Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker, istifa etti
Tarımda rekor: 83,2 milyar dolarlık hasıla
Fuhuş mağduru 35 kadın kurtarıldı: 14 tutuklama
Vatandaş Sordu, Başkan Sandıkçı Cevapladı
MHP Yakakent ve Alaçam kongreleri tamamlandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. BAŞKAN ERDOĞAN İLK 400 PROJEYİ AÇIKLIYOR
EKONOMİ
Yayınlanma: 02 Ağustos 2018 - 09:14

BAŞKAN ERDOĞAN İLK 400 PROJEYİ AÇIKLIYOR

Başkan Erdoğan, yarın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde tüm bakanların ve 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek toplantıda açıklayacağı 400 projeden oluşan 100 günlük eylem planının ilk aş

EKONOMİ
02 Ağustos 2018 - 09:14
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BAŞKAN ERDOĞAN İLK 400 PROJEYİ AÇIKLIYOR
Başkan Erdoğan, yarın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde tüm bakanların ve 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek toplantıda açıklayacağı 400 projeden oluşan 100 günlük eylem planının ilk aşamasını ekonomide atılacak adımlar oluşturacak. Açıklanacak programda enflasyonun tek haneye düşürülmesi, kur baskısıyla mücadele, kamuda ve yurt içinde tasarrufların arttırılması, israfla mücadele edilmesi, yastık altı kaynakların ekonomiye kazandırılması için teşviklerin verilmesi başlıklarının olacağı belirtiliyor.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde tüm bakanların ve yaklaşık 2 bin kişinin katılacağı programda Başkan Erdoğan, kısa vadede hayata geçirilecek 400 projeyi kamuoyuna duyuracak.

Hürriyet'tin  haberine göre, İlk 100 günlük icraat planının omurgasını ekonomide atılacak adımlar oluşturacak. Başkan Erdoğan’ın açıklayacağı icraat planında yerel seçimlere dönük hedefler de ağırlıklı olacak. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde hedeflerle ilgili kapsamlı bir brifing alan Erdoğan, daha sonra "ikinci 100 gün" ve ardından da "6 aylık" proje, plan ve adımları kamuoyuna açıklayacak.

TASARRUFLAR ARTACAK

Yurtiçi tasarrufları önlemleri artıracak önlemler kalem kalem duyurulacak. Uygulanacak para ve maliye politikalarının yanı sıra, hane halkı ve firmalara sağlanacak teşviklerle yurtiçi tasarruf oranları, büyüme ve cari açık hedeflerine uyumlu şekilde yükseltilmesi hedeflenecek. Kamu tasarruflarının artırılmasına devam edilecek. Kamu gelir ve harcamalarında etkinlik sağlanacak. Vatandaşların yastık altında tuttuğu tasarrufların mali sistemde değerlendirilmesine yönelik teşvikler çeşitlendirilecek. Uluslararası yükümlülükleri gözeterek, lüks ve ithalat yoğunluğu yüksek tüketim malları tespit edilerek, caydırıcı vergilendirme yapılacak. İhtiyaç fazlası tüketim davranışlarının yoğun olduğu alanlarda israfla mücadele edilecek.
 TAŞIT İSRAFINA SON

Yerel seçimler öncesinde mahalli idarelerin öz gelirleri artırılacak. Kamuda taşıt ve hizmet binası edinim ve kullanımlarında uyulacak usul ve esaslar güncellenecek. Taşıt ve kamu binalarının kullanımında israf önlenecek. Çok zorunlu haller dışında kamu hizmet binası yapımına izin çıkmayacak. Mali disiplini sürdürmeyi ve daha fazla mali alan oluşturabilmeyi sağlayacak şekilde mevcut harcama programları gözden geçirilerek, verimsiz harcamalar tasfiye edilecek. Önümüzdeki dönemde faizlerin oluşturduğu maliyet baskısını azaltacak tedbirler hayata geçirilecek. Döviz kuru kaynaklı olası oynaklıkların makrofinansal istikrara etkilerini sınırlamak üzere sözleşmelerde Türk Lirası’nın kullanımı özendirilecek. Uygulanacak politikalarla enflasyon yeniden tek haneye indirilecek.

KANAL İSTANBUL İHALESİ

İCRAAT planında AK Parti’nin vaatleri arasında sayılan millet bahçeleri ve millet kıraathanelerinin ayrıntılarına yer verilecek. Ekonomi kurmayları faiz ve kur baskısıyla daha etkin mücadele için çalışmalar yapacak. Yeni Orta Vadeli Program’da (OVP) bu ay içinde açıklanacak. Üçüncü Havalimanı’nın ilk etabı planlandığı gibi 29 Ekim’de açılacak. Planda, Kanal İstanbul’un ve üç katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin ihalesinin yapılmasına dönük hedefler bulunacak.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker, istifa etti
CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker, istifa etti
Tarımda rekor: 83,2 milyar dolarlık hasıla
Tarımda rekor: 83,2 milyar dolarlık hasıla
Fuhuş mağduru 35 kadın kurtarıldı: 14 tutuklama
Fuhuş mağduru 35 kadın kurtarıldı: 14 tutuklama
Vatandaş Sordu, Başkan Sandıkçı Cevapladı
Vatandaş Sordu, Başkan Sandıkçı Cevapladı
MHP Yakakent ve Alaçam kongreleri tamamlandı
MHP Yakakent ve Alaçam kongreleri tamamlandı
DESTİCİ, TERÖRLE MÜCADELEDE GEREKİRSE HUKUK DIŞINA ÇIKALIM
DESTİCİ, TERÖRLE MÜCADELEDE GEREKİRSE HUKUK DIŞINA ÇIKALIM

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.