Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Samsunspor tartışmaların odağındaki Thorsten Fink ile yollarını ayırdı
Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray-Barselona ve Aston Villa-Fenerbahçe Maçları nefes kesecek
Samsun Open WTA 125 Tenis Turnuvası şampiyonları belli oldu
Son anket paylaşıldı: Kararsızlar en yüksek oya sahip
Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve kredi başvuruları başladı
Yeni haftada sıcaklıklar düşerken yağışlar artacak
Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinde sınav ve staj düzenlemesi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanıyor
Bakan Gürlek, 8 ayda 7 bin 818 operasyonla 32 bin 882 şüpheli tutuklandı
Samsun Kitap Fuarı Kitapseverlerle Buluşmaya Hazırlanıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. AK Parti'de yeni Anayasa mesaisi sürüyor: Hedef sivil ve kapsayıcı bir anayasa
GÜNDEM
Yayınlanma: 23 Mayıs 2025 - 11:37

AK Parti'de yeni Anayasa mesaisi sürüyor: Hedef sivil ve kapsayıcı bir anayasa

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen dördüncü “Yeni Anayasa Çalıştayı”, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

GÜNDEM
23 Mayıs 2025 - 11:37
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti’de yeni Anayasa mesaisi sürüyor: Hedef sivil ve kapsayıcı bir anayasa

AK Parti, Türkiye'nin sivil bir anayasa yapma hedefi doğrultusunda yürüttüğü “Yeni Anayasa Çalıştayları” serisinin dördüncüsünü bugün Genel Merkez’de gerçekleştirdi. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında düzenlenen çalıştaya hukuk, kamu yönetimi, siyaset bilimi, sosyoloji ve felsefe gibi farklı disiplinlerden akademisyenler katıldı.

Hayati Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana gündeminde yer alan yeni anayasa hedefinden vazgeçmediğini belirterek, “Anayasa’nın ilk dört maddesi bizim için tartışma konusu değildir. Bu maddeler mahfuz kalmak kaydıyla, Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak, sivil ve kapsayıcı bir anayasa hedefimiz var” dedi.

Yazıcı, daha önceki çalıştaylarda anayasa yapım yöntemi, meslek kuruluşlarının beklentileri ve temel hak ve özgürlükler gibi konuların ele alındığını hatırlatarak, dördüncü çalıştayda “yasama ve yürütme organlarının yeni anayasada nasıl yapılandırılması gerektiği” sorusuna yanıt arandığını kaydetti.

Çalıştayda ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin pratiği de masaya yatırıldı. “Sistemin tıkanması söz konusu değil” diyen Yazıcı, her sistemde zamanla ortaya çıkan uygulama sorunlarının değerlendirilebileceğini ve gerekli revizyonların yapılabileceğini söyledi.

Gelecek dönemde yargı konulu bir çalıştay ve siyaset deneyimi olan isimlerle kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını açıklayan Yazıcı, “Bu süreci birkaç ay içinde tamamlayacağız. Parlamento aritmetiği uygun olursa, Türkiye Yüzyılı'nın anayasasını bu Meclis yapar” ifadelerini kullandı.

“Anayasa yapmak milletin hakkıdır” diyen Yazıcı, bu hakkın kullanılması için geniş toplumsal mutabakatın ve siyasi uzlaşının önemine işaret etti: “Mecliste konsensüs oluşmadan anayasa yapılmaz. Biz bunu biliyoruz ve o ortak zemini oluşturmaya çalışıyoruz.”

# yeni anayasa# yeni anayasa maddeleri# yeni anayasada neler olacak# yeni anayasa değişikliği maddeleri 2025# yeni anayasa 2025
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Samsunspor tartışmaların odağındaki Thorsten Fink ile yollarını ayırdı
Samsunspor tartışmaların odağındaki Thorsten Fink ile yollarını...
Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray-Barselona ve Aston Villa-Fenerbahçe Maçları nefes kesecek
Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray-Barselona ve Aston Villa-Fenerbahçe...
Samsun Open WTA 125 Tenis Turnuvası şampiyonları belli oldu
Samsun Open WTA 125 Tenis Turnuvası şampiyonları belli oldu
Son anket paylaşıldı: Kararsızlar en yüksek oya sahip
Son anket paylaşıldı: Kararsızlar en yüksek oya sahip
Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve kredi başvuruları başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve kredi başvuruları başladı
İmalatçılara 30 milyar liralık destek müjdesi
İmalatçılara 30 milyar liralık destek müjdesi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.