Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. CHP Samsun Asgari Ücret 3.100 Lira Olsun
GÜNDEM
Yayınlanma: 25 Aralık 2020 - 16:55

CHP Samsun Asgari Ücret 3.100 Lira Olsun

CHP Samsun Asgari Ücret 3

GÜNDEM
25 Aralık 2020 - 16:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP Samsun Asgari Ücret 3.100 Lira Olsun

CHP Samsun Asgari Ücret 3.100 Lira Olsun


CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Acı reçete asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesilmemeli. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçi refaha ermeli" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Örgütü asgari ücretin yeni yılda en az 3 Bin 100 TL olması lazım dedi. CHP İl Başkanı Fatih Türkel, İl Başkan Yardımcıları, İlkadım İlçe Başkanı Metin TELATAR’ın yanı sıra CHP Gençlik ve Kadın Kolları üyelerinin katıldığı açıklama, İlkadım ilçesi mecidiye çarşısı (Gazi Müzesi) önünde gerçekleşti. Söz konusu açıklamanın akabinde vatandaşa bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Konuyla ilgili CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Acı reçete asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesilmemeli. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçi refaha ermelidir.

Ülkemizde çalışanların yüzde 43'ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir. Avrupa ülkeleri içerisinde en düşük asgari ücret Türkiye’dedir.

Acı reçeteyi asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesemezsiniz. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçinin daha iyi geçinebilmesi için asgari ücret önerimiz en az 3 bin 100 TL.

2000'de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu, 2010'da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hak ediyor.

Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar. Enflasyon rakamları. Bunların hepsi asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Asgari ücrete en az bu zamlar kadar zam yapılmalı!

Saray'da israf ve şatafat devam ederken alın teri ile çalışan milyonlarca insanımız açlık ve sefalete terk edilemez. İnsanca yaşam için asgari ücret önerimiz en az 3 bin 100 TL.

Asgari ücrete sadece zam yapın derken işverenlerimizi de görmezden gelmiyoruz. Asgari ücretliden vergi alınmamalıdır. İşverenlerimiz özellikle pandemi koşullarında mevcut maliyetleri bile zor taşırken asgari ücrete yapılan zammın altında ezilmemeli. Türkiye’nin ballı ihalelerini alan ve dünyada kamudan ihale alan Müteahhitler sıralamasında ilk 5’e oturmuş yandaşların nasıl vergileri siliniyor ise bu zor koşullarda işçi çalıştıran işverenlerimizden de asgari ücret üzerinden vergi alınmamalı. Dedi.
# asgari ücret# CHP Samsun# ne kadar
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Özgür Özel'in araçları
Özgür Özel'in araçları "Haram Parayla Alınmıştır" notuyla satılığa...
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Samsun Şehir Hastanesi Çalışmaları Başladı
Samsun Şehir Hastanesi Çalışmaları Başladı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.