Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Merkez Bankası KOBİ’lere kredi kanalını açıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İNGİLTERE'DE YAPILAN CAMİDE ERDOĞAN'DAN KUR'AN TİLAVETİ
GÜNDEM
Yayınlanma: 06 Aralık 2019 - 10:57

İNGİLTERE'DE YAPILAN CAMİDE ERDOĞAN'DAN KUR'AN TİLAVETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için bulunduğu Birleşik Krallık’ta Cambridge Camii’nin açılış törenine katıldı

GÜNDEM
06 Aralık 2019 - 10:57
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İNGİLTERE'DE YAPILAN CAMİDE ERDOĞAN'DAN KUR'AN TİLAVETİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için bulunduğu Birleşik Krallık’ta Cambridge Camii’nin açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın ilk çevre dostu camisinin açılışı dolayısıyla Türk ve Müslüman toplumuyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cambridge Camii'nin, Türk kökenli vatandaşlar ve soydaşlar başta olmak üzere Birleşik Krallık'ta yaşayan tüm Müslümanlara hayırlı olması dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017'de hayatını kaybeden caminin mimarı David Marks'ı da minnetle andığını, Cambridge Üniversitesi'nde okurken caminin yapımı için bağış kampanyası başlatan ve çok erken yaşta hayatını kaybeden Baraka Han'a da Allah'tan rahmet diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra köprüsünde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Cambridge Üniversitesi mezunu iki kurban için de taziyelerini sundu.

“CAMBRİDGE CAMİİ, ÇEVRE HASSASİYETİYLE AVRUPA’DA BİR İLKİ TEŞKİL EDİYOR”

Cambridge Camii'nin, gerçekten güçlü bir dayanışma ve iş birliğinin ürünü olduğunu vurgulayan Erdoğan, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, caminin ahşap işçiliği bakımından farklı olduğunu, tarihe şahitlik edecek bir eser inşa edildiğini kaydetti.

Ağaç işçiliğinin şaheserlerinden biri olan ve bu alanda birçok ödüle layık görülen caminin, 1300 kişilik kapasiteye sahip olduğu bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tıpkı destek verenler gibi Cambridge Camii'nin mimarisinin de gerçek anlamda bir kültürel zenginliği yansıttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin 270 metrekare üzerine kurulan külliyede sergi salonu, konferans alanı, derslikler, anne-çocuk alanı ve kafeterya gibi birçok sosyal donatı bulunduğunu, tüm bu özelliklerinin yanı sıra caminin, çevre hassasiyetiyle de Avrupa'da bir ilki teşkil ettiğini bildirdi.

Cambridge Camii’nin Avrupa'nın ilk çevre dostu camisi olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun yanında Cambridge Camii Külliyesi, misafirperverlik geleneğimizi bu topraklarda yaşatmaya aday bir eserdir" dedi.

Caminin ön bahçesinin hem cennete hem de dünya hayatının güzelliklerine atıflar yapan, özgün bir anlayışla düzenlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Cambridge çok kültürlülüğün yanı sıra tüm dünyada eğitim öğretimle anılan, bu alanda markalaşmış bir şehirdir. Dünyanın farklı köşelerinden binlerce öğrenciyi barındıran bir eğitim şehrinde açılan bu ibadethanenin, yükselen İslam karşıtlığına da en güzel cevap olacağını düşünüyorum. İlk andan itibaren ayrımcılığa karşı dayanışmanın timsali olan bu cami, inşallah gelecekte de vahdetin, muhabbetin ve barışın merkezi olmayı sürdürecektir. Medeniyetimizin zarafetini yansıdan bu eserin Birleşik Krallık'ta yaşayan vatandaşlarımız ile diğer tüm Müslümanlar için de iftihar vesilesi olacağını düşünüyorum.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından ikindi namazını kıldı. Namazın ardından Kur'an-ı Kerim okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, camide incelemelerde bulundu.

# Cambridge Camii# erdoğan# ingiltere
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Merkez Bankası KOBİ’lere kredi kanalını açıldı
Merkez Bankası KOBİ’lere kredi kanalını açıldı
Zeydan Karalar Tutuklandı
Zeydan Karalar Tutuklandı
Baklava Kutularında Euroları Götüren CHP’li Başkanlar Tutuklandı
Baklava Kutularında Euroları Götüren CHP’li Başkanlar Tutuklandı
Sıcaklar Fena Bastırdı: Bakanlıktan
Sıcaklar Fena Bastırdı: Bakanlıktan "su için" uyarısı
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye ev hapsi
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere'ye ev hapsi
BAŞKAN YARDIMCISINDAN İNSANLIĞI UTANDIRAN CEZA
BAŞKAN YARDIMCISINDAN İNSANLIĞI UTANDIRAN CEZA

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.