Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
FIFA Başkanı Infantino'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dünya Kupası
OMÜ’de “Dünya Siyonizmden Kurtulacak” Programı
Kırmızı bültenle aranan 61 suçlu Türkiye’ye getirildi
PFDK Süper Lig’de 9 kulübe ceza yağdırdı
Ankara Trabzon Günlerinde Büyük Coşku
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüksek trafik cezaları ve hobi bahçeleri talimatı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Türkiye’ye teşekkür
Mersin Yenişehir Belediyesine Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu: 30 gözaltı
Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor
Üsküdar Belediyesi'nde yolsuzluk: 21 şüpheli adliyede
İsrail'in Gazze katliamlarında can kaybı 72 bini aştı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Anahtar Parti Samsun teşkilatı basınla buluştu
GÜNDEM
Yayınlanma: 03 Ocak 2026 - 15:50
Güncelleme: 04 Ocak 2026 - 10:02

Anahtar Parti Samsun teşkilatı basınla buluştu

Anahtar Parti Samsun İl Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programda konuşan Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Op. Dr. Ahmet Karkucak, hem partinin bir yıllık sürecini değerlendirdi hem de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GÜNDEM
03 Ocak 2026 - 15:50
Güncelleme: 04 Ocak 2026 - 10:02
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Anahtar Parti Samsun teşkilatı basınla buluştu
Konuşmasına teşkilat üyelerine teşekkür ederek başlayan Karkucak, Anahtar Parti’nin bir siyasi yapıdan öte bir “aile” anlayışıyla hareket ettiğini söyledi. Bu aileyi 85 milyona yaymayı hedeflediklerini belirten Karkucak, milletin sorunlarına çözüm üretmek için yola çıktıklarını vurguladı.

Anahtar Parti’nin kuruluş gerekçesine değinen Karkucak, “Eğer siyaset sorunları çözseydi, biz 161’inci parti olarak kurulmazdık” dedi. Partinin henüz bir yıllık olmasına rağmen Türkiye genelinde ilk beş parti arasında yer aldığını ifade eden Karkucak, son anketlerde oy oranlarının yüzde 6,9 seviyesine ulaştığını, yerelde bu oranın daha da yüksek olacağına inandıklarını dile getirdi.

Teşkilatlanma çalışmalarına da değinen Karkucak, Samsun’un 16 ilçesinin tamamında teşkilatlanmanın büyük ölçüde tamamlandığını, bir yıllık süreçte yaklaşık 4 bin üyeye ulaşıldığını söyledi. Şubat ayı ortasına kadar 8 bin, yaz aylarına kadar ise 10 bin üye hedeflediklerini açıkladı.

Siyasete olan güvenin azaldığı bir dönemde gördükleri ilginin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Karkucak, sahada aktif bir çalışma yürüttüklerini, esnaftan çiftçiye, akademisyenden sağlık çalışanlarına kadar toplumun her kesimiyle birebir temas kurduklarını belirtti.

Konuşmasında ülke gündemine de değinen Karkucak, terörle mücadelenin müzakereyle değil kararlı bir duruşla yürütülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin farklı etnik ve kültürel unsurlarıyla bir bütün olduğunu vurgulayan Karkucak, siyasetin ayrıştırıcı değil birleştirici olması gerektiğini ifade etti.

Samsun’un sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karkucak, tarıma dayalı sanayinin güçlendirilmesi, planlı şehirleşme, göç yönetimi, turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve ulaşım altyapısının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Tarımda üreticinin kazanamadığını belirten Karkucak, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve ürünlerin katma değerli hale getirilerek ihracata yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir yasasının köyler üzerindeki olumsuz etkilerine de değinen Karkucak, köylerin yeniden üretim merkezleri haline getirilmesi gerektiğini, köy okullarının açılması ve taşımalı sistemin sona erdirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Basın mensuplarından gelen, “Büyük partilerle birleşmeme” konusundaki soruya da yanıt veren Karkucak, sözden ziyade geçmişe bakılması gerektiğini ifade etti. Kendi siyasi ve mesleki geçmişinin ortada olduğunu belirten Karkucak, milletin aleyhine hiçbir adım atmayacağını ve bu konuda kimseye mahcup olmayacağını söyledi.

Anahtar Parti’nin hiçbir partiyle birleşme ya da koalisyon düşüncesi olmadığını yineleyen Karkucak, genel başkanlarının cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan ettiğini hatırlatarak, önümüzdeki dönemde ülke yönetimine talip olduklarını ifade etti.

Program, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

# A Parti Samsun# Ahmet Karkucak
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
FIFA Başkanı Infantino'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dünya Kupası
FIFA Başkanı Infantino'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dünya Kupası
OMÜ’de “Dünya Siyonizmden Kurtulacak” Programı
OMÜ’de “Dünya Siyonizmden Kurtulacak” Programı
Kırmızı bültenle aranan 61 suçlu Türkiye’ye getirildi
Kırmızı bültenle aranan 61 suçlu Türkiye’ye getirildi
PFDK Süper Lig’de 9 kulübe ceza yağdırdı
PFDK Süper Lig’de 9 kulübe ceza yağdırdı
Ankara Trabzon Günlerinde Büyük Coşku
Ankara Trabzon Günlerinde Büyük Coşku
İhracatta Cumhuriyet Tarihi Rekoru: 396,5 Milyar Dolar
İhracatta Cumhuriyet Tarihi Rekoru: 396,5 Milyar Dolar

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.