Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Kırkpınar'da başpehlivan Orhan Okulu oldu
Kuzey Irak'ta 5 Askerimiz Şehit Oldu
İzmir’de yangın mağdurlarına 16,9 milyon lira ödeme
Tarımsal hasılada tarihi zirve: Türkiye 74 milyar dolarlık rekorla İlk 7'ye girdi
Son 10 günde çıkan 761 yangının tamamı kontrol altına alındı
SAMSUN HALK OYUNLARI FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
Bakan Tunç'tan Yargılanan Belediye Başkanları Hakkında Açıklama
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Barajlarda kar bereketi 2 yıllık ihtiyaç birikti
GÜNDEM
Yayınlanma: 22 Mart 2022 - 14:13

Barajlarda kar bereketi 2 yıllık ihtiyaç birikti

Samsun'da bu yıl özellikle ocak ve mart aylarında yağan kar, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlara yaradı. Yağışlarla birlikte barajlardaki ortalama doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

GÜNDEM
22 Mart 2022 - 14:13
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Barajlarda kar bereketi 2 yıllık ihtiyaç birikti
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Mevcut su düşünüldüğünde hiç yağış olmazsa bile yaklaşık 2 yıllık suyumuz birikti. samsun geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yazı da susuzluk sorunu yaşamadan geçirecek. Tüm bunlara rağmen yine de suyu verimli ve doğru kullanarak tasarruf edelim" dedi.

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak kuraklık, son yılların en önemli gündem maddelerinden biri olurken; Samsun'da bu yılın başından itibaren etkili olan kar yağışı endişeleri kaldırdı. Bu yıl peş peşe gelen kar yağışları, Samsun'un içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranına olumlu yansıdı.

4 merkez ilçenin içme suyu ihtiyacının yüzde 99’unu karşılayan Çakmak Barajı 73 milyon 139 bin metreküp ile yüzde 100 doluluk seviyesine ulaştı. 2021 yılı Ocak ayında kotu oldukça düşen baraja Suat Uğurlu Barajı'ndan su takviyesi yapılarak kotu yükseltilmişti. Bu yıl ise devam eden kar yağışları ile Çakmak Barajı'nın kotu 120.14 metreye ulaştı.

RİSK YOK

Doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı Çakmak Barajı’nın faydalı hacminden aylık ortalama 3 milyon 656 bin 950 metreküp su kullanıldığını söyleyen samsun büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Şehrimizde su temini yönünden herhangi bir sıkıntımız yok. Barajdaki mevcut su düşünüldüğünde hiç yağış olmazsa bile aşağı yukarı 2 yıllık suyumuz birikti. Barajın doluluk oranı ve olan su miktarına baktığımızda herhangi bir risk görülmüyor. Nisan yağmurları ve karların erimesiyle birlikte şehrimiz geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yazı da susuzluk sorunu yaşamadan geçirecek" dedi.

SUAT UĞURLU HATTI B PLANI OLARAK HEP HAZIR

Suat Uğurlu Barajı'nı B Planı olarak her zaman hazır halde beklettiklerini ve kurak zamanlarda devreye aldıklarını aktaran Başkan Demir, "Zor zamanlarımızda Suat Uğurlu Barajı'nı devreye alıyoruz. Kısacası aldığımız önlemler ile Samsun'da su temini yönünden herhangi bir sıkıntımız bulunmamakta. Ancak biz yine de vatandaşlarımızın su tasarrufu konusunda azami hassasiyet göstermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

# baraj# su# içme suyu# samsun# samsun büyükşehir
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Kırkpınar'da başpehlivan Orhan Okulu oldu
Kırkpınar'da başpehlivan Orhan Okulu oldu
Kuzey Irak'ta 5 Askerimiz Şehit Oldu
Kuzey Irak'ta 5 Askerimiz Şehit Oldu
İzmir’de yangın mağdurlarına 16,9 milyon lira ödeme
İzmir’de yangın mağdurlarına 16,9 milyon lira ödeme
Tarımsal hasılada tarihi zirve: Türkiye 74 milyar dolarlık rekorla İlk 7'ye girdi
Tarımsal hasılada tarihi zirve: Türkiye 74 milyar dolarlık rekorla...
Son 10 günde çıkan 761 yangının tamamı kontrol altına alındı
Son 10 günde çıkan 761 yangının tamamı kontrol altına alındı
KOBİ’lerin parasal sınırı 2 katına çıkartıldı
KOBİ’lerin parasal sınırı 2 katına çıkartıldı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.