Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
MHP İstanbul İl Yönetimi Açıklandı
Meteorolojiden sarı kodlu toz taşınımı alarmı
4 belediye başkanı bugün AK Parti'ye katılıyor
Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul CHP'den istifa etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Avukatlık Kanunu Genel Kurula Geliyor
GÜNDEM
Yayınlanma: 06 Temmuz 2020 - 10:48

Avukatlık Kanunu Genel Kurula Geliyor

Avukatlık Kanunu Genel Kurula Geliyor ,Çoklu Baro teklifi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi

GÜNDEM
06 Temmuz 2020 - 10:48
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avukatlık Kanunu Genel Kurula Geliyor

Avukatlık Kanunu Genel Kurula Geliyor


,Çoklu Baro teklifi tbmm Adalet Komisyonunda kabul edildi. Avukatlık kanununda değişiklik yapılacak kanunun TBMM Genel Kuruluna gelerek oylanması bekleniyor.

TBMM Adalet Komisyonunda, AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan avukatlık kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Teklife göre, aynı ilde birden fazla baronun bulunması halinde aynı büroda birlikte çalışma ve avukatlık ortaklığı kurma için aynı baroya kayıtlı olma şartı aranmayacak.

Teklifle "avukatlık ortaklığı", aynı ilde kurulu barolardan herhangi birine kayıtlı birden çok avukatın bu kanuna göre mesleklerini yürütmek için oluşturdukları tüzel kişilik olarak tanımlanacak.

Avukatlar, Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından şekli belirlenen cübbeyle mahkemelere çıkacak. Avukatlara kılık ve kıyafetle ilgili başkaca bir zorunluluk getirilemeyecek.

Teklife göre, bir avukat, levhasında yazılı bulunduğu baro bölgesi dışında sürekli olarak avukatlık yapar veya disiplin cezası gerektiren bir eylemde bulunursa, bu tespiti yapan baronun yönetim kurulunca bu konuda düzenlenecek tutanak, gereken işlem yapılmak üzere avukatın levhasında yazılı olduğu baroya gönderilecek.

5 binden fazla avukat bulunan illerde asgari 2 bin avukatla bir baro kurulabilecek.

Kuruluş müracaatında, kuruluş talebini içeren dilekçe ile 2 bin avukatın imzasının ve bu avukatların belirlediği 4 kişilik kurucular kurulunun isimlerinin yer aldığı liste TBB'ye verilecek. Birlik, kuruluş işlemlerini yerine getirmek üzere kurucular kurulunu görevlendirecek. Kurucular kurulu en geç 6 ay içinde yeni baronun kuruluşunu tamamlayacak ve TBB'ye bildirecek.

Avukat sayısının 2 binin altına düşmesi halinde TBB, barodan asgari avukat sayısının 6 ay içinde sağlanmasını yazılı olarak isteyecek. Verilen süre içinde eksiklik giderilemezse TBB, baronun tüzel kişiliğine son verecek ve son verme kararı TBB'nin resmi internet sitesinde ilan edilecek.

Kaynak: TRT Haber
# avukatlık kanunu# çoklu baro# tbmm
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
MHP İstanbul İl Yönetimi Açıklandı
MHP İstanbul İl Yönetimi Açıklandı
Meteorolojiden sarı kodlu toz taşınımı alarmı
Meteorolojiden sarı kodlu toz taşınımı alarmı
4 belediye başkanı bugün AK Parti'ye katılıyor
4 belediye başkanı bugün AK Parti'ye katılıyor
Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul CHP'den istifa etti
Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul CHP'den istifa etti
Bakan Gürlek'ten Gülistan Doku açıklaması: Ucu nereye giderse gitsin kararlılıkla araştırıyoruz
Bakan Gürlek'ten Gülistan Doku açıklaması: Ucu nereye giderse gitsin...
Nebiyan 19 Mayıs’ın Parlayan Yıldızı Oluyor
Nebiyan 19 Mayıs’ın Parlayan Yıldızı Oluyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.