Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Ahmet Özer'den Devlet Bahçeli'ye Terörsüz Türkiye'ye destek ziyareti
Ankara–İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına Cuma ve Pazar günleri ek sefer
Güllü'nün kızı cinayet suçlamasıyla tutuklandı
Kredi kartlarında yeni düzenleme: Limitler yükseldi, faiz düşürüldü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs/Kredi başvuruları başladı
EĞİTİM
Yayınlanma: 13 Ekim 2025 - 10:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs/Kredi başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2025-2026 eğitim öğretim dönemi için burs/kredi başvurularının başladığını açıkladı. 17 Ekim Cuma günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak.

EĞİTİM
13 Ekim 2025 - 10:42
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs/Kredi başvuruları başladı
Gençlere güvenli ve konforlu barınma imkanı sunmanın yanı sıra onları maddi açıdan da destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs/kredi başvurularını almaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruyla 2025-2026 eğitim öğretim dönemi için burs/kredi başvurularının başladığını bildirdi.

2025-2026 eğitim öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler, halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusunda bulunabilecek.

Başvurular için son gün 17 Ekim

17 Ekim Cuma günü saat 23.59'a kadar devam edecek olan burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.

İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs/kredi başvurusunda bulunabilecek.

Başvuruda dikkat edilmesi gerekenler

Burs/kredi başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet'teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek. Başvuru sırasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Özel durumlu öğrenciler

Başvuruda özel durum beyan eden öğrencilerin belge göndermesi gerekmiyor.

Başvuru ekranında özel durum [şehit/gazi çocukları (şehit bekâr ise bekâr kardeşi/gazi bekâr ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular vs.] beyan eden öğrencilerin bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecek.

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilecek.

# burs kredi başvurusu ne zaman 2025# burs kredi başvurusu ne zaman 2026# burs kredi başvurusu# burs kredi başvurusu ne zaman# burs kredi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Ahmet Özer'den Devlet Bahçeli'ye Terörsüz Türkiye'ye destek ziyareti
Ahmet Özer'den Devlet Bahçeli'ye Terörsüz Türkiye'ye destek ziyareti
Ankara–İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına Cuma ve Pazar günleri ek sefer
Ankara–İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına Cuma ve Pazar günleri...
Güllü'nün kızı cinayet suçlamasıyla tutuklandı
Güllü'nün kızı cinayet suçlamasıyla tutuklandı
Kredi kartlarında yeni düzenleme: Limitler yükseldi, faiz düşürüldü
Kredi kartlarında yeni düzenleme: Limitler yükseldi, faiz düşürüldü
TÜRK AMERİKAN KOLEJİ, ÇARŞAMBA KAMPÜSÜ AÇILIYOR
TÜRK AMERİKAN KOLEJİ, ÇARŞAMBA KAMPÜSÜ AÇILIYOR
Rekabet Kurulu’ndan Adidas’a 402 milyon liralık ceza
Rekabet Kurulu’ndan Adidas’a 402 milyon liralık ceza

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.