Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Silahlı kavgaya müdahale eden 2 polisimiz şehit oldu
TBMM’de yeni hafta: Vergi affı ve düzenleme
Ukrayna ateşkesi bozdu, Moskova'ya dronlarla saldırdı
Emekli maaş ve ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İLKADIM'DA GENÇ KALEMLERİN HİKÂYELERİ KİTAP OLUYOR
GÜNDEM
Yayınlanma: 29 Kasım 2017 - 17:40

İLKADIM'DA GENÇ KALEMLERİN HİKÂYELERİ KİTAP OLUYOR

 Samsun Maarif Hareketi kapsamında İlkadım Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen “Yazarlar Okulda” projesi ödül töreni gerçekleştirildi

GÜNDEM
29 Kasım 2017 - 17:40
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İLKADIM'DA GENÇ KALEMLERİN HİKÂYELERİ KİTAP OLUYOR
 Samsun Maarif Hareketi kapsamında İlkadım Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen “Yazarlar Okulda” projesi ödül töreni gerçekleştirildi. İlkadım Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen “Yazarlar Okulda” projesi Samsun Maarif Hareketi kapsamında gerçekleştirilen yarışma lise kademesindeki öğrencileri yazmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Olgunlaşma Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler Katıldı.

 HERKESİN ANLATACAK BİR HİKÂYESİ VARDIR

“Herkesin anlatacak bir hikâyesi vardır” sloganı ile yola çıkılan projede okullarda edebiyat atölyeleri kurularak denemeler ve hikâyeler yazıldı. Daha iyi yazabilmek için öğretmenlerce verilen eğitimler sonunda değerlendirmeye alınan 245 hikâyeden 55 tanesi seçilerek kitap haline getirilmeye hak kazandı.

 DİL TOPLUMU HAYATTA TUTAN EN ÖNEMLİ UNSURDUR

Bir toplumu hayatta tutan en önemli hususlardan birinin de ‘Dil’ olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy; “Dil güzel kullanılırsa görevini yerine getirmiş olur. Bu dili güzel kullanmakta öncelikle biz eğitimcilerin işi yine aynı zamanda siz gençlerimizin görevidir. Bu dil gençlerimize biz eğitimcilerden miras kalacaktır. Dilimizden zevk alır hale gelebilmek için dilimizi kullanırken aynı zamanda yaza bilmeliyiz. Yazarsanız ancak bir dilden zevk almaya başlarsınız. Bu yüzden eğitimci arkadaşlarımızla bir araya gelerek dedik ki çocuklarımıza yazdıralım, bu zamana kadar hep bizler yazdık bizler konuştuk. Birazda Çocuklarımız kalemleriyle konuşsunlar dedik ve çok da güzel oldu. Hepinizin ellerine sağlık. Çok güzel eserler bizlere gönderdiniz. Tamda bu sıra İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok Bey, “bizde bu projede varız. Bu mesele sadece eğitimcilerin değil Toplumun meselesi” dedi. Böylece gençlerimizin güzel eserlerini böyle bir kitapta toplamamızı sağladılar. Bu vesile ile kendilerine teşekkürlerimiz sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

 BAŞKAN TOK, EĞİTİM DEYİNCE KOŞA KOŞA GELİYORUZ

Ödül töreninde gençlere seslenen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Eğitim projesi dendiğinde hiç düşünmeden koşarak geliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda değerli yazarlarımızı siz gençlerimizle okullarda buluşturuyorduk. Bu projede ise içimizdeki yazarları gün yüzüne çıkarmayı amaçlayarak yaklaşık 1 yıl süren bir süreçte genç kalemlerimizin hikâyelerini yazmalarını sağladık. Ortaya çıkan bir birinden değerli hikâyelerden de 55 tanesini bir kitapta toplayarak güzel bir edebi eser oluşturmuş olduk. İlkadım Belediyesi olarak eğitim alt yapısına elimizden gelen desteği sağlarken bir yandan da bu projede olduğu gibi gençlerimizi sanat ve edebiyata yönlendirerek kendilerini keşfedecekleri çalışmalara imza atıyoruz. “Yazarlar Okulda” projesinde emeği olan eğiticilerimizi, okul müdürü ve görevlilerimizi ve en önemlisi de genç yazarlarımızı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

 İLK 3’E GİREN YAZARLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Birçok hikâye arasından ise ilk 3’e giren hikâye yazarı gençler ödüllerini aldı. Bisiklet, kırtasiye hediye çeki ve kitap gibi birçok ödülün verildiği genç yazarlar projeye verdiği destek için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür ederken, hikâyelerinden oluşacak bir kitap olmasının gurur verici olduğunu söylediler.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Silahlı kavgaya müdahale eden 2 polisimiz şehit oldu
Silahlı kavgaya müdahale eden 2 polisimiz şehit oldu
TBMM’de yeni hafta: Vergi affı ve düzenleme
TBMM’de yeni hafta: Vergi affı ve düzenleme
Ukrayna ateşkesi bozdu, Moskova'ya dronlarla saldırdı
Ukrayna ateşkesi bozdu, Moskova'ya dronlarla saldırdı
Emekli maaş ve ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
Emekli maaş ve ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
Samsunspor, sezonu 51 puanla 7. sırada tamamladı
Samsunspor, sezonu 51 puanla 7. sırada tamamladı
AK PARTİ’Lİ AKP’LİLER – 2
AK PARTİ’Lİ AKP’LİLER – 2

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.