Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
KENAN ŞARA KÖPRÜLÜ KAVŞAĞINDA İKİ BAĞLANTI YOLU TRAFİĞE AÇILDI
Akın Gürlek: Haluk Levent Kaçma Girişimi Üzerine Gözaltına Alındı
Bahçeli, FETÖ Tehdidi Ortadan Kalkmadı
15-18 yaş arası çocuk suçlulara muebbet cezası geliyor
KAPIKAYAFEST YARIŞMA BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
Ahbap operasyonu genişledi: 17 gözaltı daha
Benzine 1 lira 55 kuruş zam
Ahbap MASAK raporu dosyaya girdi: 20 bin lira maaşla 190 milyonluk bahis
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Diyanet İşlerinden Teravih Namazı ve Aşı Açıklaması
GÜNDEM
Yayınlanma: 06 Nisan 2021 - 20:05

Diyanet İşlerinden Teravih Namazı ve Aşı Açıklaması

Diyanet İşlerinden Teravih Namazı ve Aşı Açıklaması 2021 Yılı Ramazan Ayı Faaliyetleri Tanıtım Programı’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof

GÜNDEM
06 Nisan 2021 - 20:05
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyanet İşlerinden Teravih Namazı ve Aşı Açıklaması

Diyanet İşlerinden teravih namazı ve Aşı Açıklaması


2021 Yılı Ramazan Ayı Faaliyetleri Tanıtım Programı’nda konuşan diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  salgın nedeniyle teravih namazlarının evlerde kılınmasının daha uygun olacağına karar verdiklerini ve aşının orucu bozmayacağını söyledi

Teravih namazlarının camilerde kılınmasıyla ilgili alınan kararı da paylaşan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Maalesef yaşadığımız salgın tehlikesi devam ediyor. İnsanlık olarak bu salgından kurtulamadık. Vaka ve vefat sayılarımız artmaya devam ediyor. Dolayısıyla yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve sağlık bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik. Elbette gönlümüz istiyordu ki teravih namazlarımızı camilerimizde kılalım. Çoluğumuzla, çocuğunuzla o coşkuyu camilerde yaşayalım. Ancak salgın hastalık tehlikesi, teravih namazının da uzun süre kapalı mekânda kalmayı gerektirmesi, belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Tabi acı ve üzücü böyle bir duyuruyu yapmak benim için gerçekten çok acı ama sağlık çok önemli Biliyoruz ki Yüce dinimiz İslam’a göre insan sağlığı çok önceliklidir. Dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak tek bir kişinin sağlığını tehlikeye atmak büyük bir vebaldir.”

Ramazan’a özel bir ibadet olan teravih namazının cemaatle evlerde de kılınabileceğinin altını çizen Başkan Erbaş, “Cemaatle kılamıyorsak ferdi olarak kılalım. Böylece bu salgın şartlarında evlerimizde çok güzel bir ibadet ortamı da oluşturmuş oluruz.  İnşallah hep beraber evlerimizde ailemiz ve çocuklarımızla bu güzel ibadet yerine getirerek, camilerde buluşamamanın hüznünü bir nebze de olsa gidermeye çalışırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Erbaş, bu süreçte salgının seyrine göre camilerde teravih namazı kılabilme imkânı olduğu takdirde bunun da kararını alıp vatandaşlarla paylaşacaklarını kaydetti.

“Oruçlu iken aşı olabilir miyiz?”

Vatandaşlardan “Oruçlu iken aşı olabilir miyiz?” şeklinde sorular aldıklarını ifade eden Başkan Erbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi, gerektiğinde oruçlu iken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, sözlerini şu niyazla tamamladı: “Ramazan ayının kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirmesini, insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”
# aşı orucu bozarmı# diyanet# oruç# teravih namazı
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
KENAN ŞARA KÖPRÜLÜ KAVŞAĞINDA İKİ BAĞLANTI YOLU TRAFİĞE AÇILDI
KENAN ŞARA KÖPRÜLÜ KAVŞAĞINDA İKİ BAĞLANTI YOLU TRAFİĞE AÇILDI
Akın Gürlek: Haluk Levent Kaçma Girişimi Üzerine Gözaltına Alındı
Akın Gürlek: Haluk Levent Kaçma Girişimi Üzerine Gözaltına Alındı
Bahçeli, FETÖ Tehdidi Ortadan Kalkmadı
Bahçeli, FETÖ Tehdidi Ortadan Kalkmadı
15-18 yaş arası çocuk suçlulara muebbet cezası geliyor
15-18 yaş arası çocuk suçlulara muebbet cezası geliyor
KAPIKAYAFEST YARIŞMA BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
KAPIKAYAFEST YARIŞMA BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
Havza Belediyesinden Örnek Davranış
Havza Belediyesinden Örnek Davranış

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.