Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Madımak Olayının 32. yılında anma programı
CHP'nin Saraçhane mitinginde 42 gözaltı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. AMİSOS TELEFERİK HATTI YENİDEN HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR
GÜNDEM
Yayınlanma: 23 Mart 2025 - 12:13

AMİSOS TELEFERİK HATTI YENİDEN HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR

Samsun’un önemli turizm alanlarından biri olan ve şehri panoramik olarak seyretmek isteyenlerin uğrak noktası Amisos Teleferik Hattı’nda başlatılan çalışmalar tamamlandı.

GÜNDEM
23 Mart 2025 - 12:13
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AMİSOS TELEFERİK HATTI YENİDEN HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR
Samsun’un önemli turizm çekim noktalarından biri olan ve Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki SAMULAŞ A.Ş. tarafından işletilen Amisos Teleferik Hattı’nda bakım ve modernizasyon çalışmaları tamamlandı. Otomasyon sistemlerinden kabinlere, halatlardan panolara teleferik hattındaki tüm bölümlerde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında görevli SAMULAŞ A.Ş. personeline yüksekte çalışma ve yolcu kurtarma eğitimi de verildi. 

Tüm teknik çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Amisos Teleferik Hattı 24 Mart Pazartesi günü itibariyle yeniden faaliyete geçecek. 

6’şar kişilik 6 kabin bulunan, 320 metre hat uzunluğu ve 62 metre yüksekliğe sahip olan teleferik hattı, Samsun’un önemli turizm destinasyonlarından biri olma özelliği taşıyor. Teleferik, özellikle şehrin panoramik görüntüsünü seyretmek isteyenler tarafından yoğun olarak tercih ediliyor. 2006 yılından bu yana Batıpark ile Amisos Tepesi arasında hizmet veren Teleferik Hattı, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğradıkları noktaların başında yer alıyor. 

“Çalışmalar hassasiyetle yürütüldü”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Amisos Teleferik Hattı’nın Samsunlular tarafından yoğun ilgi gören bir tesis olduğunu belirterek, “Hemşehrilerimizin ve şehrimize il dışından gelen yerli, yabancı turistlerin Amisos Teleferik Hattı’nı daha güvenli ve konforlu bir şekilde kullanabilmeleri için tesisimizde geniş ve kapsamlı bir çalışma başlatmıştık. Hassasiyetle yürüttüğümüz bakım, onarım ve yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Teleferik Hattımız yeniden hizmet vermeye başlıyor. Kentimiz için önemli bir turizm destinasyonu olan Teleferik Hattımızın yeniden hizmete girmesi merakla bekleniyordu. Tüm hemşehrilerimizi şehrimizin güzelliklerini panoramik şekilde görebilecekleri yenilenen teleferiğimizle yolculuk yapmaya davet ediyorum” dedi. 

 

 

 

 

# Amisos Teleferik# Samsun Büyükşehir Belediyesi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Madımak Olayının 32. yılında anma programı
Madımak Olayının 32. yılında anma programı
CHP'nin Saraçhane mitinginde 42 gözaltı
CHP'nin Saraçhane mitinginde 42 gözaltı
Konutlarda kullanılan doğal gaza zam geldi
Konutlarda kullanılan doğal gaza zam geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Leman Dergisine Sert Tepki: Bunun Hesabını Verecekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Leman Dergisine Sert Tepki: Bunun Hesabını...
Zafer Partisi'nden İstanbul Teşkilatı'na CHP'nin Saraçhane mitingine katılmayın talimatı
Zafer Partisi'nden İstanbul Teşkilatı'na CHP'nin Saraçhane mitingine...
İBB OPERASYONUNDA KİMLER TUTUKLANDI
İBB OPERASYONUNDA KİMLER TUTUKLANDI

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.