Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aileyi korumaya kararlılıkla devam edeceğiz
Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak
Avrupa’nın 5 büyük liginde şampiyonlar belli oldu
Ömer Çelik: Özgür Özel, siyasi yetersizliğini örtbas çabasında
İllere göre Kurban Bayramı namaz saatleri
Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'ne gideceği tarih açıklandı
Kılıçdaroğlu'nun partiden ihraç edeceği milletvekili listesi sızdırıldı
CHP Genel Merkezinde Dakika Dakika Neler Yaşandı
Çorumspor ilk kez Süper Lig’de: Kentte büyük coşku yaşanıyor
Üst düzey atama kararları Resmi Gazete’de
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Adalet Bakanı Tunç: AİHM'nin Demirtaş kararı kesinleşti
GÜNDEM
Yayınlanma: 05 Kasım 2025 - 13:54

Adalet Bakanı Tunç: AİHM'nin Demirtaş kararı kesinleşti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş hakkındaki kararına, Kartalkaya davasına ve çeşitli iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM
05 Kasım 2025 - 13:54
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adalet Bakanı Tunç: AİHM’nin Demirtaş kararı kesinleşti
“AİHM daire kararı kesinleşti”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın davasında istinaf sürecinin sürdüğünü hatırlatan Tunç, AİHM kararının artık kesinleştiğini belirtti. Tunç, konuyla ilgili olarak, “Tutuklulukla ilgili AİHM’nin 5. maddesindeki güvenlik hakkı ve tutuklama şartları kapsamında yapılan başvuru üzerine ilgili daire ihlal kararı vermişti. Bu kararın büyük dairede görüşülmesi panel tarafından kabul edilmedi, 5 kişilik panel değerlendirme yapmadı. Dolayısıyla daire kararı kesinleşmiş oldu. Kararın Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi’ne ulaşması veya ilgililerin başvurusu halinde mahkeme tarafından değerlendirilecektir. Bu süreci hep birlikte beklemek gerekecek.” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in iddialarına yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in görevine ek gelir elde ettiği yönündeki iddialarına da değinen Tunç, “Onun ilgilisi cevabını verecektir.” şeklinde konuştu.

“Kartalkaya faciasında kusurlular bağımsız yargı tarafından belirlendi”

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangına ilişkin yargı sürecini de değerlendiren Tunç, “O acı olayda 78 vatandaşımızı kaybettik. Etkin bir soruşturma yürütüldü. Elbette kaybettiklerimizi geri getirmek mümkün değil ama burada kusurluların tespit edilmesi bağımsız yargının görevidir. İlk derece mahkemesi de bu yönde kararını verdi.” dedi.

Kamu görevlilerine yönelik soruşturmalar devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki bazı yetkililer hakkında soruşturma izinleri verildiğini hatırlatan Tunç, “Bu soruşturma izinleriyle ilgili Danıştay süreçleri tamamlandı. Şu anda soruşturmalar devam ediyor. Ana muhalefet liderinin ‘kamu görevlileri yargılanmadı’ yönündeki iddiaları doğru değil. Soruşturma izinleri ve Danıştay süreci zaman aldı ancak yargı süreci devam ediyor.” diye konuştu.

“Yurt dışı çıkış yasağı olan kaçamaz”

Aziz İhsan Aktaş’ın yurt dışına kaçtığı iddialarına da yanıt veren Tunç, “Bu tür iddiaların tamamını cevaplama noktasında değiliz. Ancak yurt dışı çıkış yasağı olan bir kişinin yurt dışına kaçması söz konusu olamaz.” ifadelerini kullandı.

# selahattin demirtaş# selahattin demirtaş tahliye# selahattin demirtaş tahliye mi# selahattin demirtaş son dakika# selahattin demirtaş kaç yıldır cezaevinde
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aileyi korumaya kararlılıkla devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aileyi korumaya kararlılıkla devam edeceğiz
Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak
Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak
Avrupa’nın 5 büyük liginde şampiyonlar belli oldu
Avrupa’nın 5 büyük liginde şampiyonlar belli oldu
Ömer Çelik: Özgür Özel, siyasi yetersizliğini örtbas çabasında
Ömer Çelik: Özgür Özel, siyasi yetersizliğini örtbas çabasında
İllere göre Kurban Bayramı namaz saatleri
İllere göre Kurban Bayramı namaz saatleri
CHP İstanbul’da mahkeme kayyuma devam dedi
CHP İstanbul’da mahkeme kayyuma devam dedi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.