Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
SAMSUN YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR
Suriye’de Türkiye-Suriye Üniversitesi Kuruluyor
MOTOKURYELER KAYIT ALTINA ALINIYOR
TÜTÜN İSKELESİ’NDE TÜRK SANAT MÜZİĞİ RÜZGARI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek: Baskılar bizi, yıldırmayacak
GÜNDEM
Yayınlanma: 22 Nisan 2025 - 16:38

CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek: Baskılar bizi, yıldırmayacak

CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, iktidar partisinin Atakum Belediyesinin borçları ve Başkan Türkel hakkındaki asılsız ithamlarına basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Kürek, “Baskılar, bizi yıldırmayacak.” dedi.  

GÜNDEM
22 Nisan 2025 - 16:38
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek: Baskılar bizi, yıldırmayacak
CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, asılsız iddialarla Atakum Belediyesi hakkında kamuoyuna yanlış bilgi veren AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hasan Uzun’a yaptığı 

 basın açıklamasıyla  tepki gösterdi. Kürek, açıklamasında geçmiş dönemden gelen borçların Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel göreve geldikten sonra yapılmış gibi algı yaratıldığını ve borçların ödenmesinde sürekli engeller çıkarılarak yıldırma politası uygulandığına dikkat çekti. Kürek, parti ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

“AKP ilçe başkanının açıkladığı bilgiler yanlıştır, bahsettiği 29 milyon TL’lik gider Özel Kalem ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün temsil ağırlama gideridir. Bu giderin 15 milyon 500 bin TL’si ilk üç ay da harcanmıştır Atakum Belediyesi, mali olarak sıkıntılı bir süreç atlatmak tadır, ancak bunun temel nedeni geçmişten gelen ve hiç ödenmeyen SGK borçlarıdır. İller Bankası, ödeneğimizden her ay 30 milyon TL para kesmektedir. Bu kesintinin yanı sıra birikmiş SGK borcuna her ay  faiz eklemektedir. İktidar partisine ait belediyelerde SGK  borcuna karşılık camiler dahil olmak üzere taşınmazlar  kabul edilirken, Sağlık Bakanlığının ücretsiz olarak kullandığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek binasını, SGK borcuna karşılık kabul etmemektedir. Atakum da hazineye ait taşınmazların satışında kanun gereği belediyemizin %30 hakkı varken, bu taşınmazlar büyükşehir belediyesine bedelsiz olarak verilmekte, büyükşehir de bu taşınmazları satmaktadır. Kısaca, muhalif belediye olduğumuz için art arda engel çıkarılarak bize yıldırma politikası uygulanmaktadır.

Buna rağmen Atakum Belediyesini bu borç batağından çıkarmak  için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bize inanan vatandaşlarımızı, mahcup etmeyeceğiz. Bütün bu zorluklara ve engellemelere rağmen, belediyemiz kendi üretimini kendi yapmakta kentin park ve mesire alanlarındaki donanımları, tesislerdeki teçhizatlar üretilmekte, araç ve makine bakımları belediye bünyesindeki atölyelerde az maliyetle yapılmaktadır. Kentin atıl durumdaki simge noktaları, baştan aşağıya yenilenerek hizmete açılmış ayrıca Atakum’a yeni yaşam alanları kazandırılmıştır. Geçimini tarımla sağlayan ailelere meyve ve sebze fideleri dağıtılmış, kentin tarımsal üretim alanları  artırılmıştır. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek, çorba ve diğer hizmetler ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır. Halk odaklı hizmetlere öncülük eden Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, ekonomik krizin ağırlaştığı dönemde düşük fiyatla kaliteli hizmet sunan Matasyon Kent Lokantasını hizmete açmıştır. Eski Down Park alanında yeni kent lokantası ile halkımızın düşük fiyatla sağlıklı et ve et ürünlerine ulaşmasını sağlayacak kent kasabını vatandaşlarımızla en kısa sürede buluşturacaktır. Tüm baskılar ve engellemeler bizi yıldırmayacak. Başkanımız Serhat Türkel öncülüğünde Atakum’u üretimiyle, istihdamıyla, yenilenen çehresiyle, çiftçisinden işçisine halka sunduğu olanaklarla kalkınan Türkiye’nin ve dünyanın marka kenti haline getirmek için omuz omuza, canla başla çalışacağız.”   

 

# Adem Kürek# CHP Atakum İlçe Başkanı# Atakum Belediyesi# Hasan Uzun
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
SAMSUN YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR
SAMSUN YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR
Suriye’de Türkiye-Suriye Üniversitesi Kuruluyor
Suriye’de Türkiye-Suriye Üniversitesi Kuruluyor
SOLİS DÖVİZ SAMSUN'DA FAALİYETE BAŞLADI
SOLİS DÖVİZ SAMSUN'DA FAALİYETE BAŞLADI
MOTOKURYELER KAYIT ALTINA ALINIYOR
MOTOKURYELER KAYIT ALTINA ALINIYOR
TÜTÜN İSKELESİ’NDE TÜRK SANAT MÜZİĞİ RÜZGARI
TÜTÜN İSKELESİ’NDE TÜRK SANAT MÜZİĞİ RÜZGARI
TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARINDAN BAŞKAN DOĞAN'A ZİYARET
TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARINDAN BAŞKAN DOĞAN'A ZİYARET

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.