Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Nevşehir, Keçiören ve Keşan Belediye Başkanları Ak Parti'ye Geçti
CHP Disiplin Kurulu ihraç itirazları kabul etmedi
Son üç ayına giren her anne adayına bir ebe
Akın Gürlek: Bugüne kadar 19 cinayeti çözdük, faili meçhul dosya kalmayacak
Samsun Uğur Okullarında sanat dolu gece
Birçok ilde yağış bekleniyor
TÜİK, 2025 yılı ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı
Trump: NATO Zirvesi'ne Erdoğan'a duyduğum saygıdan gidiyorum
CHP'li Seferihsar ve Balçova Belediye Başkanları Gözaltında
Canik Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Gençlerin Fikirleriyle Sağlıkta Yeni Ufuklar" projesinde ödül heyecanı yaşandı
Milliler ABD maçıyla Dünya Kupası'na veda edecek
Venezuela 7,2 ve 7,5 şiddetinde depremle sarsıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Erdoğan, Kıbrıs Türkü Azınlık Değildir Müzakere Tanınmakla Olur
GÜNDEM
Yayınlanma: 12 Haziran 2023 - 17:50
Güncelleme: 12 Haziran 2023 - 18:01

Erdoğan, Kıbrıs Türkü Azınlık Değildir Müzakere Tanınmakla Olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında "Kimsenin bir elli sene daha kaybetmeye tahammülü yoktur." dedi.

GÜNDEM
12 Haziran 2023 - 17:50
Güncelleme: 12 Haziran 2023 - 18:01
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan, Kıbrıs Türkü Azınlık Değildir Müzakere Tanınmakla Olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türklerinin gayretlerine rağmen, yarım asırdan fazla bir süre, Rum tarafının uzlaşmaz ve maksimalist yaklaşımları nedeniyle heba edildi. Kimsenin bir elli sene daha kaybetmeye tahammülü yoktur. Kıbrıs Türklerinin müktesep hakları olan egemen eşitlikleri ve eşit uluslararası statülerinin teyidi, bizler için olmazsa olmazdır” dedi.

Göreve başlamasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile eşine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ve Başbakan Üstel’e göreve başlama törenine katıldıkları için teşekkür etti. “Bugün de şahsıma, eşime ve heyetime gösterilen hüsnükabulden ötürü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarına şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdikleri görüşmelerde, gündemdeki tüm konuları ayrıntılarıyla ele aldıklarını kaydetti.

“KIBRIS TÜRKÜ ASLA AZINLIK OLMAMIŞTIR, OLMAYACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bunların içinde şüphesiz ki elektrik sorunuyla ilgili Türkiye’den kablo yoluyla Kuzey Kıbrıs’a elektrik naklinin sağlanması en önemli adımımız olacaktır. Ve bununla artık Kuzey Kıbrıs’ta elektrik kesintileri gibi bir sorun inşallah kalmayacaktır. Kıbrıs meselesi ve Doğu Akdeniz’e ilişkin mevcut durumu değerlendirdik. Kıbrıs meselesinde Türk tarafı her zaman yapıcı ve sonuç odaklı tutum benimsemiştir. Ada’nın kadim ve asli unsuru Kıbrıs Türklerinin haklı talepleri açık ve nettir. Kıbrıs Türkü asla azınlık olmamıştır, olmayacaktır. Bu gerçekleri görmezden gelenler, Ada’nın tek egemeni olma hayalleriyle avunmayı sürdürüyor. Bu kesimlere, artık saplantılarını bir kenara bırakmalarını ve Ada’nın gerçekleriyle yüzleşmelerini tavsiye ediyorum.”

Kıbrıs Türklerinin gayretlerine rağmen, yarım asırdan fazla bir sürenin, Rum tarafının uzlaşmaz ve maksimalist yaklaşımları nedeniyle heba edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimsenin bir elli sene daha kaybetmeye tahammülü yoktur. Kıbrıs Türklerinin müktesep hakları olan egemen eşitlikleri ve eşit uluslararası statülerinin teyidi, bizler için olmazsa olmazdır” vurgusu yaptı.

Müzakere masasına geri dönülecekse, bunun yolunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasından geçmekte olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cenevre’deki son gayri resmî toplantıda ortaya koyduğu, kendilerinin de desteklediği gerçekçi ve sonuç odaklı vizyonun bundan ibaret olduğunu ifade etti.

# Erdoğan# Ersin Tatar# Kıbrıs# Kuzey Kıbrıs
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Nevşehir, Keçiören ve Keşan Belediye Başkanları Ak Parti'ye Geçti
Nevşehir, Keçiören ve Keşan Belediye Başkanları Ak Parti'ye Geçti
CHP Disiplin Kurulu ihraç itirazları kabul etmedi
CHP Disiplin Kurulu ihraç itirazları kabul etmedi
Son üç ayına giren her anne adayına bir ebe
Son üç ayına giren her anne adayına bir ebe
Akın Gürlek: Bugüne kadar 19 cinayeti çözdük, faili meçhul dosya kalmayacak
Akın Gürlek: Bugüne kadar 19 cinayeti çözdük, faili meçhul dosya...
Samsun Uğur Okullarında sanat dolu gece
Samsun Uğur Okullarında sanat dolu gece
Samsun'da Oynanacak Türkiye-Galler Milli Maçının Biletleri Satışa Çıktı
Samsun'da Oynanacak Türkiye-Galler Milli Maçının Biletleri Satışa Çıktı

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.