Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
TBMM’de yeni hafta: Vergi affı ve düzenleme
Ukrayna ateşkesi bozdu, Moskova'ya dronlarla saldırdı
Emekli maaş ve ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. GAZETECİ-YAZAR ŞULE YÜKSEL ŞENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
GÜNDEM
Yayınlanma: 29 Ağustos 2019 - 19:03

GAZETECİ-YAZAR ŞULE YÜKSEL ŞENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler'in Eyüp Sultan Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı

GÜNDEM
29 Ağustos 2019 - 19:03
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GAZETECİ-YAZAR ŞULE YÜKSEL ŞENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler'in Eyüp Sultan Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler'in cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta başlayıp İstanbul'da tekâmüle eren, sonra tüm Türkiye'yi, hatta tüm dünyayı etkisi altına alan bir mücadele insanının cenazesi vesilesiyle bir arada bulunulduğunu dile getirdi.

“ŞULE YÜKSEL ŞENLER'İN GERİDE BIRAKTIĞI MİRAS GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK VE ANLAMLIDIR”

Pek çok kadının ve erkeğin hayatında dönüm noktası olacak azim, mücadele, inanç abidesinin son yolculuğuna rahmetle, salavatla, şükranla ve hüzünle uğurlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geride bıraktığı miras gerçekten çok büyük ve anlamlıdır. Özellikle de, kendisinin yaşadığı dönemde, STK hareketlerini İslami kesimde en öne çıkarabilen isimlerden bir tanesi olmuştur Şule Yüksel Şenler Hanımefendi. O da İdealist Hanımlar Derneğiyle kurdukları mücadele, götürdükleri, yürüttükleri mücadele gerçekten âdeta genç kızlarımız için bir idol olmasını da ortaya koymuştu. Hatta Seher Vakti dergisiyle o zamanlar özellikle İslami kesimde kalemşorlarımızın yer aldığı bir dergi olması bakımından, malum bazı çevreleri rahatsız etmesi bizi de mutlu etmesi bakımından çok çok önemliydi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tamamen kendi iradesiyle yöneldiği hak ve hakikat yolu onun duruşuyla, kararlılığıyla, samimiyetiyle ve dirayetiyle kendi neslinin dikenler arasında açan bir gülü hâline getirmişti. Hayat tarzını kendisine dayatılan şekilde değil de inancının gerekleri doğrultusunda yaşamak için verdiği mücadele onu son dönemin bayrak şahsiyetlerinden biri kıldı. Nice genç kızımızın inancından taviz vermeden okumasına, ilim ve hikmetle buluşmasına, milletimize hayırlı bireyler hâline gelmesine, çevresini de etkileyen bir konuma ulaşmasına vesile oldu" diye ekledi.

“10 BİNLERCE İNSANA CESARET VERDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şenler'in kitaplarıyla, yazılarıyla, ülkenin dört bir yanını dolaşmak suretiyle verdiği konferanslarıyla 10 binlerce insana en zor zamanlarda cesaret verdiğini kaydetti.

Türkiye'nin darbecilerin ve vesayetçilerin pençesinde kıvrandığı bir dönemde böyle bir mücadele insanının yolunun hapishanelerden geçmemesinin düşünülemeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nitekim kendisi bu durumu, 'Hak uğrunda zindana girmem mukadder imiş, takdir-i ilahiden gafil gibi kaçamam' diyerek anlatmaktadır. Yani o da Medrese-i Yusufiye'den geçti. Şule Yüksel Şenler'i horlayanların, eziyet edenlerin, zindana atanların, yoluna dikenler döşeyenlerin hiçbiri bugün hatırlanmıyor ama Şule Hanımefendi inşallah nesiller boyu hayırla yâd edilmeye devam edecektir” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah yine burada, yakın bir mekânda Şule Yüksel Şenler Hanımefendi adına bir kütüphane ve müzeyi de en yakın zamanda açmak suretiyle hem kütüphanede, müzede hemhal olmak hem kabrini ziyaret etmek suretiyle de inanıyorum ki kendilerini kabrinde çok daha mutlu etme fırsatı bulacağız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan cenaze töreninin ardından, gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler’in isminin yaşatılacağı binayı ziyaret etti.

Müze ve kütüphane olarak kullanılacağı belirtilen binada incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de eşlik etti.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
TBMM’de yeni hafta: Vergi affı ve düzenleme
TBMM’de yeni hafta: Vergi affı ve düzenleme
Ukrayna ateşkesi bozdu, Moskova'ya dronlarla saldırdı
Ukrayna ateşkesi bozdu, Moskova'ya dronlarla saldırdı
Emekli maaş ve ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
Emekli maaş ve ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
Samsunspor, sezonu 51 puanla 7. sırada tamamladı
Samsunspor, sezonu 51 puanla 7. sırada tamamladı
Yavuz Ağıralioğlu Selin Vurduğu Havza’da
Yavuz Ağıralioğlu Selin Vurduğu Havza’da
SAMSUN ÇARŞAMBA'DA 3 BOYUTLU YAYA GEÇİDİ SÜRÜCÜLERİ YAVAŞLATTI
SAMSUN ÇARŞAMBA'DA 3 BOYUTLU YAYA GEÇİDİ SÜRÜCÜLERİ YAVAŞLATTI

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.