Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Yeni haftada sağanak ve fırtına etkili olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Samsun ilçelerinde Kültür-Sanat şenlikleri başlıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Büyükşehirde Parke Deneme Üretimi Başladı
EKONOMİ
Yayınlanma: 19 Aralık 2022 - 09:56

Büyükşehirde Parke Deneme Üretimi Başladı

​​​​​​​Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekkeköy ilçesinde inşa edilen Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Tesisi deneme üretimine başladı. Son teknoloji modern cihazlarla donatılan fabrika önümüzdeki aylarda seri üretime geçecek. "Ülke ekonomisine katkı sağlamayı belediye olarak biz görev addediyoruz" diyen Başkan Mustafa Demir,"Kendi fabrikalarımız ile Samsun'umuzun ihtiyaçlarını çok daha çabuk çözüme kavuşturuyoruz" dedi.

EKONOMİ
19 Aralık 2022 - 09:56
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükşehirde Parke Deneme Üretimi Başladı
Göreve geldiği günden bu yana kentsel dönüşüm projeleriyle, çağdaş yollarla, kavşaklarla, altyapı ve üst yapı yatırımlarıyla, Samsun'a yeni bir çehre kazandırma yolunda emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tasarruflarıyla belediye öz kaynaklarını da halkın hizmetinde harcıyor. Modern ve son teknolojiyle güçlendirilerek revize edilen şantiyelerde asfaltını, santralleri ile betonunu tamamen kendi öz kaynaklarıyla üreten Büyükşehir Belediyesi büyük bir tasarruf sağlıyor.

FABRİKADA DENEME ÜRETİMİ BAŞLADI

Kendi parke ve borusunu da üretmek için yola koyulan Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy ilçesinde fabrika inşa etti. Ful otomatik olup el değmeden 8 saatte 1600 metretül(mtül) parke taşı üretme kapasitesine sahip fabrika, deneme üretimine başladı. Ayrıca beton boru üretilen fabrikada 8 saatte 250 adet 300 mm çapında, 1.5 ve 2 metre boyunda beton borular üretilecek.

KARADENİZ'DE İLK

7 milyon lira sözleşme bedelli ve Karadeniz Bölgesi'nde ilk olan Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Tesisi renkli, normal ve dekoratif kilit parke bordur üretimi ile beton altyapı elemanlarının tamamının üretimini yapacak. Şimdiye kadar dışarıdan alımı yapılan borular bu fabrikayla çok daha ucuza mal edilecek. Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ekiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda istenilen çaplarda boru üretimi ile parke taşı üretecek fabrikanın önümüzdeki aylarda seri üretime geçeceği ifade edildi.

HER ALANDA ÜRETEN BELEDİYE

"Ülke ekonomisine katkı sağlamayı belediye olarak biz görev addediyoruz" diyen Başkan Mustafa Demir, “Samsun için üreteceğiz sloganıyla yola çıktık. Hemşehrilerimize her alanda hizmet için yola koyulduk. Milletin bir kuruş parasının boşa harcanmasına müsaade etmeyeceğimize söz verdik. O yüzden çalışmalarımızı yaparken en karlı hangisi ise şehrimiz için onu tercih ediyoruz. Her alanda üreten bir belediye olarak yaptığımız işlerde yüksek verimlilik elde ediyoruz. Kendi fabrikalarımız ile Samsun'umuzun ihtiyaçlarını çok daha çabuk çözüme kavuşturuyoruz ve kendi tesislerimizde çok daha ucuza mal etmiş oluyoruz. Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Tesisi'nde de deneme üretimlerimiz başladı. Hem şehrimize hem de bölgemize hizmet vereceğiz. Kısa süre içerisinde inşallah seri üretime geçeceğiz. Artık tüm hizmet alanlarımızda kendi imalatımız olan asfaltı, betonu, parke taşlarını kullanıyoruz" diye konuştu.

# samsun büyükşehir# parke# parke üretim tesisi# kilit parke üretimi# mustafa demir
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Yeni haftada sağanak ve fırtına etkili olacak
Yeni haftada sağanak ve fırtına etkili olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Samsun ilçelerinde Kültür-Sanat şenlikleri başlıyor
Samsun ilçelerinde Kültür-Sanat şenlikleri başlıyor
Pakistan ile Hindistan Ateşkes İlan Etti
Pakistan ile Hindistan Ateşkes İlan Etti
SAMSUN YILLAR SONRA ADLİ TIP KURUMUNA KAVUŞTU
SAMSUN YILLAR SONRA ADLİ TIP KURUMUNA KAVUŞTU
Su Faturalarını SASKİ Personeli Okuyacak
Su Faturalarını SASKİ Personeli Okuyacak

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.