Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Zeytinin tanesini 50 lira
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Devlet Koronavirüs fırsatçılarının tepesine bindi
GÜNDEM
Yayınlanma: 12 Mart 2020 - 20:29

Devlet Koronavirüs fırsatçılarının tepesine bindi

Devlet Koronavirüs fırsatçılarının tepesine bindi Koronavirüs ile birlikte fırsatçıların ortaya çıkması üzerine Ticaret bakanlığı harekete geçti

GÜNDEM
12 Mart 2020 - 20:29
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Devlet Koronavirüs fırsatçılarının tepesine bindi

Devlet Koronavirüs fırsatçılarının tepesine bindi


Koronavirüs ile birlikte fırsatçıların ortaya çıkması üzerine Ticaret bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 81 ilde fiyat araştırması yaparak fahiş fiyat uygulaması yapan firmalara ceza yağdırdı

Ticaret Bakanlığı Türkiye'de Koronavirüs tesbit edilmesinin ardından fahiş fiyatla mal satmaya çalışanların peşine düştü. Bakan Pekcan, 2 gün içerisinde vatandaşlardan binlerce şikayet geldiğini ve 81 ilde tüm ekiplerin bu şikayetleri değerlendirmeye aldığını ve binlerce firmaya ceza kestiklerini açıkladı.

Bakan Pekcan, Koronavirüs sürecinin başından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'ın liderliğinde ve kararlılığında, Sağlık Bakanı Koca'nın koordinasyonunda bütün birimler ve bakanlıkların iş birliği içinde tedbirler aldıklarını ifade ederken "Ancak dün gördüğümüz panik havası hepimizi şaşırttı. Vatandaşımız neden buna gerek hissetti, onu da anlamadık. Nitekim Gıda Perakendecileri Derneği de dün açıklamada bulundu. Herhangi bir ürün stokunda ve personelde eksikliğimiz yok dediler." ifadelerini kullandı.

Pekcan, denetimleri sürdürdüklerini söyleyerek, ülkemizde gıda, temel ihtiyaçlar ve sağlık malzemeleri yönünden hiç bir sıkıntı olmadığını söyleyerek maske konusunda açıklama yaptı. Pekcan, "ülkemizde 1 milyar 300 milyon maske üretim kapasitesi var. Üretici firmaları denetim altına aldık. Fahiş fiyatla satış yapan firmalara ağır cezalar kestik. Devam etmeleri halinde daha ağır cezalar keseceğiz. Kimsenin panik olmasına gerek yok. Her şey kontrolümüz altında" dedi.

Firmalarımıza öncelikle iç piyasaya talep ölçüsünde gerekli malzemenin temin edilmesi konusunda bir kez daha sesleniyorum diyen pekcan, "biz firmalarımızın ihracatını her zaman destekledik, destekliyoruz ama önceliğimiz kendi vatandaşımızın ihtiyacı." açıklamasını yaptı.

Bakan Pekcan, Türk Ceza Kanunu çerçevesinde değerlendirildiğinde cezaların ne kadar olacağına ilişkin bir soru üzerine de "Hapis cezasına kadar cezası var." ifadesini kullandı.

Piyasada "N95" tanımlı sağlık kurumlarının kullandığı maskelerin bulunduğunu ancak diğer cerrahi maskelerin bulunmadığını vurgulayan Pekcan, "İç piyasada bu maskelerin tedarikini yapmaları konusunda kendilerine bir kez daha sesleniyorum, iç piyasayı doyursunlar. Biz onların önünde her zamanki gibi lokomotif olmaya devam edeceğiz. Daha fazla geciktirip ne iç piyasada bu tedirginliği yaratsınlar ne de kendileri uluslararası pazarlarda pazar kaybetsinler. Bu sorunu bir an önce birlikte çözmemiz lazım." dedi.
# fahiş fiyat# koronavirüs fırsatçıları# maske# stokçular
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Zeytinin tanesini 50 lira
Zeytinin tanesini 50 lira
Zulüm 1453'te başladı diyenler Bizans artıklarıdır
Zulüm 1453'te başladı diyenler Bizans artıklarıdır
SGK’dan annelere 5,4 milyar liralık destek
SGK’dan annelere 5,4 milyar liralık destek
Milli takım Makedonya maçına hazırlanıyor
Milli takım Makedonya maçına hazırlanıyor
Fiyat açıklandı: Satılamayan kurbanlıkları devlet alacak
Fiyat açıklandı: Satılamayan kurbanlıkları devlet alacak
Koronavirüs Zirvesinden Önlemler Paketi Çıktı
Koronavirüs Zirvesinden Önlemler Paketi Çıktı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.