Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprü geçişleri ücretsiz
Rusya’da yolcu treni üzerine köprü çöktü: Çok sayıda ölü var
Trafik denetimleri sıkılaştı: Kurallara uymayanlara ceza yağıyor
10. Yargı Paketi Bu Hafta Genel Kurula Geliyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. İŞKUR Gençlik Programı başlıyor: Üniversite öğrencilerine deneyim ve gelir desteği
EĞİTİM
Yayınlanma: 05 Şubat 2025 - 12:28

İŞKUR Gençlik Programı başlıyor: Üniversite öğrencilerine deneyim ve gelir desteği

İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş gücü deneyimi kazandırmak ve gelir desteği sağlamak amacıyla başlatıldı. Öğrenciler, haftada 3 gün çalışma fırsatıyla günlük 1083 lira ödeme alacak. Program, gençlerin istihdam piyasasına daha hazırlıklı girmelerini hedefliyor.

EĞİTİM
05 Şubat 2025 - 12:28
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İŞKUR Gençlik Programı başlıyor: Üniversite öğrencilerine deneyim ve gelir desteği
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Meclis’teki "nöbetçi bakan" uygulaması kapsamında, İŞKUR Gençlik Programı hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu üniversitelerinde okuyan öğrencilere müjde verdiğini ve İŞKUR Gençlik Programı ile gençlere sunulan hizmetlerin tek bir platformda birleştiğini duyurdu.

Gençlere hem eğitim hem gelir desteği

İŞKUR Gençlik Programı ile üniversite öğrencilerinin deneyim kazanmalarını ve iş gücü piyasasına daha hazırlıklı bir şekilde girmelerini sağlamak hedefleniyor. Bakan Işıkhan, programda gençlere mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonu, halkla ilişkiler ve finansal okuryazarlık gibi temel dersler verileceğini belirtti. "Tecrübe eksikliği, gençlerin iş gücü piyasasına katılmalarındaki en büyük bariyerlerden biridir. Bu bariyeri İŞKUR Gençlik Programı ile kaldırıyoruz," diyen Işıkhan, öğrencilerin üniversitelerde eğitim alırken aynı zamanda çalışma fırsatına sahip olacaklarını vurguladı.

Programdan faydalanan gençlere günlük bin 83 lira destek

İŞKUR Gençlik Platformu ve İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden başvurulabilecek programda, her üniversite öğrencisinin haftada 3 gün çalışma fırsatından faydalanabileceği ifade edildi. Programa katılan öğrencilere günlük 1083 lira ödeme yapılacak. Program kapsamında, 5 gün çalışan bir öğrenci yaklaşık 5 bin 415 lira, 14 gün çalışan ise 15 bin 162 lira gelir desteği alacak. Ayrıca, öğrencilerin sigorta primleri işveren tarafından karşılanacak.

Bakan Işıkhan, programın hane geliri 3 asgari ücretin altında olan öğrencilere açık olduğunu belirtirken, gençlerin bir hafta sonra programa başvuru yapabileceklerini söyledi. İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş gücü deneyimi sağlarken aynı zamanda gelir desteği sunarak, kamusal hizmetlerin desteklenmesi ve sürdürülebilir kampüs faaliyetleri gibi alanlarda uygulanacak.

Rektörlerden yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, bu yıl 200 bin üniversite öğrencisinin yararlanacağı İŞKUR Gençlik Programı, önümüzdeki dört yıl boyunca toplamda 1 milyon gence ulaşmayı hedefliyor. Rektörlerin programa gösterdiği yoğun ilgi, üniversite öğrencilerinin bu fırsattan büyük ölçüde faydalanacaklarını gösteriyor.

Programa kimler katılabilir?

Program, kamu üniversitelerinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açık olacak. Katılımcılar, ağaçlandırma, geri dönüşüm, enerji verimliliği gibi sürdürülebilir kampüs faaliyetlerinin yanı sıra, dijital dönüşüm, girişimcilik ekosistemi ve sosyal hizmet gibi farklı alanlarda çalışabilecek. Ayrıca, katılımcıların başka bir işte sigortalı olmalarının önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

# işkur öğrenci desteği# İŞKUR Gençlik Programı
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprü geçişleri ücretsiz
Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprü geçişleri ücretsiz
Rusya’da yolcu treni üzerine köprü çöktü: Çok sayıda ölü var
Rusya’da yolcu treni üzerine köprü çöktü: Çok sayıda ölü var
Trafik denetimleri sıkılaştı: Kurallara uymayanlara ceza yağıyor
Trafik denetimleri sıkılaştı: Kurallara uymayanlara ceza yağıyor...
10. Yargı Paketi Bu Hafta Genel Kurula Geliyor
10. Yargı Paketi Bu Hafta Genel Kurula Geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye en büyük eserimiz olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye en büyük eserimiz olacak
TÜBİTAK’tan bilimsel eğitim ve etkinliklere destek
TÜBİTAK’tan bilimsel eğitim ve etkinliklere destek

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.