Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Manavgat Belediyesinde yolsuzluk soruşturması büyüyor: 21 gözaltı
Devlet Bahçeli: Evlatlarımız dijital kuşatma altında
55 bin okulda kamera dönemi: Polis takibi sürekli olacak
Gülistan Doku soruşturması çözülüyor: Eski vali adliyeye sevk edildi
MİT’ten kamu kurumlarının bilişim sistemlerine sızan örgüte operasyon
Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dalandırıcılara 20 ilde operasyon
MHP bir il teşkilatını daha feshetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Çeşme'de orman yangını büyüyor: Üç mahalle tahliye edildi
GÜNDEM
Yayınlanma: 03 Temmuz 2025 - 09:48

Çeşme'de orman yangını büyüyor: Üç mahalle tahliye edildi

İzmir’in Çeşme ilçesinde ziraat alanında başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangın, yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Üç mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı, İzmir-Çeşme Otoyolu çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

GÜNDEM
03 Temmuz 2025 - 09:48
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çeşme’de orman yangını büyüyor: Üç mahalle tahliye edildi
İzmir’in Çeşme ilçesi Ildır Mahallesi’nde ziraat alanında başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede ormanlık alana yayıldı. Kontrol altına alınamayan alevler nedeniyle üç mahallede tahliye kararı alındı. İzmir-Çeşme Otoyolu, yangının ulaştığı noktada çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Yangın ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 uçak, 19 helikopter, 39 arazöz, 14 su ikmal aracı ve 4 dozer sevk edildi. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangının Germiyan, Karaköy ve Nohutalan mahallelerine doğru ilerlemesi üzerine bu bölgelerde tahliye işlemleri başlatıldı. Urla ilçesine bağlı Nohutalan Mahallesi de güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Yangın, Kutlu Aktaş Barajı’na yaklaşırken, enerji kesintilerinin yaşandığı bölgede trafo ve işletmelere sıçrama riskine karşı takviye ekipler sevk edildi.

Rüzgar nedeniyle müdahale güçlükle yapılıyor

Saatte 85 kilometre hıza ulaşan rüzgar, yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Alevlerin ilerlemesi üzerine İzmir-Çeşme Otoyolu, hem sürücülerin güvenliği hem de ekiplerin müdahalesine olanak sağlamak amacıyla çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

Vali Elban: Elektrik hattı şüphesi var

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan İzmir Valisi Süleyman Elban, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

“Yangının başlangıç noktası Ildır Mahallesi’ndeki ziraat alanı. Rüzgarın etkisiyle yangın çok hızlı şekilde Germiyan, Karaköy ve Nohutlu mahallelerine yöneldi. Şu ana kadar can kaybı ya da yaralı yok. Yerleşim yerlerinde büyük bir risk oluşmadan tahliyeler yapıldı.”

Yangının çıkış nedeni hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vali Elban, teknik ekiplerin ve görgü tanıklarının ifadelerine göre yangının yüksek gerilim hattından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Ödemiş’te ikinci yangın alarmı

Aynı saatlerde İzmir’in Ödemiş ilçesinde de yangın paniği yaşandı. Tosunlar ve Suçıktı mahalleleri arasında çıkan yangının da elektrik hatlarından kaynaklandığı değerlendiriliyor. Alevlerin yerleşim alanlarına ulaşması üzerine Tosunlar Mahallesi hızlı şekilde tahliye edilirken, Suçıktı Mahallesi’nde kalan vatandaşlar ekiplerin yoğun çabasıyla kurtarıldı.

Her iki mahallede bazı evlerde hasar meydana geldi. Yangın kontrol altına alınamazken, ilerleyen saatlerde hasar tespit çalışmaları başlatılacak.

# çeşme yangın# çeşme yangını son dakika# çeşme yangın son durum# çeşme yangın nerede
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Manavgat Belediyesinde yolsuzluk soruşturması büyüyor: 21 gözaltı
Manavgat Belediyesinde yolsuzluk soruşturması büyüyor: 21 gözaltı
Devlet Bahçeli: Evlatlarımız dijital kuşatma altında
Devlet Bahçeli: Evlatlarımız dijital kuşatma altında
55 bin okulda kamera dönemi: Polis takibi sürekli olacak
55 bin okulda kamera dönemi: Polis takibi sürekli olacak
Gülistan Doku soruşturması çözülüyor: Eski vali adliyeye sevk edildi
Gülistan Doku soruşturması çözülüyor: Eski vali adliyeye sevk edildi
MİT’ten kamu kurumlarının bilişim sistemlerine sızan örgüte operasyon
MİT’ten kamu kurumlarının bilişim sistemlerine sızan örgüte operasyon
Rize'de dağa çarpan uçağın enkazı bulundu
Rize'de dağa çarpan uçağın enkazı bulundu

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.