Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Terörsüz Türkiye için tarihi gün: PKK Süleymaniye'de silah bırakıyor
LGS sonuçları bugün açıklanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. CHP'DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GÜNÜ
GÜNDEM
Yayınlanma: 06 Nisan 2025 - 09:28

CHP'DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GÜNÜ

CHP’de Kurultay günü… 3 aday genel başkanlık için yarışırken partide genel başkan ile birlikte parti meclisi üyeleri seçilecek

GÜNDEM
06 Nisan 2025 - 09:28
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GÜNÜ
CHP lideri Özgür Özel, CHP kurultayında delegelere verildiği iddia edilen rüşvet skandalı sonrası partiye kayyum atanacağı yönünde iddiaların ardından olağanüstü kurultay kararı almıştı.

CHP bugün Olağanüstü kurultaya giderken; CHP lideri Özgür Özel yeniden aday açıklamasının ardından son dakikada  Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eski milletvekili Berhan Şimşek de yarışa katıldı.

Kurultay'da 1368 delegenin katılımı beklenirken sadece genel başkan değil, 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN DA KATILMASI BEKLENİYOR

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, aday olmayacağını ancak davet edilmesi durumunda kurultaya katılabileceğini belirtmişti.

CHP lideri Özel, önceki genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve eski SHP lideri Murat Karayalçın'ı da kurultaya davet etti.

Tüm eski liderlerin kurultaya katılması bekleniyor.

ÜMİT UYSAL VE BERHAN ŞİMŞEK SÜRPRİZİ

Özel'in tek aday olacağı düşünülürken Ümit Uysal ve Berhan Şimşek de genel başkanlık için adaylıklarını açıkladı.

Adaylıklarının resmileşmesi kayıtlı delegelerin en az yüzde 5’inin imzasının toplanması gerekiyor.

PM'DE İŞLER KIZIŞIYOR

Kurultayın asıl rekabetinin ise Parti Meclisi'nde yaşanması beklenirken; CHP yönetimi, PM için çarşaf liste yöntemiyle seçim yapılmasına karar verdi.

Ancak Özgür Özel’in bir anahtar liste ile delegelere yön göstermesi bekleniyor.

Yerel seçim başarısının ardından PM'de köklü değişimler yapması beklenmeyen Özel’in, deneyimli bazı siyasetçileri yönetim kadrosuna katabileceği konuşuluyor. Parti içindeki farklı görüşlerin de listelerde temsil edilmesi için özel bir çaba gösterileceği ifade ediliyor.

Muhalefet ise PM üzerinden etkili olmayı hedefliyor. İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın, "denge ve dayanışma" adını verdiği bir karşı liste hazırlığında olduğu öğrenildi.

Kurultay sonrası Özel, yeni Parti Meclisi içinden Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirleyecek. 38. Olağan Kurultay sonrası oluşturulan 24 kişilik MYK’da, 18 kişi "gölge kabine"yi oluşturmuştu.

Bu kez "gölge kabine"nin doğrudan MYK'dan değil, seçim kampanyasında aktif görev üstlenecek şekilde yapılandırılması gündemde. Cumhurbaşkanı adayı ilan edilen Ekrem İmamoğlu’nun, Ankara ve İstanbul’da çalışma ofisleri kurma planları da, bu yeni yapılanmaya işaret ediyor. Parti kulislerinde, gölge kabinenin İmamoğlu'nun tercihleri doğrultusunda şekilleneceği konuşuluyor.

# chp kongre adayları# chp kongresi nerede# chp kongresi saat kaçta# chp kongre 2025
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Terörsüz Türkiye için tarihi gün: PKK Süleymaniye'de silah bırakıyor
Terörsüz Türkiye için tarihi gün: PKK Süleymaniye'de silah bırakıyor
LGS sonuçları bugün açıklanacak
LGS sonuçları bugün açıklanacak
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere görevden uzaklaştırıldı
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere görevden uzaklaştırıldı
Hükümlü bağımlılar için özel tedavi merkezleri kuruluyor
Hükümlü bağımlılar için özel tedavi merkezleri kuruluyor
Beştepe'de PKK'nın Silahları Bırakma Öncesi Kritik Görüşme
Beştepe'de PKK'nın Silahları Bırakma Öncesi Kritik Görüşme
Thomas Reis: Sakatlıklar ve Takımın Yorgunluğu Skora Yansıyor
Thomas Reis: Sakatlıklar ve Takımın Yorgunluğu Skora Yansıyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.