Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Kamuda vardiyalı çalışanlara kreş hizmetinde yeni dönem
FETÖ bağlantılı 2 bin 702 sosyal medya hesabına erişim engeli
Pentagon 40 gizli UFO arşivini erişime açtı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. MAGAZİN
  3. BAŞKAN TOK; "İLKADIMLI HANIMLAR HEM ÜRETİYOR HEM KAZANIYOR"
MAGAZİN
Yayınlanma: 13 Şubat 2017 - 21:01

BAŞKAN TOK; "İLKADIMLI HANIMLAR HEM ÜRETİYOR HEM KAZANIYOR"

İLKADIMLI KADINLARDAN ŞIK SERGİ İlkadım Belediyesi ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan sergide kadınların el emeği göz nuru ürünleri büyük ilgi görüyor

MAGAZİN
13 Şubat 2017 - 21:01
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BAŞKAN TOK; “İLKADIMLI HANIMLAR HEM ÜRETİYOR HEM KAZANIYOR”
İLKADIMLI KADINLARDAN ŞIK SERGİ

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan sergide kadınların el emeği göz nuru ürünleri büyük ilgi görüyor.

Açılışını İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yaptığı sergide geçmişle günümüzü birleştiren tasarımlar vatandaşların beğenisine sunuluyor.

İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezinde verilen kurslarda başta ev hanımları olmak üzere İlkadımlı kadınların ürettiği bir birinden güzel ürünler bir hafta boyunca Piazza AVM’ de sergilenecek. Karadeniz’de bir ilk olan Kabak Oymacılığı ve Süslemeciliğinin yanı sıra, Takı ve Kazaziye, Dekoratif Ürünler ve Sıcak Cam Sanatı kursiyerleri tarafından yapılan ürünler katılımcılar tarafından övgü aldı.

BAŞKAN TOK; “İLKADIMLI HANIMLAR HEM ÜRETİYOR HEM KAZANIYOR”

Serginin açılışını İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Erişgin, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar ile beraber gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “İlkadım Belediyesi çocukların olduğu kadar kadınların da belediyesidir. İlkadımlı kadınlar, kurslarımızda kendi el emekleri ve göz nurları ile ürettikleri ürünleri satarak hem toplumdaki yerini sağlamlaştırıyor hem de aile ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar. Sergiyi gezdiğiniz de siz de göreceksiniz bura da sergilenen ürünler büyük emekler sonucu ortaya çıkmış, unutulduğunu düşündüğümüz el sanatlarımızın modern bakış açısıyla geçmişle bu günü birleştiren son derece şık ürünlerdir. İlçemiz genelin de birçok kültür merkezinde buna benzer ürünler üretiliyor ve kadınlarımızı hem sosyal hem de ekonomik alanlarda başarılı kılıyor.” şeklinde konuştu.



UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EL SANATLARI GELECEKLE BULUŞUYOR

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün İlkadım Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde başlattığı kurslarda bir birinden farklı ürünler yeniden tasarlanıyor. Eğitmen Ulaş İlgenç Karadeniz’de ilk olarak gerçekleştirilecek kursta Kabak Oymacılığı ve İşlemeciliğini öğretecek. Yine Samsun’da ilk olarak Eğitmen Leyla Şenkeskin tarafından verilen Takı Tasarımı ve Kazaziye Kursu, Eğitmen Hande Levent tarafından Dekoratif Ürünler Kursu, Eğitmen Emel Karagöl tarafından Sıcak Cam Sanatı ve Süslemesi kursu ve birçok farklı kurs ile unutulmaya yüz tutmuş el sanatları gelecekle buluşuyor.

BAŞARILI SERGİ 1 HAFTA ZİYARETCİLERİNİ BEKLİYOR

Başkan Tok’un da alışveriş yaptığı sergide takı ürünlerinden süs eşyalarına kadar birçok el emeği ürünün bulunduğu sergi Piazza Alışveriş Merkezinde bir hafta boyunca devam edecek.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Kamuda vardiyalı çalışanlara kreş hizmetinde yeni dönem
Kamuda vardiyalı çalışanlara kreş hizmetinde yeni dönem
FETÖ bağlantılı 2 bin 702 sosyal medya hesabına erişim engeli
FETÖ bağlantılı 2 bin 702 sosyal medya hesabına erişim engeli
Pentagon 40 gizli UFO arşivini erişime açtı
Pentagon 40 gizli UFO arşivini erişime açtı
Filenin Sultanları, Voleybol Milletler Ligi Çeyrek Finalinde
Filenin Sultanları, Voleybol Milletler Ligi Çeyrek Finalinde
En ucuz sıfır otomobiller
En ucuz sıfır otomobiller
Genç'e muhtarlardan tam destek
Genç'e muhtarlardan tam destek

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.