Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Süper Lig 7. hafta hakemleri belli oldu
İlkadım Belediyesi 2027 Mali Yılı Bütçesi Belirlendi
Çöken bina kontrollü yıkılıyor: Arama kurtarma yıkım sonrası devam edecek
Bafra Pirinci coğrafi işaretle tescillendi
Başkan Sandıkçı'dan Canikli Gençlere Doğu ve Güneydoğu Gezisi
Maltepe’de çöken binadan 10 kişi sağ çıkarıldı 2 kişi hayatını kaybetti
İstanbul'da 7 katlı binanın 3 katı çöktü, arama kurtarma devam ediyor
Samsunspor, Trabzonspor maçı öncesi aile yemeğinde moral depoladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Canik Sıfır Atık Köyü'nde 29 Bin 372 Çocuk ve Gence Eğitim
EĞİTİM
Yayınlanma: 06 Ocak 2026 - 17:01

Canik Sıfır Atık Köyü'nde 29 Bin 372 Çocuk ve Gence Eğitim

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü'nde 29 bin 372 çocuk ve genci sıfır atık, enerji verimliliği, doğa ve çevre konularında uygulamalı eğitimlerle buluşturduklarını ifade etti.

EĞİTİM
06 Ocak 2026 - 17:01
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Canik Sıfır Atık Köyü'nde 29 Bin 372 Çocuk ve Gence Eğitim
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, sıfır atık alanında örnek projelerle sıfır atık kültürünü yaygın bir hale getirdiklerini, doğa ve çevre dostu nesiller yetiştirdiklerini söyledi. Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü'nde çocukları ve gençleri sıfır atık, enerji verimliliği, geri dönüşüm, doğal tarım ve kompost gübre üretimi konularında uygulamalı eğitimlerle buluşturduklarını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, 2021 yılında kapılarını açan Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü'nde bugüne değin 29 bin 372 çocuk ve gence eğitim verdiklerini söyledi.

Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü projesiyle ve sıfır atığa yönelik ilçede gayretle sürdürdükleri çalışmalar neticesinde Türkiye'deki sıfır atık çalışmalarını himaye eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan ödül aldıklarını hatırlatan Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik'imizde sıfır atık kültürüne hâkim nesiller yetiştiriyoruz" dedi.

29 Bin 372 Çocuk ve Gence Eğitim

Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyü’nde çocukları ve gençleri uygulamalı eğitimlerle buluşturduklarını, ayrıca sıfır atık ve küresel iklim değişikliğine karşı alınması gereken önlemler ile ilgili farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, "Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyümüzde çocuklarımıza ve gençlerimize sıfır atık bilinci kazandırıyoruz. Uygulamalı eğitimlerimizle onların doğa ve çevre konularında farkındalık sahibi rol model bireyler olmalarını sağlıyoruz. Açık ve kapalı derslik alanları yer alan Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyümüzde, ayrıca geri dönüştürülebilir atıklardan oluşturduğumuz oyun grupları, kompost alanı ile sıfır atık üniteleri de bulunuyor. Ödüllü Canik Sıfır Atık Köyümüzde 29 bin 372 çocuk ve gencimizi sıfır atık, enerji verimliliği ve doğal tarım başta olmak üzere doğa, çevre, geri dönüşüm ve sıfır atık konularında uygulamalı eğitimlerle buluşturduk. Her yaştan vatandaşımızı ağırladığımız farkındalık etkinlikleriyle sıfır atık kültürünün daha yaygın bir hale gelmesine katkılar sunduk" şeklinde konuştu.

Öğrenciler Yarışıyor, Farkındalık Oluşuyor

İlçedeki okullarda sıfır atık temalı ödüllü yarışmalar da gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Sandıkçı, “İlçemizdeki okullarda gerçekleştirdiğimiz sıfır atık temalı yarışmalar, öğrencilerimizin yüksek ilgisiyle devam ediyor. Bu yarışmalarımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin sürdürülebilir gelecek anlayışını kazanmalarında önemli bir rol üstleniyor. Sıfır atık, geri dönüşüm ve sürdürülebilir gelecek konularında farkındalık oluşturan çalışmaları hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Canik'imizde sıfır atık kültürü kazanan, doğaya ve çevreye saygılı nesilleri yetiştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

# Canik Belediyesi# Canik Sıfır Atık Köyü
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Süper Lig 7. hafta hakemleri belli oldu
Süper Lig 7. hafta hakemleri belli oldu
İlkadım Belediyesi 2027 Mali Yılı Bütçesi Belirlendi
İlkadım Belediyesi 2027 Mali Yılı Bütçesi Belirlendi
Çöken bina kontrollü yıkılıyor: Arama kurtarma yıkım sonrası devam edecek
Çöken bina kontrollü yıkılıyor: Arama kurtarma yıkım sonrası...
Bafra Pirinci coğrafi işaretle tescillendi
Bafra Pirinci coğrafi işaretle tescillendi
Başkan Sandıkçı'dan Canikli Gençlere Doğu ve Güneydoğu Gezisi
Başkan Sandıkçı'dan Canikli Gençlere Doğu ve Güneydoğu Gezisi
Kasık fıtıklarında erken tanı hayati önem taşıyor
Kasık fıtıklarında erken tanı hayati önem taşıyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.