Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Hürmüz Boğazı gerilimi: ABD’den İran’a hava saldırısı
Kadir İnanır 77 yaşında yaşamını yitirdi
Dijital Şiddet ve Siber Zorbalık Paneli gerçekleştirildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Başkan Sandıkçı, Canik'te Hanım Konakları ilçenin kültür ve eğitim düzeyini yükseltiyor
GÜNDEM
Yayınlanma: 06 Mayıs 2022 - 16:57
Güncelleme: 06 Mayıs 2022 - 17:07

Başkan Sandıkçı, Canik'te Hanım Konakları ilçenin kültür ve eğitim düzeyini yükseltiyor

Canik'te eğitim ve kültür faaliyeti gösteren Hanım Konaklarına bir yenisi daha ekleniyor

GÜNDEM
06 Mayıs 2022 - 16:57
Güncelleme: 06 Mayıs 2022 - 17:07
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Sandıkçı, Canik'te Hanım Konakları ilçenin kültür ve eğitim düzeyini yükseltiyor
Canik Belediyesi tarafından ilçedeki kadın ve çocuklara yönelik eğitim ve kültür hizmeti vermek üzere faaliyet gösteren Hanım Konakları’na bir yenisi daha ekleniyor. Canik’teki Mekke Caddesi'nde yapımı devam etmekte olan Tenzile Hanım Konağı'nın temeli Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı tarafından atıldı.

Hanım konakları yoğun ilgi görüyor

Hanım Konakları’nın ilçe halkı tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, "İlçemizde yoğun ilgi gören hanım konaklarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Mekke Caddesi'nde inşa edilecek Tenzile Hanım Konağı’mızın yapımı devam ediyor. Böylece kısa süre içerisinde halkımızın talebini karşılamak üzere yeni konağımızı da ilçemize kazandırmış olacağız. İlçe halkımızın eğitim, kültür ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayacak bu önemli yatırımın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Hanım Konakları ilçenin kültür ve eğitim düzeyini yükseltiyor

Kadın ve çocukların eğitimine yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere canik belediyesi tarafından hizmet veren Hanım Konakları, İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü iş birliğiyle açılan kurslarla faaliyetlerini sürdürüyor. Canik Belediyesi’ne ait Hanım Konakları’nda ve Aile Okulu ve Eğitim Merkezi’nde açılan kurslarda Moda Tasarım, Dekoratif Ev Ürünleri, Aşçılık-Pastacılık, İğne Oyaları, El Nakışları, Kağıt Rölyef, Sepet Örücülüğü, Halı Kilim Dokumacılığı, Kuaförlük-Cilt Bakım, Takı Tasarım, İşaret Dili, Ana Dilde İletişim, Kur’an-ı Kerim, Tefsir Okumaları, Kitap Tahlilleri, 4-6 Yaş Kur’an Eğitimi, İlk Yardım Eğitimleri, Aile Okulu Eğitimleri, Sağlık Seminerleri alanında eğitim programları düzenleniyor. Derslerin sabah ve öğle grubu olmak üzere hafta içi her gün saat 09.00 ve 17.00 arasında görüldüğü kurslarda eğitim sezonu sonunda katılımcılara Milli Eğitim onaylı sertifika veriliyor.

Hanımlar mesleki beceri kazanıyor

Hanım Konakları’nda verilen kurslar sayesinde ilçedeki kadınların pek çok alanda eğitim aldığını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bu eğitimler sonunda kursiyerlerin mesleki anlamda pek çok kazanımlar elde ettiğini vurguladı. Bu kurslar sayesinde ilçenin eğitiminde büyük bir ihtiyacın karşılandığını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, "Bu kurslarla tüm kadınlarımızın kabiliyetleri ölçüsünde mesleki alanda eğitim alarak üretim yapabilecek duruma gelebilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Başkan Sandıkçı, çocukların eğitimine değindi

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Hanım Konakları’nda devam etmekte olan Sıbyan Mekteplerinde 4-6 yaş arası çocuklara okul öncesi eğitimle birlikte manevi değerler eğitimin de verildiğini söyledi. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Burada 4-6 yaş arası çocuklara anaokulu eğitiminin yanı sıra manevi değerler eğitimi de veriliyor. Öğretmenlerimiz, çocukların kişisel becerilerini geliştirmek, özgüvenlerini artırmak, onlara zamanı güzel kullanma becerisi kazandırma, paylaşmayı öğretme çabası içindeler. Çocuklarımızın ailelerinden yeterli seviyede alamadıkları eğitimler Sıbyan Mekteplerimizde uzmanlar tarafından eksiksiz şekilde veriliyor" diye konuştu.

# canik belediyesi# canik hanım konakları# samsun canik# ibrahim sandıkçı
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Hürmüz Boğazı gerilimi: ABD’den İran’a hava saldırısı
Hürmüz Boğazı gerilimi: ABD’den İran’a hava saldırısı
Kadir İnanır 77 yaşında yaşamını yitirdi
Kadir İnanır 77 yaşında yaşamını yitirdi
Dijital Şiddet ve Siber Zorbalık Paneli gerçekleştirildi
Dijital Şiddet ve Siber Zorbalık Paneli gerçekleştirildi
Erdoğan: 23 çeyrektir kesintisiz büyüyoruz
Erdoğan: 23 çeyrektir kesintisiz büyüyoruz
Samsun Uğur Okulları’nda mezunlar geleceğe uğurlandı
Samsun Uğur Okulları’nda mezunlar geleceğe uğurlandı
Tekkeköy'de İlkokul Öğrencilerinin Hikayeleri Kitaba Dönüştü
Tekkeköy'de İlkokul Öğrencilerinin Hikayeleri Kitaba Dönüştü

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.