Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Terörsüz Türkiye için tarihi gün: PKK Süleymaniye'de silah bırakıyor
LGS sonuçları bugün açıklanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Depremzedelere Mayıs'a Kadar 100 Bin Konteyner 1 Yıla Kadar 650 Bin Konut Yapılacak
GÜNDEM
Yayınlanma: 16 Mart 2023 - 21:12

Depremzedelere Mayıs'a Kadar 100 Bin Konteyner 1 Yıla Kadar 650 Bin Konut Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısı’nda Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kurarak depremzedelerin buraya taşınacağını belirtti.

GÜNDEM
16 Mart 2023 - 21:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremzedelere Mayıs'a Kadar 100 Bin Konteyner 1 Yıla Kadar 650 Bin Konut Yapılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirve Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım'ın dün hayatını kaybeden annesi Fahriye Yıldırım'a Allah'tan rahmet, Yıldırım'a ve kederli ailesine sabır ve baş sağlığı diledi.

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından bugün, "Afet Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım" temalı olağanüstü zirve vesilesiyle bir araya geldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zirvenin düzenlenmesi için çağrıda bulunan can Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'e şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Deprem Bölgemizi Kısa sürede Ayağa Kaldıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki bir yıl içinde 319 bin, toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Dost ve kardeş ülkelerin de desteğiyle inşallah deprem bölgemizi çok kısa sürede yeniden ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmakla meşgulken, aynı bölgede bir de sel afetinin yaşandığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşine rastlanmamış bir yağışın yol açtığı sellerde, Şanlıurfa ve Adıyaman'da çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini, yerleşim yerlerinde ciddi hasar oluştuğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ölçekteki afetler karşısında, eldeki imkânların yetersiz kaldığını kaydederek, şunları söyledi: "Biz de 6 Şubat'ta yaşadığımız depremlerin şiddeti ve yol açtığı yıkımın büyüklüğü üzerine, uluslararası yardım çağrısında bulunduk. Türk dünyası, yardıma ilk koşanlar arasında yer aldı. 'Acılar paylaşıldıkça azalır' anlayışıyla en zor anımızda bizi yalnız bırakmadınız. Arama kurtarma ekipleriniz, birçok vatandaşımızı yeniden hayata bağladı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurduğunuz sahra hastaneleriyle, yaralılarımızın tedavisine yardım ettiniz. Gönderdiğiniz ata yadigârımız çadırlar, vatandaşlarımıza yuva oldu. Aziz milletimiz bu desteğinizi hiçbir zaman unutmayacaktır. Birleşmiş Milletler 16 Şubat'ta Türkiye için acil yardım çağrısı yayınladı. Avrupa Birliği Komisyonu ve Dönem Başkanı İsveç tarafından 20 Mart'ta Uluslararası Bağışçılar Konferansı düzenlenecek. Bu uluslararası yardım faaliyetlerine de destek vereceğinizden şüphe duymuyorum” diye ekledi.

100 Bin konteyner Depremzedelerin Hizmetine Sunulacak

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler için oluşturulan konteyner kentlere değindi.

Erdoğan, "Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kurarak yarım milyon depremzedeyi daha iyi şartlarda barınabilecekleri bu alanlara taşıyacağız. Katar'dan gönderilen konteynerlerin yaklaşık 3 bin kadarı gelmiş bulunuyor. Bu ay sonuna kadar sayı 10 bine ulaşacak." ifadelerini kullandı.

# Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan# Türk Devletleri Teşkilatı# deprem# konteyner# konut
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Terörsüz Türkiye için tarihi gün: PKK Süleymaniye'de silah bırakıyor
Terörsüz Türkiye için tarihi gün: PKK Süleymaniye'de silah bırakıyor
LGS sonuçları bugün açıklanacak
LGS sonuçları bugün açıklanacak
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere görevden uzaklaştırıldı
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere görevden uzaklaştırıldı
Hükümlü bağımlılar için özel tedavi merkezleri kuruluyor
Hükümlü bağımlılar için özel tedavi merkezleri kuruluyor
Beştepe'de PKK'nın Silahları Bırakma Öncesi Kritik Görüşme
Beştepe'de PKK'nın Silahları Bırakma Öncesi Kritik Görüşme
Av. Ali Akyüz Aday Adaylığını Açıkladı
Av. Ali Akyüz Aday Adaylığını Açıkladı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.