Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İLKADIM MECLİSİNDEN İBRAHİM ÖZYER ve İHSAN KALKAVAN'A VEFA
GÜNDEM
Yayınlanma: 04 Mart 2021 - 10:55

İLKADIM MECLİSİNDEN İBRAHİM ÖZYER ve İHSAN KALKAVAN'A VEFA

İLKADIM MECLİSİNDEN İBRAHİM ÖZYER ve İHSAN KALKAVAN'A VEFA İlkadım Belediye meclisinde komisyona havale edilen 9 gündem maddesinin oylandığı  belediye meclis toplantısında ahde vefanın en güzel örneği

GÜNDEM
04 Mart 2021 - 10:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İLKADIM MECLİSİNDEN İBRAHİM ÖZYER ve İHSAN KALKAVAN'A VEFA

İLKADIM MECLİSİNDEN İBRAHİM ÖZYER ve İHSAN KALKAVAN'A VEFA


İlkadım Belediye meclisinde komisyona havale edilen 9 gündem maddesinin oylandığı  belediye meclis toplantısında ahde vefanın en güzel örneği sergilendi. Belediye meclisi İbrahim Özyer ve İhsan Kalkavan isimlerini aldığı karar ile ölümsüzleştirdi.

İlkadım Belediyesi 2021 yılı mart ayı ikinci meclis toplantısı İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın başkanlığında konferans salonunda gerçekleşti. Komisyona havale edilen 9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda  gündemin ikinci maddesi olan Derebahçe Mahallesi Irmak Caddesi’nde olan Koşu Yolu ve Yaşam Parkurunun isminin , 30 Mayıs tarihinde aday tanıtım toplantısı katılmak için Samsun’dan yola çıkan ve İYİ Parti heyetini taşıyan aracın kazası yapması sonucu hayatını kaybeden  samsun 2. sıra milletvekili adayı İbrahim Özyer’in adını verilerek, İbrahim Özyer Koşu Yolu ve Yaşam Parkuru olarak değiştirilmesi oylamaya sunuldu. AK Parti-MHP ittifakının 6 çekimser oy kullandığı  gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 4 üncü maddesi olan İlkadım Belediyesi’ne ait olan Derebahçe Mahallesi Şehit Mustafa Zıvalı bulvarında bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkına Samsun'da hayatını kaybeden CHP eski milletvekili İhsan Kalkavan'ın isminin verilmesinin oylandığı komisyon raporu, AK Parti-MHP ittifakının 6 çekimser 1 red oy kullandığı oylama oy  çokluğu İhsan Kalkavan Çocuk Trafik Eğitim Parkı olarak kabul edildi.

“4 yaşındaki çocuğuma onu anlatmak için sembol bir anıt verdiniz”

Belediye meclis toplantısına katılarak alınan karar sonrası duygu dolu anlar yaşayan ve Başkan Demirtaş’tan söz hakkı isteyerek duygu ve düşüncelerini dile getiren İhsan Kalkavan’ın kızı Melis Kalkavan,”Burada ailem adına hepinize selamlar getirdim. Babamın ölümünde yıllar geçmesine rağmen verdiğiniz bu karar babamın bir siyasetçiden öte bir insan olduğunu gösterdi. Bir anne olarak evladımın bir kez görmüş olduğu 4 yaşındaki çocuğuma onu anlatma yolunda sembol bir anıt verdiniz. Benim kapı herkese açık hepinize tek tek yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Şiddetsiz yaşam haklarının olduğu bir dünya istiyoruz”

Toplantı sonunda yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü adına söz alan CHP meclis üyesi Hatice Çakır, “Güney Amerika da eşit iş, eşit ücret almak adına 8 saat çalışan ve insanca yaşam isteği  için mücadele eden dokuma işçisi kadınlar bu haklı istemlerinin bedelini yaşamları ile ödediler.1910 yılında sosyalist kadınlar kongresi bu mücadele anısına 8 Mart’ı Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilan etti. Bu mücadele günümüzde halen sürmekte. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer yarısı semalara yükselsin sözü ile kadınlara verdiği değeri bir kez daha ortaya koymuştur. Ülkemizde 2008 ile 2020 yıllar arasında 3621 kadın erkeklerin kurbanı oldu. Son 10 yılda kadın cinayetleri yüzde 1500 arttı. Kadınlara, çocuklara, hayvanlara yönelik şiddet fiziksel, psikolojik ve cinsel yaralanmalarla sonuçlanan travmatik olaylara dönüştü. Şehrimizde şubat 2021 2 kadın vahşice öldürüldü. Artık kadınlar olarak şiddetsiz yaşam haklarına saldırılmadığı bir dünyada yaşamak istiyoruz” dedi.
# ibrahi özyer# ihsan kalkavan# ilkadım belediyesi# samsun# vefa
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
ABD İran’a yoklama çekti İran ABD üssünü vurdu
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
İstanbul'un Fethi'nin 573. yıl dönümü muhteşem etkinliklerle kutlanacak
Özgür Özel'in araçları
Özgür Özel'in araçları "Haram Parayla Alınmıştır" notuyla satılığa...
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Kılıçdaroğlu, Genel başkanı üyeler değil delegeler seçer
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Termeli Kur'an Âlimi'ne Belediye Meclisinden Vefa
Termeli Kur'an Âlimi'ne Belediye Meclisinden Vefa

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.