Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Süper Lig’de ikinci yarı başlıyor: Haftanın maç programı
Suriye ordusundan terör örgütü PKK-YPG'ye operasyon
Eski futbolcu Ümit Karan uyuşturucudan tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması iptal edildi
GÜNDEM
Yayınlanma: 28 Temmuz 2025 - 17:28

Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması iptal edildi

İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle iptal edilmesinin ardından, yüksek lisans diplomasını da geçersiz saydı. Mezuniyet kaydı ve tezi sistemlerden silindi.

GÜNDEM
28 Temmuz 2025 - 17:28
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ekrem İmamoğlu’nun yüksek lisans diploması iptal edildi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen “resmi belgede sahtecilik” soruşturması kapsamında yükseköğrenim süreciyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Üniversitesi (İÜ), daha önce lisans diplomasını iptal ettiği İmamoğlu’nun, İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı’ndan yaptığı mezuniyeti de geçersiz saydı.

İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu’nun 24 Temmuz tarihli toplantısında alınan kararda, İmamoğlu’nun üniversiteye kaydının lisans mezuniyet şartını sağlamadan yapıldığı belirtildi. Üniversite Yönetim Kurulu’nun 18 Mart 2025 tarihli kararına dayanarak yapılan incelemede, öğrencilik statüsüne girişte koşullarda eksiklik bulunduğu gerekçesiyle, mezuniyetin ve diplomanın iptali karara bağlandı.

Buna paralel olarak, İmamoğlu’nun yüksek lisans mezuniyetine ilişkin verilerin hem üniversitenin Akademik Kayıt Sistemi (AKSİS) üzerinden hem de Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden silinmesi ve tezinin YÖK Ulusal Tez Merkezi'nden kaldırılması da hükme bağlandı.

Yargı süreci devam ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasına ilişkin sahtecilik iddiaları üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul Üniversitesinden işlemlerin hukuka uygun yürütülmesini talep etmişti. Bunun üzerine üniversite, 18 Mart'ta İmamoğlu’nun lisans diplomasını “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle iptal etmiş ve diploma bilgisini sistemden kaldırmıştı.

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi ise İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek, “zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla yargılanmasına karar verdi. Duruşmanın 11 Eylül’de yapılması planlanıyor.

# imamoğlu# imamoğlu diploma# imamoğlu inşaat# imamoğlu yüksek lisans# imamoğlu son dakika
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Süper Lig’de ikinci yarı başlıyor: Haftanın maç programı
Süper Lig’de ikinci yarı başlıyor: Haftanın maç programı
Suriye ordusundan terör örgütü PKK-YPG'ye operasyon
Suriye ordusundan terör örgütü PKK-YPG'ye operasyon
Eski futbolcu Ümit Karan uyuşturucudan tutuklandı
Eski futbolcu Ümit Karan uyuşturucudan tutuklandı
Yeni trafik yasasının 16 maddesi yasalaştı: Cezalar fena katlandı
Yeni trafik yasasının 16 maddesi yasalaştı: Cezalar fena katlandı
Ruslar büyükelçi suikastinin FETÖ'cü planlayıcısının peşinde
Ruslar büyükelçi suikastinin FETÖ'cü planlayıcısının peşinde
İzmir Bornova'da başlayan orman yangınıorman yangını bornova Buca'ya sıçradı
İzmir Bornova'da başlayan orman yangınıorman yangını bornova Buca'ya sıçradı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.