Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
CHP'den İhraç Edilecek 10 İsim Belli Oldu
Muhittin Böcek'ten Özgür Özel ve Ferdi Zeyrek açıklaması
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. DARBELERİ SİYASİ VE EKONOMİK GÜÇ ENGELLER
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 06 Temmuz 2018 - 16:31

DARBELERİ SİYASİ VE EKONOMİK GÜÇ ENGELLER

Canik Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 'XI

KÜLTÜR SANAT
06 Temmuz 2018 - 16:31
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DARBELERİ SİYASİ VE EKONOMİK GÜÇ ENGELLER
Canik Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 'XI. İslam Tarihçileri Kongresi ve Koordinasyon Toplantısı'nın ikinci gününde "İslam Tarihinde Darbeler" konusu ele alındı. Panelde Başkan Osman Genç, darbelerin siyasi ve ekonomik güçle önleneceğini, güçlü ekonominin ise bilgi üretmekle mümkün olacağını söyledi.

Canik Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 'XI. İslam Tarihçileri Kongresi ve Koordinasyon Toplantısı'nın ikinci gününde düzenlenen panelde İlahiyatçılar "İslam Tarihinde Darbeler" konusunu masaya yatırdı. Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ve yaklaşık 150 bilim insanının katıldığı panele katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İslam coğrafyasında yaşanan darbelere dikkat çekerek, siyasi ve ekonomik güce sahip ülkelerde darbelerin kolay kolay yaşanmayacağını belirterek, güçlü olmanın yolunun bilgi üretmekten geçtiğini söyledi.

SİYASİ VE EKONOMİK GÜÇ ŞART

OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü ve Ankara Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik'in de katıldığı panelde konuşan Başkan Genç, "Dünyanın çeşitli coğrafyalarında, farklı zaman dilimlerinde emperyalist güçler tarafından dünden bugüne sayısız askeri darbeler yapıldı. Milyonlarca insanı, tüm bir ülkeyi olumsuz etkileyen darbeler nedeniyle yaşanan sosyolojik, psikolojik ve ekonomik travmalar hep büyük mağduriyetlere, unutulmaz acılara neden oldu. Bu darbelerin İslam coğrafyasında yaşanmasının temel nedeni üretmemek, dolayısıyla siyasi ve ekonomik güce sahip olmamaktır" dedi.

YENİ HÜKÜMET SİSTEMİ

Dünyanın hızla değiştiğini ve Türkiye'nin yeni bir sisteme geçerek darbeleri tarihe gömdüğünü belirten Başkan Genç, "Türkiye 24 Haziran'da aktör ülke olma yolunda önemli bir virajı aşmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte bütün kurumlar sisteme entegre edilecektir. Yani bütün kurumlar 3. bin yılın vizyonuna uygun hale gelecek ve ülkemiz her alanda daha hızlı gelişim gösterecek. Bir ülkenin ekonomik kalkınması ne kadar iyi olursa, darbeler de o oranda az olur" diye konuştu.

3. BİN YILDA BİLGİ ÜRETMELİYİZ

Türkiye'nin 4. sanayi devrimini mutlaka gerçekleştirmesi gerektiğine de işaret eden Başkan Genç, "Bilişim çağında olduğumuz bu dönemlerde savaşlar artık topla, tüfekle yapılmıyor. Eğer güçlü, aktör bir ülke olmak istiyorsak mutlaka bilgi üretmeliyiz. Çünkü yeni bin yılda en büyük güç bilgidir. Bilgi, üretmenin kaynağıdır. Bugün en değerli şey nedir biliyor musunuz arkadaşlar? Hayaldir. Önce hayali bilgiye, bilgiyi akıllı makineye dönüştüreceğiz ki tüketen değil, üreten ülke olalım. Milli ve üreten bir nesil ortaya koymalıyız. 3. bin yıl savaşlarını ancak bu şekilde kazanabiliriz" şeklinde konuştu.

İSLAM TARİHİNDE DARBELERİ ANLATTILAR

İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. İrfan Aycan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Nahide Bozkurt ile Ankara Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik, "Emevi Hanedanlığı İçerisinde Saray Darbeleri ve Askeri Darbeler", "Darbelerin Yapısal ve Özsel Analizi: Abbasiler Dönemi Örneğinde", "Modern Dönem" konularını masaya yatırdı. Bilim insanları kongrenin üçüncü gününde ise Samsun'un tarihi ve turistik mekanlarını gezecek.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
CHP'den İhraç Edilecek 10 İsim Belli Oldu
CHP'den İhraç Edilecek 10 İsim Belli Oldu
Muhittin Böcek'ten Özgür Özel ve Ferdi Zeyrek açıklaması
Muhittin Böcek'ten Özgür Özel ve Ferdi Zeyrek açıklaması
Kılıçdaroğlu: CHP’yi Mutlak Butlan Durumuna Sokan Herkesi Göndereceğim
Kılıçdaroğlu: CHP’yi Mutlak Butlan Durumuna Sokan Herkesi Göndereceğim...
Hızlı Tren Samsun’a bir adım daha yaklaştı: Merzifon Havza Hattı ihalesini yapıldı
Hızlı Tren Samsun’a bir adım daha yaklaştı: Merzifon Havza Hattı...
Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısı açıklaması: Partinin öz evlatlarını birbirine düşman etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz
Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısı açıklaması: Partinin öz evlatlarını...
AİLECEK KAYIT HEYECANI ROZETİNİ ÇOCUKLARI TAKTI
AİLECEK KAYIT HEYECANI ROZETİNİ ÇOCUKLARI TAKTI

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.