Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Daltonlar suç örgütüne 30 ilde operasyon: 30'u suça sürüklenen çocuk 85 gözaltı
Karin Asra Gürel U17 güreşte dünya şampiyonu
Fon kanunu yürürlüğe girdi
Bakırköy Belediyesine "rüşvet" operasyonu: 68 gözaltı
Antalya'da hortum şantiyeyi darmadağın etti: 4 ölü, 1 yaralı
Filenin Sultanları'nın Dünya Kupasındaki Rakipleri Belli Oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. İran: ABD saldırısına kapsamlı karşılık verilir
DÜNYA
Yayınlanma: 26 Ocak 2026 - 12:44

İran: ABD saldırısına kapsamlı karşılık verilir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ABD’nin İran’a yönelik herhangi bir saldırısının “geniş kapsamlı” bir karşılıkla yanıtlanacağını söyledi.

DÜNYA
26 Ocak 2026 - 12:44
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İran: ABD saldırısına kapsamlı karşılık verilir
Tesnim Haber Ajansı’nın aktardığına göre Bekayi, haftalık basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. ABD’nin İran’a saldırı hazırlığında olduğu yönündeki iddialarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Bekayi, İran’ın askeri kapasitesine ve geçmiş tecrübelerine güvendiğini belirtti.

Bekayi, “İran, hem kapasite ve kabiliyetlerine hem de haziran ayı dahil geçmiş tecrübelerine güvenmektedir. Daha güçlü bir durumdayız. İran, her türlü saldırıya daha geniş kapsamlı ve pişman edici bir karşılık verecektir.” ifadelerini kullandı.

Askeri güç sevkiyatları ve tehditlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Bekayi, savaş gemilerinin bölgeye gönderilmesinin İran’ın kendini savunma konusundaki kararlılığını etkilemeyeceğini söyledi. Bekayi, “Savaş gemilerinin bölgeye sevk edilmesi, İran’ın kendi varlığını savunma irade ve kararlılığında en küçük bir zafiyet oluşturmayacaktır.” dedi.

Haziran ayındaki saldırıların devamı niteliğinde bir süreç yaşandığını dile getiren Bekayi, İran’ın geçmişte olduğu gibi şu anda da hibrit bir savaşla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Son aylarda abd ve “Siyonist rejim” kaynaklı tehdit ve iddiaların sürdüğünü söyleyen Bekayi, bölge ülkelerinin yaşanabilecek herhangi bir güvenlik sorununun yalnızca İran’ı hedef almayacağının farkında olduğunu belirtti. Bekayi, bu nedenle bölge ülkeleri arasında ortak bir endişenin bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan Bekayi, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff arasında mesaj alışverişi yapıldığı yönündeki iddiaları da reddetti.

# iran# abd
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Daltonlar suç örgütüne 30 ilde operasyon: 30'u suça sürüklenen çocuk 85 gözaltı
Daltonlar suç örgütüne 30 ilde operasyon: 30'u suça sürüklenen...
Karin Asra Gürel U17 güreşte dünya şampiyonu
Karin Asra Gürel U17 güreşte dünya şampiyonu
Fon kanunu yürürlüğe girdi
Fon kanunu yürürlüğe girdi
Bakırköy Belediyesine
Bakırköy Belediyesine "rüşvet" operasyonu: 68 gözaltı
Antalya'da hortum şantiyeyi darmadağın etti: 4 ölü, 1 yaralı
Antalya'da hortum şantiyeyi darmadağın etti: 4 ölü, 1 yaralı
Türk Tarih Kurumu, 50 bin kitabı erişime açıyor
Türk Tarih Kurumu, 50 bin kitabı erişime açıyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.