Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in temizlik çalışmalarının daha etkin ve verimli şekilde yürütülmesi için Atakum’a kazandırdığı 400 adet çöp konteyneri, kentin cadde ve sokaklarına yerleştirildi.
ÇEVRE TEMİZLİGİ KONUSUNDA FARKINDALIK YARATACAK
Belediye ekipleri zamanla yıpranarak korozyona uğramış metal çöp konteynerleri kaldırarak, yerine daha kullanışlı plastik çöp konteynerlerini konumlandırdı. ‘Çevreyi Temiz Tutalım’ yazılı konteynerler, kullanım kolaylığının yanı sıra estetik görünümleriyle de dikkat çekiyor. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kent genelinde temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kırmızı renkli yeni çöp konteynerlerinin çevre temizliği konusunda farkındalık yaratması hedefleniyor.
“ATAKUM’A YAKIŞIR ŞEKİLDE”
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, yeni konteynerle temizlik çalışmalarının daha verimli yürütüleceğini belirterek “Karadeniz’in incisi Atakum’da, halkımıza en iyi hizmet sunmak için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Daha güzel ve temiz Atakum için, tüm ekiplerimizle sahada yoğun mesai harcıyoruz.
Temizlik çalışmalarını desteklemek amacıyla eskimiş yıpranmış metal konteynerlerin yerine, temizlenmesi ve kullanımı kolay plastik konteynerler yerleştirdik. Her zaman söylediğim gibi ‘İşimiz, gücümüz Atakum’. Atakum ve halkımız için, çalışmalarımız artarak devam edecek. Ayrıca, vatandaşlarımızın çevre temizliği konusunda duyarlı olacağına yürekten inanıyoruz. Daha yaşanabilir ve temiz Atakum için el birliği ve dayanışma içinde hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi.
DAHA TEMİZ ATAKUM İÇİN
Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Davut Gök de çalışmalar hakkında bilgi vererek “Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, yazın başından beri yapmış olduğumuz çalışmalarla bölgemizde metal ve korozyona uğramış çöp konteynerlerini değiştirme kararı aldık ve yıpranmış metal çöp konteynerleri yerine, daha kullanışlı plastik konteynerleri yerleştirdik.
Kış aylarında 80 ila 100 ton çöp toplanırken, yaz aylarında bu rakam 400 ila 450 ton arasında değişkenlik göstermektedir. Özellikle yoğun geçen yaz aylarında bizlere sabrıyla, duyarlılığıyla yardımcı olan tüm Atakum halkına teşekkür ederiz.” diye konuştu.





