Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Samsun'da Bayrak ve Fener Alayı Yürüyüşü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Projeleri TÜBİTAK'ta 3'te 3 Yaptı
EĞİTİM
Yayınlanma: 31 Mayıs 2021 - 11:02

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Projeleri TÜBİTAK'ta 3'te 3 Yaptı

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Projeleri TÜBİTAK’ta 3’te 3 Yaptı TÜBİTAK, toplumda bilim ve teknoloji kültürü oluşturmak hedefiyle bilim toplum destek programları düzenliyor

EĞİTİM
31 Mayıs 2021 - 11:02
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Projeleri TÜBİTAK’ta 3’te 3 Yaptı

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Projeleri TÜBİTAK’ta 3’te 3 Yaptı


TÜBİTAK, toplumda bilim ve teknoloji kültürü oluşturmak hedefiyle bilim toplum destek programları düzenliyor. Düzenlenen bu programlarda, gelen projeler değerlendirilerek, derecelendiriliyor. Bu programlara, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fikir Atölyesi koordinesinde kurumların başvuruda bulunduğu TÜBİTAK 4004, 4005 ve 4007 projelerin sonuçları açıklandı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Uygulamaları projesi “Bilim Sanat Merkezi Matematik Öğretmenlerine Yönelik Teknoloji Destekli Matematik Uygulamaları” adıyla kabul edildi. Yine TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları projesi “Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerine Yönelik Teknoloji Eğitiminde Elektronik Atölyesi ve İçerik Zenginleştirme Uygulamaları” adıyla ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı projesi de “İlkadım’dan Bilime Yolculuk” adıyla kabul edilen projeler arasında yerini aldı.

Bu sonuçlara göre ülke genelinde 100 tane kabul edilen 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projelerinden biri, 42 tane kabul edilen 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları projelerinden biri ve 53 tane kabul edilen 4007 Bilim Şenlikleri projelerinin biri İlkadım ilçemizden kabul edilmiş oldu.

Kabul edilen projelerden, “Yenilikçi Eğitim Uygulamaları” projesi ve “İlkadım’dan Bilime Yolculuk” projeleri Samsun ilinden geçen tek kurum projesi, “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” projesi de tek okul projesi olma özelliği taşıyor.

Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen ve akademisyenleri tebrik eden İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, müdürlük olarak planlanan faaliyetlerin meyvesini verdiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti. “2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı ilk dönem başında hayata geçirdiğimiz Fikir Atölyesi kapsamında eğitime gönül veren tüm paydaşlarla birlikte ilçemizde eğitimde fark yaratacak projeler üretmeyi planladık. Bu bağlamda Fikir Atölyemizde “Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar” (KA202) 2020 sonuçlarına göre “Uydu ve Drone Sistemleri Aracılığı İle Tarımsal Su Kullanımının Kalitesinin Arttırılması” isimli projemiz kabul edilmiştir. Ardından ilçemiz genelinde başvurusunda bulunduğumuz TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmaları, Türk Patent Başvuruları, TEKNOFEST başvuruları sayısında hatırı sayılır bir artış gözlenmiş, elde edilen sonuçlar sadece ilçemizin değil ilimizin de gurur kaynağı olmuştur”

Önümüzdeki yıllarda gerek nicelik gerekse de nitelik bakımından daha birçok projenin hayata geçirileceğini belirten İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Bu kapsamda proje yürütücüleri ve Fikir Atölyesi çalışanları olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve akademisyenlere teşekkür ediyorum” dedi.
# Halil İbrahim Akmeşe# samsun ilkadım# samsun tubitak projeleri# TUBİTAK
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Samsun'da Bayrak ve Fener Alayı Yürüyüşü
Samsun'da Bayrak ve Fener Alayı Yürüyüşü
Sergen Yalçın Beşiktaş'tan Yine Kovuldu
Sergen Yalçın Beşiktaş'tan Yine Kovuldu
Arda Güler'e Araplardan 80 Milyon Euroluk Teklif
Arda Güler'e Araplardan 80 Milyon Euroluk Teklif
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray Futbol Takımı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray Futbol Takımı'nı kabul etti
Trafiğe kayıtlı araç sayısı 34 milyonu geçti
Trafiğe kayıtlı araç sayısı 34 milyonu geçti
Türkiye Tüm Ülkeler Küçülürken Pandemide Yüzde 7 Büyüdü
Türkiye Tüm Ülkeler Küçülürken Pandemide Yüzde 7 Büyüdü

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.