Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Otomotivde “6 ay-6 bin km” uygulaması uzatıldı
MEB'den öğrencilere karne öncesi etkinlik haftası
Dünya Kupası heyecanı 5 kritik maçla devam edecek
İnternet haber siteleri için yeni dönem
"Kapalılar imha edilsin" diyen kadın gözaltına alındı: Miyav miyav miyav
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İnternet haber siteleri için yeni dönem
GÜNDEM
Yayınlanma: 22 Haziran 2026 - 12:43

İnternet haber siteleri için yeni dönem

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 7 maddesi daha kabul edildi. Düzenleme kapsamında internet haber sitelerine ilişkin yeni kriterler belirlenirken, elektronik tebligat sisteminin kullanım alanı da genişletildi.

GÜNDEM
22 Haziran 2026 - 12:43
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İnternet haber siteleri için yeni dönem
Kabul edilen maddelere göre, internet haber sitelerinin resmi ilan ve reklam yayımlayabilmeleri için taşıması gereken şartlar Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu tarafından belirlenecek. Bu kapsamda haber siteleri; haber sayısı, içerik yapısı, çalışan kadrosu, okur sayısı ve yayın hayatındaki süreleri gibi kriterler açısından değerlendirilecek. Gerek görülmesi halinde farklı ölçütler de uygulanabilecek.

Düzenlemeyle birlikte, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun'da yer alan gazetelere yönelik yükümlülükler internet haber siteleri için de geçerli olacak.

Kanun teklifi kapsamında, resmi ilan ve reklam yayımlama hakkına sahip olan ya da bu hak için bekleme sürecinde bulunan gazete, dergi ve internet haber siteleri hakkında uygulanacak yaptırımlar da yeniden düzenlendi. Kanunda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen kuruluşlar hakkında, diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla işlem yapılabilecek.

BİK Yönetim Kurulu, gerekli şartları taşımayan veya yükümlülüklerini yerine getirmeyen gazete, dergi ve internet haber sitelerine ihlalin niteliği, ağırlığı ve süresini dikkate alarak 1 ila 10 gün arasında resmi ilan ve reklam kesme cezası verebilecek. Aynı süre boyunca ilgili kuruluşlar kanun kapsamında sağlanan diğer haklardan da yararlanamayacak.

Resmi ilan ve reklam yayımlama hakkına sahip kuruluşlar için yaptırım kararı, ilan verilmemesi şeklinde uygulanacak. Sadece resmi reklam yayımlama hakkı bulunanlar ise listeden çıkarılacak. Bekleme sürecindeki kuruluşlar hakkında verilen yaptırımlar ise resmi ilan ve reklam hakkının kazanılmasının ardından uygulanacak.

Tebliğ edilen yaptırım kararından itibaren bir yıl içinde aynı ihlalin tekrarlanması halinde cezalar kademeli olarak artırılacak. İlk tekrar durumunda 5 ila 15 gün, ikinci tekrarda 10 ila 20 gün, üçüncü ve sonraki tekrarlar için ise 15 ila 25 gün arasında ilan ve reklam kesme cezası uygulanabilecek.

İhlalin bir aydan uzun sürmesi halinde belirlenen yaptırım süresi iki katına çıkarılacak. Birden fazla ihlal bulunması durumunda ise ceza süreleri toplanacak. Ancak tek seferde uygulanabilecek toplam yaptırım süresi 60 günü geçemeyecek.

Kanunda belirtilen kurallara uymayan prodüktörler ile kamu kurum ve kuruluşları hakkında da yaptırım uygulanabilecek. Prodüktörlük müesseseleri yönetim kurulu kararıyla iki aya kadar kapatılabilecek. Kesinleşen kararlar ilgili valilikler tarafından yerine getirilecek.

Kamu kurumları ve iştiraklerinde görevli sorumlular hakkında ise Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünün bildirimi üzerine ilgili mevzuat çerçevesinde disiplin işlemleri başlatılacak. Yapılan işlemlerin sonucu kuruma bildirilecek ve BİK'in itiraz hakkı saklı tutulacak.

# TBMM# internet haber siteleri düzenleme
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Otomotivde “6 ay-6 bin km” uygulaması uzatıldı
Otomotivde “6 ay-6 bin km” uygulaması uzatıldı
MEB'den öğrencilere karne öncesi etkinlik haftası
MEB'den öğrencilere karne öncesi etkinlik haftası
Dünya Kupası heyecanı 5 kritik maçla devam edecek
Dünya Kupası heyecanı 5 kritik maçla devam edecek
"Kapalılar imha edilsin" diyen kadın gözaltına alındı: Miyav miyav...
Filenin Sultanları Çin’i yenerek 4'te 4 yaptı
Filenin Sultanları Çin’i yenerek 4'te 4 yaptı
"Kapalılar imha edilsin" diyen kadın gözaltına alındı: Miyav miyav miyav
"Kapalılar imha edilsin" diyen kadın gözaltına alındı: Miyav miyav miyav

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.