Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Yeni haftada sağanak ve fırtına etkili olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Samsun ilçelerinde Kültür-Sanat şenlikleri başlıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. İLKADIM BELEDİYESİ UYUŞTURUCUNUN ZARARLARINI TİYATRO GÖSTERİSİ İLE ANLATTI
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 17 Mayıs 2022 - 17:50

İLKADIM BELEDİYESİ UYUŞTURUCUNUN ZARARLARINI TİYATRO GÖSTERİSİ İLE ANLATTI

İlkadım Belediyesi tarafından 16-17-18 Mayıs tarihleri arasında ilçedeki eğitim yuvalarında uyuşturucuyla mücadeleyi konu alan “Pembe Aslında Siyahtır” adlı tiyatro oyunu, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

KÜLTÜR SANAT
17 Mayıs 2022 - 17:50
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İLKADIM BELEDİYESİ UYUŞTURUCUNUN ZARARLARINI TİYATRO GÖSTERİSİ İLE ANLATTI
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü desteği ile tiyatro Balans tarafından “Pembe Aslında Siyahtır” adlı tiyatro oyunu ilkadım’da sahnelendi. 3 gün boyunca ilk olarak Köksal Ersayın Anadolu Lisesi öğrencilerine sergilenen tiyatro oyunu 19 Mayıs ve Gazi Anadolu Lisesi ile son bulacak. Kasım Uçkan’ın yazdığı oyunda; Ebru Karaman, Esin Karakaya, Mehmet Tokat,Coşkun Özmeriç,Alperen Cingöz oyuncu olarak yer aldı.İlk olarak Köksal Ersayın Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşan Tiyatro Balans oyuncuları uyuşturucuyla mücadeleyi konu alan oyunları, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Oyunun, barkovizyon görüntüleri ile başladığı gösteride, gençlere rol model olabilecek ünlülerden mesajlar izletildi.Fakir bir ailenin oğlu ve zengin bir ailenin kızının bulaştığı zehirin hayatlarındaki olumsuzlukları ve ruhsal çöküşün konu edildiği oyunda gençlere; Bu illetin zengini, fakiri, kızı, erkeği yok. Bu illete bulaşma, bulaşırsan ölürsün, bulaşırsan öldürürsün mesajları verildi.Final sahnesinde ise bir maddenin adını kullanmadan, göstermeden yerde sürünme anını gözler önüne sergilendi.

“Karaman;Biz hayata ayna tutuyoruz”

Gerçekleşen tiyatro oyununda öğrencilerin hem eğlendiklerini hem de uyuşturucuyla mücadele konularında bilgilenmiş olduklarını belirten Yönetmen Metin Karaman,” "Biz hayata bir ayna tutuyoruz. Seyirci de bu sayede bir empati kurabiliyor ve empati kurduğunda, evet bu benimde başıma gelmişti, demek ki böyle de davranılabiliyormuş ya da burada dikkat etmem gerekiyormuş gibi çıkarımlarda bulunabiliyor. Dolayısıyla bizde bu hedefe ulaşmak adına tiyatronun gücünü bildiğimiz için bu sosyal projeyi tiyatro sahnesinde sergiliyoruz. Hedef kitle karşısına çıktığımızda daha bilinçli, daha doğru, hatasız bir oyunla çıkabilmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf ettiğimiz gösterimize verdiği desteklerden ötürü İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a,Kültür Müdürü Sefa Çelebi’ye ve Okul Müdürümüz Adnan Özdemir’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Özköse;Bu hayati konuyu gençlerimize aktarmak istedik”

Gençliği aydınlatmak adına, özellikle okul çağlarındaki yavrularımızı uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararlarını anlatabilmek, vatana ve millete daha faydalı bireyler olabilmek adına “Pembe Aslında Siyahtır” isimli tiyatro oyunun İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’ın destekleri ile gençlerimizle buluşturmanın onuru ve gururu içindeyiz diyen İlkadım Belediyesi Basın Müdürü Hüseyin Özköse,” Uyuşturucu ve tüm bağımlılıklarla mücadele çok önemli bir konu ve bu hayatî konunun tiyatro ile gençlerimize, çocuklarımıza, ailelere aktarılmasını istedik. Oyun açıkça her şeyi anlatıyor. Oyundaki hazin sonu hep birlikte izledik. Bu şekilde hazin sonların yaşanmaması için yapmamız gereken şey bütün bağımlılık çeşitlerine karşı savaş açmak, bunlardan uzak durmak olmalıdır. Bizi tüm anlamıyla uyuşturan, sonu hazin olan, uyuşturucu, sigara,alkol, internet bağımlığı vb. gibi kötü alışkanlıkların tümünden uzak duralım. Programda emeği geçen tiyatro sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bol alkış ve beğeni ile izlenen tiyatro gösterisinin sonunda oyunculara İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, adına İlkadım Belediyesi Basın Müdürü Hüseyin Özköse takdim etti.

# ilkadım belediyesi# uyuşturucunun zararları# pembe aslında siyahtır# tiyatro# samsun
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Yeni haftada sağanak ve fırtına etkili olacak
Yeni haftada sağanak ve fırtına etkili olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Samsun ilçelerinde Kültür-Sanat şenlikleri başlıyor
Samsun ilçelerinde Kültür-Sanat şenlikleri başlıyor
Pakistan ile Hindistan Ateşkes İlan Etti
Pakistan ile Hindistan Ateşkes İlan Etti
SAMSUN YILLAR SONRA ADLİ TIP KURUMUNA KAVUŞTU
SAMSUN YILLAR SONRA ADLİ TIP KURUMUNA KAVUŞTU
OMÜ 80 bin çiçeği 3 liradan satıp gelirini köy okullarına kullanacak
OMÜ 80 bin çiçeği 3 liradan satıp gelirini köy okullarına kullanacak

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.