Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Leman Dergisine Sert Tepki: Bunun Hesabını Verecekler
Zafer Partisi'nden İstanbul Teşkilatı'na CHP'nin Saraçhane mitingine katılmayın talimatı
Aile Hekimlerinin 6 ay şartı 1 yıla çıkıyor
Çiftçilere 42 milyon euroluk yeni destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEM Parti heyetiyle görüşeceği tarih belli oldu
5 günde 342 yangın: 6 noktada alevler sürüyor
Bursa'da deprem oldu!
BÜYÜKŞEHİR “SAMSUN MARKET” ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇILIYOR
Eski tip ehliyetlerin yenilenme ücreti 15 liradan 7.438 liraya yükseliyor
2025-2026 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitleri Açıklandı
Tunç Soyer ve 157 Kişi Yolsuzluktan Gözaltına Alındı
ÖZEL BİREYLER İÇİN YAZ KAMPI DÖNEMİ SAMSUN’DA BAŞLADI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. En düşük emekli aylığı 14.469 liraya yükseldi
EKONOMİ
Yayınlanma: 07 Ocak 2025 - 14:17

En düşük emekli aylığı 14.469 liraya yükseldi

En düşük emekli aylığı 14.469 TL'ye çıkarıldı. Çalışma Bakanı Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 15,75 zam yapıldığını duyurdu.

EKONOMİ
07 Ocak 2025 - 14:17
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
En düşük emekli aylığı 14.469 liraya yükseldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıl başında yapılan düzenlemelerle asgari ücrette, kamu personeli ve emeklilerin aylıklarında artışlar gerçekleştiğini hatırlatarak, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan yüzde 15,75’lik artışı duyurdu. Emekli Sandığı ve memur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 11,54 oranında zam yapıldı.

Bakan Işıkhan, özellikle 2024 Temmuz ayında en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olarak belirlenen SSK ve Bağkur emeklilerinin bu artıştan etkilenmediğini ifade ederek, bunun için yeni bir yasal düzenleme yapılmasının gerektiğini söyledi. Ancak, yapılan düzenlemeyle birlikte, en düşük emekli maaşlarının yeniden artırılacağını açıkladı.

En düşük emekli aylığı 14.469 liraya yükseldi

Bakan Işıkhan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Bu kapsamda, en düşük SSK ve Bağkur emekli aylığı olan 12 bin 500 lirayı, 6 aylık TÜFE oranında; yani %15,75 artırma kararı aldık. Bu artışla en düşük emekli maaşı 14.469 liraya yükselmiş oldu. Emeklilerimiz başta olmak üzere aziz milletimize hayırlı olsun."

Enflasyonla mücadelede başarı vurgusu

Bakan Işıkhan, hükümetin emeklilerinin ve vatandaşların refahını artırmak için kararlı bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, 2023 ve 2024 yıllarında emekli maaşlarında yapılan artışların enflasyonun çok üzerinde olduğunu vurguladı. 2023'te enflasyon yüzde 64,8 artarken, en düşük emekli maaşı yüzde 114,3 oranında artırıldı. 2024’te ise enflasyonun yüzde 44,4 artmasına karşın, en düşük emekli maaşı yüzde 66,7 oranında yükseldi.

"Enflasyonla mücadelede kararlılıkla yürüttüğümüz politikaların meyvelerini toplamaya başladık. Enflasyonda gözle görülür bir düşüş başlamış durumda ve bu düşüş, ekonomimizin tüm kesimlerine refah artışı olarak yansıyacaktır" diyen Işıkhan, enflasyonun kontrol altına alınmasının ardından piyasada rahatlama ve fiyat istikrarı sağlandığını belirtti. Ayrıca, vatandaşların cebinde doğrudan bir iyileşme yaşandığını ifade etti.

Hedef kalıcı refah artışı

Bakan Işıkhan, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Aylıklara yapılan artışlar daha anlamlı hale gelmektedir. Temel hedefimiz enflasyonda kalıcı düşüş sağlayarak, emeklilerimize ve emekçilerimize refahı kalıcı hale getirmektir. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, inşallah elde edilen kazançları milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz."

Işıkhan, emeklilere ve tüm vatandaşlara yönelik yapılan düzenlemelerin, hükümetin ekonomik istikrarı sağlama ve toplumsal refahı artırma yönündeki kararlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

# emekli maaşı# emekli maaşı zammı 2025 son dakika# emekli maaşı ne kadar oldu# emekli maaşı hesaplama# emekli maaşı zammı
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Leman Dergisine Sert Tepki: Bunun Hesabını Verecekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Leman Dergisine Sert Tepki: Bunun Hesabını...
Zafer Partisi'nden İstanbul Teşkilatı'na CHP'nin Saraçhane mitingine katılmayın talimatı
Zafer Partisi'nden İstanbul Teşkilatı'na CHP'nin Saraçhane mitingine...
Aile Hekimlerinin 6 ay şartı 1 yıla çıkıyor
Aile Hekimlerinin 6 ay şartı 1 yıla çıkıyor
Çiftçilere 42 milyon euroluk yeni destek
Çiftçilere 42 milyon euroluk yeni destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEM Parti heyetiyle görüşeceği tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEM Parti heyetiyle görüşeceği tarih...
2025 Aile Yılı İlan Edildi Müjdeler Yolda
2025 Aile Yılı İlan Edildi Müjdeler Yolda

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.