Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Bayram öncesi otobüs biletlerine zam sinyali
DSÖ’den hantavirüs küresel risk açıklaması
ODTÜ'de Türk Bayrağı Açan Gençlere Kemerle Saldıranları Götürdüler Merkeze
Canik'te Oytun Erbaş Rüzgârı Esti
Süper Lig’de 33. haftanın hakemleri açıklandı
Öğretmen adayları için AGS başvuru süreci başladı
UEFA Avrupa Ligi Final Maçı İstanbul'da
İBB’ye yeni operasyon dalgası: 30 şüpheliye gözaltı kararı
Gümrük Muhafaza’dan 34 milyar liralık operasyon
Çorumspor Süper Lig Mücadelesinde Yola Devam
Türkiye ile Cezayir arasında 10 milyar dolarlık anlaşma
MEB Robot Yarışmasına Binlerce Genç Katıldı
Yağmurlar bereket getirdi: Barajların tamamı doldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Eğitim-Bir-Sen Üyeleri, STK'lar ve Siyasiler Darp Edilen Öğretmene Sahip Çıktı
EĞİTİM
Yayınlanma: 22 Şubat 2024 - 17:32
Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 17:47

Eğitim-Bir-Sen Üyeleri, STK'lar ve Siyasiler Darp Edilen Öğretmene Sahip Çıktı

Eğitim Bir Sen Atakum İlçe Başkanı ve Hüseyin Avni Asal İlkokulu Müdürü Fırat Şad’a yapılan menfur saldırıyı kınamak amacıyla eğitimciler, STK'lar ve siyasi temsilciler okul bahçesinde bir araya gelerek açıklama yaptı.

EĞİTİM
22 Şubat 2024 - 17:32
Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 17:47
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eğitim-Bir-Sen Üyeleri, STK'lar ve Siyasiler Darp Edilen Öğretmene Sahip Çıktı
Hüseyin Avni Asal İlkokulu Müdürü ve Eğitim Bir-Sen Atakum İlçe Başkanı olarak görev yapan Fırat Şad'a okuldan çıkıp otomobiline bindiği sırada 2 kişi tarafından yapılan saldırı sonrası Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen’e üye öğretmenler, STK temsilcileri ve siyasiler olayın işlendiği okulun önünde toplanarak öğretmene karşı yapılan şiddet olayına tepki gösterdi.

Memur-Sen-Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız, okul bahçesinde yaptığı basın açıklamasında yaşanılan şiddet olayına tepki göstererek şu açıklamada bulundu:

"İtibarın, özenin, saygının odağında olması gereken öğretmenlerimizin artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürüldüğü bu dönemde.Atakum İlçe başkanımız Sayın Fırat ŞAD'a yapılan saldırıyı kınamak için bir araya geldik. Basın açıklamamıza katılan Eğitim sendikası temsilcilerine, Atakum AK PARTİ ve CHP belediye başkan adaylarına Atakum AK PARTİ ve MHP ilçe başkanlarına,İlçe Milli Eğitim müdürlerimize ve bizlere destek olmak için oraya gelmiş yüzlerce üyemize Fırat Şad başkanımız adına teşekkür ediyoruz.

Eğitim Bir Sen öğretmeni beşerin insanlaşması yolculuğunun rehberi diye tarif eder. önce insan deriz bu yüzden de..insani değerlere en fazla ihtiyacımızın olduğu bu dönemde itibarın, özenin, saygının odağında olması gereken öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür. Aklıselim insanlar için bu bir mesleğin yıpranması değil bir milletin geleceğinin yok edilmesidir. Münferit eylemler olmaktan çıkmış, gittikçe yaygınlık kazanmış, artık toplumsal bir yara haline gelmiş bu şiddet, eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir.
Öğrencilerini koruduğu, düşündüğü için öğretmenlerimizin uğradığı bu şiddet olayları ciddi bir hukuki yaptırım gelmediği sürece devam edecek. Meczuplar, kafası bozuklar, cahiller, vandallar okulları basacak, eğitimcileri darp edecek, gazete ve televizyonlar olup biteni kendilerine reyting getiren haberler olarak görecek..
Kaç kere ölürsek, kaç kere yaralanırsak eğitimcilere yönelik şiddeti önleyecek kanuni bir düzenleme yapılacak. 
Söyleyin kaç kere ölelim kaç yaralanalım. Kaç fırat şad hastanelik olsun...Kaç fırat şad yaralansın....
Yaşadığımız bu son olayda da gördük ki eğitimciye şiddet konusunda acilen bir kanuni düzenleme yapılmalı. Okullarımız hem evlatlarımız hem de eğitimcilerimizin için daha güvenilir hale getirilmelidir.
İlimizde yaşanan bu üzücü olayda yanımızda olan, olayın sıcak anından faillerin yakalanmasına kadar ki süreçte bizleri yalnız bırakmayan Samsun Valimize, il emniyet müdürümüze, Atakum kaymakamımıza,  Atakum ilçe emniyet müdürümüze...  teşekkür ederiz.
Kıymetli katılımcılarımızın basın mensuplarımıza bir kez de huzurunuzda fırat şad hocamıza, başkanımıza geçmiş olsun diyor böylesi utanç verici vandallıkların yaşanmamasını temenni ediyor sizleri Allaha emanet ediyorum."

 

# Eğitim Bir Sen# Hüseyin Avni Asal İlkokulu# Fırat Şad# Hamdi Yıldız
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Bayram öncesi otobüs biletlerine zam sinyali
Bayram öncesi otobüs biletlerine zam sinyali
DSÖ’den hantavirüs küresel risk açıklaması
DSÖ’den hantavirüs küresel risk açıklaması
ODTÜ'de Türk Bayrağı Açan Gençlere Kemerle Saldıranları Götürdüler Merkeze
ODTÜ'de Türk Bayrağı Açan Gençlere Kemerle Saldıranları Götürdüler...
Canik'te Oytun Erbaş Rüzgârı Esti
Canik'te Oytun Erbaş Rüzgârı Esti
Süper Lig’de 33. haftanın hakemleri açıklandı
Süper Lig’de 33. haftanın hakemleri açıklandı
Tüfekci, toplumun ayrıştırıldığı süreçte STK'lar birleştirici gücümüz olacak
Tüfekci, toplumun ayrıştırıldığı süreçte STK'lar birleştirici gücümüz olacak

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.