Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Antalya’da Muhittin Böcek’in yerine Hasan Akkoyun
2025-2026 Sezonu 1. Lig Fikstürü Çekildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Başkan Deveci 5 yılını değerlendirdi "Çalmadığım ve çaldırmadığım ile yönetiyorum"
GÜNDEM
Yayınlanma: 13 Aralık 2023 - 20:37

Başkan Deveci 5 yılını değerlendirdi "Çalmadığım ve çaldırmadığım ile yönetiyorum"

Borç yüküyle göreve başladığı Atakum Belediyesi’nde kadın girişimciden öğrenciye esnaftan çiftçiye 7’den 70’e her kesimi kucaklayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, basın mensuplarının karşısında beş yılın değerlendirmesini yaptı. Başkan Deveci, “Atakum Belediyesi’ni çalmadığım ve çaldırmadığım bütçe ile yönetiyorum.” dedi.

GÜNDEM
13 Aralık 2023 - 20:37
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Deveci 5 yılını değerlendirdi “Çalmadığım ve çaldırmadığım ile yönetiyorum”
Karadeniz’in ilk gıda bankası AtaMarket, Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK), AtaTohum gibi üretimi destekleyen projelerden yanı sıra atıl yapılardan Doğa Bilimleri Köyü, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi, Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı gibi yaşam, bilim ve sanat merkezleri oluşturan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci; basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başkan Deveci, borç yüküyle görevi devraldığı Atakum Belediyesi’nde 2019’dan 2023’e hayata geçirdiği çalışmalarını tek tek anlattı.

KALKINMAYA ÖNCELİK

Deveci, toplantıda “Bu kentte nasıl kalkınır diye çalışma yaptık.Turizm ve tarımsal temelli bir kalkınmayı öne almak gerekir, dedik. Turizm ve kültür sanat etkinliklerinin biraz daha yoğunlaştırılması, uluslararası sahaya taşınması ve Atakum ve Samsun’un tanınırlığının artırılması gerekir ki; turizm alanında bir patlama olsun. Orta Karadeniz Turizm Paneli yaptık. Daha aktif ve dinamik, tüm altyapısını oluşturan bir kent konseyi oluşturduk. Ekonomik krizin derinleşecegini biliyorduk ama pandemiyi bilmiyorduk. Seçimden 6 ay sonra pandemi Türkiye’nin ve dünyanın gündemine geldi. Türkiye deprem bölgesi ama 11 ilde; 13 -14 milyon insanımızı etkileyecek, tüm Türkiye'yi sarsacak bir depremle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Depremin ve pandeminin yarattığı travmalar sadece ekonomik değil; insanlarımızı psikolojik bunalıma soktu. Çok sayıda psikolog, sosyolog ve avukat çalıştı.” diye konuştu.

“SÜREKLİ DAYANIŞMA İÇİNDE OLALIM”

Pandemi döneminde örnek bir dayanışma sergilendiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Türkiye’de ilk kez maske üretimini Atakum Belediyesi yaptı. Samsun’daki ilçelere ve diğer illere gönderildi. İşitme engelli vatandaşlarımız için şeffaf maske ürettik. Türkiye ve Dünya çok büyük felaket yaşadı. Atakum Belediyesi bu süreçte sorumluluklarını yerine getirdi. Deprem döneminde büyük bir felaket yaşadık ama bu deprem bizim insanımızın içinde var olan iyiliği dışarı çıkardı. Ne olur onu onu içeri sokmayalım. Sürekli dayanışma içinde olalım.” dedi.

“BU KENTİN GELECEĞİNİ BİRLİKTE KURMAMIZ LAZIM”

Başkan Deveci, Atakum’da az bütçeyle önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Atakum’un 300 bin nüfusu var. Atakum Belediyesi’ni çalmadığım ve çaldırmadığım bütçe ile yönetiyorum. Dış borcumuz, Atakum Belediyesi’nin 2024 yılındaki bütçesinin yüzde yirmibeşi. 2019 yılında bana devredilen bütçenin borç oranı yüzde yüz yetmiş. Yani yüz bin TL bütçesi varsa 170 bin TL borcu vardı. O borcun yarısına yakını da bir yıl içinde ödenmesi gereken banka borçlarından oluşuyor. Bunu anlattım. Buradan çıkmamız lazım. Bu kentin geleceğini birlikte kurmamız lazım; sıkıntıyı çekeceğiz. Bedel ödeyeceğiz dedim. Atakum Belediyesi’nin 2019 bütçesi 115 milyon, bugün 2024 bütçesi 1 milyar 565 milyon. Bu gider bütçesi. Siz ya da muhalif partiden biri Cemil Deveci’nin bir kuruşluk kamu zararına imza attığını ispat etsinler ben gereğini yaparım. Japonlar benden daha dürüst değil.” cümlelerini kaydetti.

# Cemil Deveci# Atakum Belediyesi# yerel seçim# Atakum adayları
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Türkiye'den Fransa'ya sert tepki
Türkiye'den Fransa'ya sert tepki
Antalya’da Muhittin Böcek’in yerine Hasan Akkoyun
Antalya’da Muhittin Böcek’in yerine Hasan Akkoyun
2025-2026 Sezonu 1. Lig Fikstürü Çekildi
2025-2026 Sezonu 1. Lig Fikstürü Çekildi
Muhittin Böcek Görevden Uzaklaştırıldı
Muhittin Böcek Görevden Uzaklaştırıldı
Memur ve memur emeklileri ile kıdem tazminatı ve bedelli askerlik zam oranı belli oldu
Memur ve memur emeklileri ile kıdem tazminatı ve bedelli askerlik zam...
Enver Sedat Tamgacı: "Kadınların Mesleki Gelişimlerini Destekleyeceğiz”
Enver Sedat Tamgacı: "Kadınların Mesleki Gelişimlerini Destekleyeceğiz”

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.