Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Kılıçdaroğlu, delegeyi pavyonlarda meze yapanlardan, FETÖ alanlarından hesap soracağım
Kılıçdaroğlu 2,5 yıl sonra Genel Başkanlık koltuğunda
Putin’in ölümsüzlük arayışı: Milyarlarca dolarlık proje başlattı
Güneş sisteminin kayıp gezegeni bulundu
Zeytinin tanesini 50 lira
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. 100 BİN KONUTTAN SAMSUN'DA HANGİ İLÇEYE KAÇ ADET YAPILACAK
GÜNDEM
Yayınlanma: 16 Aralık 2019 - 19:16

100 BİN KONUTTAN SAMSUN'DA HANGİ İLÇEYE KAÇ ADET YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "her yıl 100 bin konut" projesinin detayları ortaya çoktı

GÜNDEM
16 Aralık 2019 - 19:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
100 BİN KONUTTAN SAMSUN'DA HANGİ İLÇEYE KAÇ ADET YAPILACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "her yıl 100 bin konut" projesinin detayları ortaya çoktı. TOKİ tarafından yapılacak konutların hangi il ve ilçelere kaç adet yapılacağı belli oldu.

TOKİ'nin açıkladığı yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 Bin Sosyal Konut için başvurular 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında başlayacak.

TOKİ tarafından yapılacak olan 100 bin konut projesinde Samsun'na toplam 1.500 konut yapılacak. Konutlar 19 Mayıs İlçesine 300 adet, Atakum İlçesine 950 ve Canik İlçesine 250 adet olarak gerçekleşecek.

100 bin konut projesine başvuruda bulunacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Konut almak  isteyen vatandaşların projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet ediyor olması şartı aranıyor.

Başvuruda bulunacak kişilerin Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması şartı aranırken kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konut bulunmaması gerekiyor. Ayrıntılı bilgi  https://i.toki.gov.tr/100BinKonut/ adresinden ve 444 86 54 öğrenilebilir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir.

Başvuru Bedeli 2+1: 500.- TL
Başvuru Bedeli 3+1: 1.000.-TL

Başvurular; 3 kategoride kabul edilecektir;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
3. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında  “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecektir.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

Kaynak: medyasamsun
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Kılıçdaroğlu, delegeyi pavyonlarda meze yapanlardan, FETÖ alanlarından hesap soracağım
Kılıçdaroğlu, delegeyi pavyonlarda meze yapanlardan, FETÖ alanlarından...
Kılıçdaroğlu 2,5 yıl sonra Genel Başkanlık koltuğunda
Kılıçdaroğlu 2,5 yıl sonra Genel Başkanlık koltuğunda
Putin’in ölümsüzlük arayışı: Milyarlarca dolarlık proje başlattı
Putin’in ölümsüzlük arayışı: Milyarlarca dolarlık proje başlattı...
Güneş sisteminin kayıp gezegeni bulundu
Güneş sisteminin kayıp gezegeni bulundu
Zeytinin tanesini 50 lira
Zeytinin tanesini 50 lira
23. TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
23. TÜKETİCİ ÖDÜLLERİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.