Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. ATAKUM'DA ÜRÜN SEÇTİREN MASKESİZ ESNAFA CEZA YAĞDI
GÜNDEM
Yayınlanma: 08 Nisan 2020 - 15:20

ATAKUM'DA ÜRÜN SEÇTİREN MASKESİZ ESNAFA CEZA YAĞDI

ATAKUM'DA ÜRÜN SEÇTİREN MASKESİZ ESNAFA CEZA YAĞDI Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında ilgili bakanlıkların semt pazarları için aldığı kararların uygulanm

GÜNDEM
08 Nisan 2020 - 15:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ATAKUM'DA ÜRÜN SEÇTİREN MASKESİZ ESNAFA CEZA YAĞDI
ATAKUM'DA ÜRÜN SEÇTİREN MASKESİZ ESNAFA CEZA YAĞDI

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında ilgili bakanlıkların semt pazarları için aldığı kararların uygulanmasını denetleyen Atakum Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri, uyarıldığı halde kurallara aykırı davranan esnafa cezai işlem uyguladı. Ekipler, pazara gelen yurttaşlara da maske dağıtımı yaptı.

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe sakinlerinin taze meyve ve sebze ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerin uygulanması şartıyla açık tutulan semt pazarlarında denetimlerini sürdürüyor. Ticaret ve İçişleri bakanlıklarının yayınladığı genelgeler kapsamında pazar yerlerinde alınması gereken tedbirler konusunda daha önce esnafa bilgilendirmede bulunan ekipler, tüm uyarılara karşın kuralları ihlal eden esnaflara cezai işlem uyguladı. Alışveriş için pazar yerine gelip, zorunlu olmasına rağmen maske takmayan yurttaşlar da bilgilendirildi. Salgının önlenebilmesi için Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin ardından İçişleri ve Ticaret Bakanlığı’nca alınan kararların eksiksiz uygulanması gerektiği esnaf ve yurttaşlara hatırlatıldı.

ÜRÜN SEÇTİREN MASKESİZ ESNAFA CEZA YAĞDI

Mimarsinan Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nda uygulama yapan Zabıta ekipleri, yurttaşlara maske dağıttı. Pazar yerinin girişinde bulunan dezenfektan maddenin kullanılması gerektiğini hatırlatan ekipler, yasak olmasına karşın müşterilerin tezgahlardaki meyve ve sebzeleri seçmelerine müsade eden, maske ve eldiven kullanmayarak hijyen kurallarına uygun tedbir almayan 16 esnafa cezai işlem uyguladı. Ekipler, toplum sağlığına yönelik alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen denetimlerin devam edeceği bilgisini aktardı.

İKİ BAKANLIKTAN PAZAR YERİ GENELGELERİ

Ticaret Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği koronavirüsün yayılımını önleme amaçlı tedbir kararları ile, pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce seçilmeden, satıcılar tarafından gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulması uygun görülmüştü. Pazar yerlerinde tezgah aralıklarının geniş tutulması ve satış yapan görevlilerin hijyen kurallarına uygun davranması da tedbir kararları arasında sıralanmıştı. Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelge ile semt pazarlarında sebze, meyve, tahıl, bakliyat ve temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaçların dışında giyim, oyuncak gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyeceği belirtilmişti. Yasakların denetimi konusunda İçişleri Bakanlığı, Bu husus pazar yerlerinde görevlendirilmesi talimatını vermişti.

SALI PAZARI’NIN PAYLAŞIM TEZGAHI

Öte yandan Atakum Salı Pazarı’nda satış yapan bir esnaf, tezgahını komşuluk dayanışmasına açtı. “İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın” yazılı dövizi tezgahının üzerine yerleştiren esnaf, Atakumlu hayırseverler ile ihtiyaç sahibi yurttaşların arasında paylaşım köprüsü oldu. Kendileri için alışveriş yaparken birer poşet fazladan sebze ve meyve alan hayırseverler, bu ürünleri paylaşım tezgahına bıraktı. Salgın döneminde maddi zorluk yaşayan yurttaşlar da ihtiyaçları kadarını alarak evlerine götürdü. Atakum Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında paylaşılan dayanışma tezgahının fotoğrafı büyük beğeni topladı. Atakumlular, duyarlı esnafı destek iletileri kutladı. Sosyal medya kullanıcıları, “Türk insanı

güzel yüreğini gösterdi yine”, “Takdir edilesi bir davranış”, “Harika bir sosyal sorumluluk düşüncesi”, “Bunu akıl eden, önderlik edenden Allah razı olsun” paylaşımlarını yaptı.
# atakum zabıtası# korona tedbirleri# samsun# ürün seçtiren esnaf
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Özgür Özel'in araçları
Özgür Özel'in araçları "Haram Parayla Alınmıştır" notuyla satılığa...
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Korona Sürecinde Tarım Mutlaka Desteklenmeli
Korona Sürecinde Tarım Mutlaka Desteklenmeli

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.