Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor
275 okulu hedef gösteren 389 kişi gözaltına alındı
TÜRK DÜNYASI ÇOCUK FESTİVALİ SAMSUN’DA BAŞLIYOR
Diyanet vekaletle kurban kesim ücretlerini açıkladı
Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı
Japonya'da 7.4'lük deprem: Tsunami uyarısı yapıldı
Okullarda uygulanacak yeni kurallar açıklandı
İhracat ilk çeyrekte 14 il milyar doları aştı
ABD İran gemisine el koydu, petrol fırladı
Numan Kurtulmuş: Bu dünya böyle gitmez, yeni bir yola ihtiyaç var
Uşak Belediyesine yeni operasyon: 25 gözaltı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. Atakumlu kadınların sinema keyfi
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 05 Mart 2026 - 12:36
Güncelleme: 05 Mart 2026 - 12:47

Atakumlu kadınların sinema keyfi

Atakum Belediyesi ile Atakum Kent konseyi iş birliğinde ve Yeşilyurt AVM’nin katkılarıyla kentin kırsal ve merkez mahallelerinde yaşayan 150 kadın, sinema gösteriminde buluştu.

KÜLTÜR SANAT
05 Mart 2026 - 12:36
Güncelleme: 05 Mart 2026 - 12:47
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Atakumlu kadınların sinema keyfi
8 Mart etkinlikleri kapsamında Yeşilyurt Sinema Salonu’nda ‘Kadın Kadına İlk Perde’ başlığıyla düzenlenen organizasyonda Atakumlu kadınlar, komedi içerikli ‘Mutluyuz mu?’ filmini izledi. İbrahim Büyükak ve Emrah Aguş’un yönetmenliğini yaptığı İbrahim Büyükak, Yasemin Sakallıoğlu ve İlker Aksum’un başrollerini paylaştığı filmde kadınların duyguları, yaşamı ve toplumsal rolleri arasındaki çatışmaları eğlenceli karelerle anlatıldı. Filmi ilgiyle izleyen vatandaşlar, günün yorgunluğunu atarak farklı bir gün geçirdiler.

“KADIN DAYANIŞMASININ SİMGESİ”

Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şafak Arı Emir, Atakum’un farklı mahallelerinde yaşayan kadınları eğlenceli bir platformda bir araya getirdiklerini belirterek “‘Bizler burada yerel yönetim olarak, çok farklı profildeki kadınlarımızı ağırlıyoruz. Ne yazık ki kadınlarımız, kentsel haklara erişim noktasında eşit şartlara sahip değiller. Bugün burada kırsal mahallelerde getirdiğimiz köy yaşantısı içinde olan kadınlar olduğu gibi, şehir yaşantısı olan engelli annelerimiz de bulunmaktadır. Her birinin ortak paydası, kadınlarımız ya ortak bir etkinlik için bütçe ayıramıyorlar ya da zaman ve fırsat bulamıyorlar. 8 Mart kadınların emeğinin, varoluş mücadelesinin ve dayanışmasının bir simgesidir. Bizler de bu dayanışmayı büyütmek adına kadınlarımız özelinde, ‘Kadın Kadına İlk Perde’ sloganıyla etkinliğimizi planladık. Bu etkinliklerimizin devamı gelecektir.” diye konuştu.

“EŞİT, ÖZGÜR VE GÜVENLİ BİR YAŞAM”

Yeşilyurt AVM Kurumsal İletişim Müdürü Cansu Çakmak da “Kadınların sosyal, kültürel ve toplumsal hayatta daha görünür olması gerektiğine inanıyoruz. 8 Mart yalnızca bir kutlama değil, bir farkındalık oluşturma günü. Bu nedenle film gösterimi gibi bilinç artırıcı bir etkinliğe destek vermek, bizim için çok kıymetli. Tüm kadınların eşit, özgür ve güvenli bir yaşam sürdüğü bir toplum diliyoruz. Emekleri, mücadeleleri ve varlıklarıyla dünyayı güzelleştiren tüm kadınların, 8 Mart dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

KADINLARDAN TEŞEKKÜR

Sinema gösterimini izleyen vatandaşlar, etkinliğin kendilerine çok iyi geldiğini söyleyerek organizasyon için teşekkür etti. Bir katılımcı “Çok güzeldi. Atakum Belediyesine, çok teşekkür ediyoruz. İş, ev hayatlarımızdan kalan zamanlarda kendimize zaman ayırmamızı sağladılar, devamının gelmesini diliyoruz.” derken diğer bir katılımcı “İstiklal mahallemiz adına buradayız. Sinema etkinliği için sağ olsunlar, bizi davet ettiler. Başta Belediye Başkanımız Serhat Türkel’e, çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel etkinlik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun. Kadınlarımız, çocuklarımız mutlu olsun. Çocuklarımızı okutalım. Şiddet olmasın, savaş olmasın. Bütün isteğimiz bu.” ifadelerine yer verdi.

“BİZİ TEŞVİK EDİYORLAR”

Film gösterimine gelen Şengül Hanım özel gereksinimli çocuğu olduğunu ve etkinliğe katılarak güzel bir gün geçirdiğini belirterek “Down Sendromlu oğlum var. 25 senedir, aynı mahallede oturuyorum. Atakum Belediye Başkanımız Serhat Türkel, gerçekten bu konuda bizimle çok ilgileniyor. Yaşam Park ailesi, bizi teşvik ediyor. Sene boyu, hayat boyu bizimle ufak da olsa ilgilenilmesini gerçekten çok isterim. Bu etkinlik için çok teşekkür ederim. Ben ilk defa katılıyorum, herkese mutluluklar. Güzel, günler olsun.” cümleleriyle duygularını paylaştı.

# Atakum Belediyesi# Atakum Kent konseyi# Kadın Kadına İlk Perde
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor
Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor
275 okulu hedef gösteren 389 kişi gözaltına alındı
275 okulu hedef gösteren 389 kişi gözaltına alındı
TÜRK DÜNYASI ÇOCUK FESTİVALİ SAMSUN’DA BAŞLIYOR
TÜRK DÜNYASI ÇOCUK FESTİVALİ SAMSUN’DA BAŞLIYOR
Diyanet vekaletle kurban kesim ücretlerini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban kesim ücretlerini açıkladı
Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı
Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı
Büyükşehirden İlkadım Altyapısına 153 Milyon Liralık Yatırım
Büyükşehirden İlkadım Altyapısına 153 Milyon Liralık Yatırım

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.