Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Öğretmenler önlük giyecek, Veliler okula randevusuz giremeyecek
Devlet Bahçeli fitili ateşledi: Seçim sistemi yeniden düzenlenmeli
Furkan Vakfı'na operasyon: Alparslan Kuytul ve eşi gözaltında
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Gara'da Kaçırdığı 13 Sivili Katleden 50 PKK'lı Paketlendi
GÜNDEM
Yayınlanma: 14 Şubat 2021 - 13:44

Gara'da Kaçırdığı 13 Sivili Katleden 50 PKK'lı Paketlendi

Gara'da Kaçırdığı 13 Sivili Katleden 50 PKK'lı Paketlendi Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak Gara bölgesinde sivilleri kaçırdığı yönündeki istihbarat bilgisinin alınmasından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri

GÜNDEM
14 Şubat 2021 - 13:44
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gara'da Kaçırdığı 13 Sivili Katleden 50 PKK'lı Paketlendi

Gara'da Kaçırdığı 13 Sivili Katleden 50 PKK'lı Paketlendi


Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak gara bölgesinde sivilleri kaçırdığı yönündeki istihbarat bilgisinin alınmasından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede başlattığı Pençe Kartal-2 harekatında 3’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirildi.

PKK terör örgütü unsurları Türk askerlerini karşılarında görünce kaçırdıkları 13 vatandaşımızı katletti. Kalleş ve cani yüzünü bir kez daha gösteren PKK'nın 13 vatandaşımızı birisi omuzundan ve 12'si başlarından vurulmak üzere canice katletti. Tüm Türkiye'nin tepkisini çeken olayın ardından Türk vatandaşlarını katleden PKK terör örgütü unsurları etkisiz hale getirildi.

Pençe Kartal-2 Harekâtı'ndaki son duruma ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Akar, "PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirmek, hudut güvenliğimizi sağlamak ve daha önce güvenlik nedeniyle açıklanmayan, teröristler tarafından kaçırılan vatandaşlarımız ile ilgili istihbaratı teyit etmek ve gerekli müdahalede bulunmak maksadıyla; uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyi Gara bölgesinde 10 Şubat 2021’de “Pençe Kartal-2 Harekâtı” başlatılmıştır. Teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları ile sözde karargâh yerlerinden oluşan 50’den fazla hedef başlangıçta hava harekâtı ile başarılı bir şekilde tahrip edilmiştir" diye konuştu.

Hava harekâtını müteakip hedef bölgesine kara unsurları helikopterlerle indirilerek kara operasyonunun başlatıldığını dile getiren Bakan Akar, şunları söyledi:

"Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelimiz şehit olmuş, 3 personelimiz de yaralanmıştır. Harekât boyunca 3’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Böylece bilinen toplam 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ağırlıklı olarak yerli ve millî mühimmat kullanılan harekâtta terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiş ve bölge kontrol altına alınmıştır.

Pençe Kartal-2 Harekât bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür. Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekâtın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir. Bu arada vatandaşlarımızı şehit eden mağaradaki teröristlerin tamamı etkisiz hâle getirilmiştir. "
# gara# infaz# katliam# kuzey ırak# pkk unsurları# sivil
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Öğretmenler önlük giyecek, Veliler okula randevusuz giremeyecek
Öğretmenler önlük giyecek, Veliler okula randevusuz giremeyecek
Devlet Bahçeli fitili ateşledi: Seçim sistemi yeniden düzenlenmeli
Devlet Bahçeli fitili ateşledi: Seçim sistemi yeniden düzenlenmeli
Furkan Vakfı'na operasyon: Alparslan Kuytul ve eşi gözaltında
Furkan Vakfı'na operasyon: Alparslan Kuytul ve eşi gözaltında
Süleymancıların eski lideri Arif Ahmet Denizolgun’un mezarı açılacak
Süleymancıların eski lideri Arif Ahmet Denizolgun’un mezarı açılacak
Salıpazarı’nda uyuşturucu operasyonu
Salıpazarı’nda uyuşturucu operasyonu
Ertuğrul Sağlam'dan Akhisarspor Maçı Değerlendirmesi
Ertuğrul Sağlam'dan Akhisarspor Maçı Değerlendirmesi

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.