Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Ersan Aksu Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı
Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adaylığı İçin YSK'ya Başvurdu
UFUK GÜNEY MHP'DEN ADAY ADAYI
Canik’te Camilerde Ramazan Temizliği
Vali Dağlı'dan Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı
Dr. Melis Kalkavan Erdoğan CHP Aday Adayı
Yaşar, Çiftçilere alım garantisi verilmeli
Kebire Birer Türk Aday Adaylığı başvurusunu yaptı
Kebire Birer Türk Aday Adaylığı başvurusunu yaptı
Süleyman Kaldırım, seçim çalışmalarına başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Atakumlu Kadınlara Psikoloji ve Hukuk Desteği
GÜNDEM
08 Mart 2023 - 17:36
Güncelleme: 08 Mart 2023 - 17:51

Atakumlu Kadınlara Psikoloji ve Hukuk Desteği

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleştirildi. Özgecan’ın bir direniş simgesi olduğunu kaydeden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bugünü direniş günü ilan edin. Sizleri alanlara, meydanlara ve mücadeleye davet ediyorum” dedi.

GÜNDEM
08 Mart 2023 - 17:36
Güncelleme: 08 Mart 2023 - 17:51
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Atakumlu Kadınlara Psikoloji ve Hukuk Desteği
Kadının toplumun her alanında gelişmesi, üretime katılması, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi önemli çalışmalar gerçekleştiren atakum belediyesi tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Atakumlu kadınların sosyal, psikolojik, ekonomik, hukuki ve geleneksel sorunlarla baş etmelerine destek olacak Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirildi. Açılışa, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Füsun Sökmez, CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, CHP Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esin Çelebi, deprem bölgesinden Atakum’a gelen depremzede kadınlar meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda kadın katıldı.

KADINLARA PSİKOLOJİK, HUKUKİ DESTEK

Özgecan Kadın Danışma Merkezi, kadınların yaşadıkları sosyal, psikolojik, ekonomik ve hukuki sorunlarla baş edebilmeleri ve katılımcı, üretken, kendi kendilerine yeterli hale gelmeleri amacı ile koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilitasyon hizmetleri sunacak. Kadın Danışma Merkezi tarafından, afet bölgesinden Atakum’a gelen depremzede kadınlar için de psikolojik destek ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacak. Merkezde psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hukuki danışmanlık için avukat ile güçlendirici eğitim programları için eğitmenler görev alacak. İstiklal Mahallesi 862. sokak, No:5’te yer alan merkeze 444 40 12 numaralı hattan ulaşılabilecek.

“ÖZGECAN DİRENİŞİN SİMGESİ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Özgecan, genç bir kızımız. Kadına şiddet kültürünün mağduru oldu. Anadolu’da Atatürk’ün Cumhuriyeti’nde kadınlar şiddete uğruyor. Özgecan, ona karşı direnişin simgesi. Burada açtığımız Özgecan Kadın Danışma Merkezi de onun altyapısını oluşturacak olan, mağdur olan kadınlara hizmet sunacağız. Atatürk’ün Cumhuriyeti’ne kadın hakları 1930’lu yıllarda geldi. Türk Medeni Kanunu da kadına hangi hakkı vermişse o noktadan bugün direniş günü ilan edin” dedi.

“TÜRK KADINININ TARİHİ ŞANLI”

Başkan Deveci, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, Birleşmiş Milletler’in kendiliğinden verdiği bir gün olmadığını ifade ederek, “Dünyayı yönetenlere bu kararı verdiren kadın direnişleri. 8 Mart, kadının bir başarısıdır. Kadınlar neyi elde etmişlerse alınlarının teriyle ve bileklerinin gücüyle elde etmişlerdir. Türk kadını hangi hakka sahipse bunu kendi mücadelesiyle kazanmıştır. Türk kadınının tarihi bence şanlıdır, tarihinizle övünün. Çocuklarımızın geleceği çok aydınlık değil. İşsizlik yüzde 25’lerde. Türk kadınlarını yeni baştan görev bekliyor. Kuva-yı Milliye, Anadolu insanının kültürünün açığa çıkmış,

siyasallaşmış, sloganlaşmış iki kelimelik bir cümlesidir. Ama bu kelimenin içerisinde bağımsızlık, mücadele, özgürlük, Cumhuriyet ve dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk vardır. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında kadının özgür ve bağımsız olduğu, şiddete uğramadığı, hayatın her alanında var olduğu yeni ve güçlü bir Cumhuriyet oluşturacağız. Burası bir açılış değil bir mücadele gününün başlangıcı. Üstelik ilk adım kenti, Atatürk’ün ‘Benim doğduğum kent’ dediği kent Samsun’dan ve adını atasından alan Atakum’dan başlanıyor. Hem Samsun hem de Atakum olunca hepimizin sorumluluğu artıyor. O nedenle sizleri alanlara, meydanlara ve mücadeleye davet ediyorum” diye konuştu.

DEPREMZEDELER UNUTULMADI

Öte yandan, açılış programında depremzedeler unutulmadı. Deprem felaketinde hayatını kaybedenler için bir adet çınar, anıt ağaç olarak merkez bahçesine dikildi. Depremden etkilenen 11 ili temsilen de farklı türde çiçek toprakla buluşturuldu.

# atakum belediyesi# Özgecan Kadın Danışma Merkezi# Av. Cemil Deveci# Atakum haberleri
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Ersan Aksu Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı
Ersan Aksu Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı
Osman Yılmaz Aday Adaylığını Açıkladı
Osman Yılmaz Aday Adaylığını Açıkladı
Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adaylığı İçin YSK'ya Başvurdu
Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adaylığı İçin YSK'ya...
UFUK GÜNEY MHP'DEN ADAY ADAYI
UFUK GÜNEY MHP'DEN ADAY ADAYI
Canik’te Camilerde Ramazan Temizliği
Canik’te Camilerde Ramazan Temizliği
Başkan Demir, Samsun'da yapı kalitesi düşünüldüğü kadar kötü değil
Başkan Demir, Samsun'da yapı kalitesi düşünüldüğü kadar kötü değil

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.