Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Milli Okçularımızdan Madalya Yağmuru
Bayramda 462 bin sağlık personeli görev başında
Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi göreve geri geliyor
Akaryakıtta gözler yeni indirimde
Mustafa Çiftçi: Tüm ekiplerimizle sahadayız
Özgür Özel'in Grup Başkanlığı ve Dokunulmazlığı İçin Düğmeye Basıldı
CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanına operasyon
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. ERDOĞAN KURMAYLARI İLE ERKEN SEÇİMİ GÖRÜŞTÜ
GÜNDEM
Yayınlanma: 08 Mart 2018 - 09:53

ERDOĞAN KURMAYLARI İLE ERKEN SEÇİMİ GÖRÜŞTÜ

Erken seçim iddiaları hiç bu kadar net olmamıştı

GÜNDEM
08 Mart 2018 - 09:53
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ERDOĞAN KURMAYLARI İLE ERKEN SEÇİMİ GÖRÜŞTÜ
Erken seçim iddiaları hiç bu kadar net olmamıştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın kurmayları ile yaptığı toplantıda yapılacak bir erken seçimin partinin lehine olup olmayacağının tartışılması artık bir erken seçim masada olduğunun en büyük kanıtı olarak değerlendirildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Erdoğan ile kurmayları arasında şu görüşmeler gerçekleşti:

Erdoğan’ın önceki gün bir grup AK Parti kurmayıyla görüşmesinde, iki konu öncelikli olarak ele alındı: “Parti kongresinin sonbahar beklenmeden yapılması ve erken seçimin partinin lehine olup olmayacağının araştırılması.”

Bazı parti kurmayları, erken seçimin doğru bir tercih olabileceğine ilişkin görüşlerin hızla arttığını, bunun karşılığının olup olmadığının en azından araştırılmasının doğru olacağını dile getirdiler. Ekonomideki durağan yapının, Afrin harekâtıyla toplumda oluşan havanın, AB’yle ilişkilerin geliştirilmesine yönelik sürecin avantaj olabileceği, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiği savunuldu.

TERSİNİ DÜŞÜNENLER

Bu toplantıda, Afrin harekâtı sürecinde yaşanacak olumsuz gelişmelerin erken seçim sürecinde beklenenin aksine dezavantaja dönüşebileceğini, seçimlerin normal zamanda yapılmasının daha doğru olacağını savunanlar da oldu.

Erdoğan, bu önerileri itiraz etmeden dinledi. Partinin, rutin olarak yaptıkları araştırmalara ilave olarak, erken seçim konusunda bir çalışma yürüteceği belirtildi.
Partinin, normal takvime göre sonbaharda yapılması gereken büyük kongresinin bu süre beklenmeden yaz başında yapılmasına da sıcak bakıldığı öğrenildi.

Kongre sürecinin ardından, parti yönetiminin ve kabinenin yenilenmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

KONGRE SİNYALİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da NTV’ye yaptığı açıklamada, partinin büyük kongresinin erkene alınabileceğini söyledi. Yazıcı, “Ana kademenin kongreleri nisanın üçüncü haftasına kadar sarkabilir. Ondan sonra da büyük kongre süreci başlıyor. Bunun en son tarihi Eylül 2018 diyoruz ama belki de sonbahara bırakmayabiliriz” dedi.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
DAHA 17'NİN
DAHA 17'NİN "MANİFEST"İ ORTAYA ÇIKTI!
Milli Okçularımızdan Madalya Yağmuru
Milli Okçularımızdan Madalya Yağmuru
Bayramda 462 bin sağlık personeli görev başında
Bayramda 462 bin sağlık personeli görev başında
Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi göreve geri geliyor
Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi göreve geri geliyor
Akaryakıtta gözler yeni indirimde
Akaryakıtta gözler yeni indirimde
SELÇUK BAYRAKTAR, İNSANSIZ JET İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ
SELÇUK BAYRAKTAR, İNSANSIZ JET İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.