Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Samsun'da Bayrak ve Fener Alayı Yürüyüşü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUYAN FİNALİSTLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
GÜNDEM
Yayınlanma: 24 Mayıs 2021 - 19:31

İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUYAN FİNALİSTLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUYAN FİNALİSTLER ÖDÜLLERİNİ ALDI İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile resmi ve özel liseler  kategorisinde İstiklal Marşını Güzel Okuma Y

GÜNDEM
24 Mayıs 2021 - 19:31
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUYAN FİNALİSTLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

İSTİKLAL MARŞINI EN GÜZEL OKUYAN FİNALİSTLER ÖDÜLLERİNİ ALDI


İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile resmi ve özel liseler  kategorisinde İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasının ödülleri düzenlenen ödül töreni ile sahiplerine takdim edildi.

İlkadım Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine yarışmada dereceye giren öğrenciler aileleri ile birlikte katılım sağladı. Salona girişte Koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı ödül töreninde dereceye giren öğrenciler İstiklal Marşını protokolün  ve katılımcıların önünde okudular. Ödül töreninde gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesi için her türlü çalışmayı ve gayreti gösteriyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Öncelikle yarışmamıza katılım sağlayan dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İstiklal Marşımızı durup dururken gelen bir marş değil. Çok bedel ödenerek o zor günlerde zor şartlarda yazılmış bir marştır. Fakr-u zaruret  içeresinde olan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ona verilen ödüllüde kabul etmemiştir. Buda bu marşımız için anlamlı bir durumdur. O günlerde daha büyük bedel ödenen ülkemizde hale bedel ödenmeye  devam ediyor.20 yaşında genç pırıl pırıl çocuklarımızı kara toprağın bağrına vermeye devam ediyoruz. Afganistan’da, Azerbaycan’da, İran’da diğer Türk Cumhuriyetlerinde Doğu Türkistan’da bu zulüm ve bedel ödeme devam ediyor. Bu nedenle bizler de İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yılında bir kez daha oturup ecdadımızın hangi güçlüklerle bu noktaya gelmiş bir kez daha düşünmeliyiz” diye konuştu.

“Bizler yaşayan bir tarihiz”

Gençlik yıllarında yaşadığı tecrübe ve 12 Eylül’de yaşanmış olayları gençlere, bizler yaşayan canlı bir tarihiz diyerek anlatan Başkan Demirtaş,” Birbirimize yumruk yumruğa dövüştüğümüz insanlarla bir araya gelip sizin derdiniz ne? diye soru sorduğumuzda aldığımız cevap çok enteresan ülkeyi kalkındırmakmış. Bu ülkeyi çok sevenler bu ülke için çok çalışmaları gerekir. Ölmeleri gerekmez. Çok çalışıp işini düzgün yapma gayretinde olmalıdırlar. Özellikle gençler sizlere sesleniyorum. Sizin gibi düşünmeyenlerin bu ülkede yaşaması gerektiğine inanların aracılığıyla bu noktalara geldik. Bu manada yapılan hatalara asla sizlerde düşmemelisiniz” dedi.

“Dereceye girenler ödüllerine kavuştular”

Yarışmacıların ödüller için en güzel ses tonları ile seslendirdikleri İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasının finalistlerinden birinci olarak Laptop almaya hak kazanan  İlkadım Final Akademi Fen Lisesi 11.sınıf öğrencisi Emir Yağız’ın  ödülünü İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ikinciliği olan Bisiklet ödülünü alan samsun Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Yağmur Naz İpek’in ödülünü İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydın, üçüncü olarak Tablet  ödülünü alan Tülay Başaran Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi Büşra Özdemir’in ödülünü İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık takdim etti.

“Resim yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi”

Ödül töreninde ayrıca İstiklal Marşı yılı (İstiklal Marşının7.Kıtası) konul resim yarışmasında  dereceye giren finalistlere verilmek üzere hazırlanan tabletleri sırasıyla 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Meryem Demirci’ye İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Ekici, İkinci olan Şehit Burak Zor İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Iraklı Spor Mahmood’a İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, üçüncü olan Ticaret Sanayi Odası Orta Okulu öğrencisi Umut Bıyıklıya ödülünü İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydın, takdim etti. Program günün anısına çekilen hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.
# ilkadım belediyesi# istiklal marşı# okuma yarışması# samsun
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Samsun'da Bayrak ve Fener Alayı Yürüyüşü
Samsun'da Bayrak ve Fener Alayı Yürüyüşü
Sergen Yalçın Beşiktaş'tan Yine Kovuldu
Sergen Yalçın Beşiktaş'tan Yine Kovuldu
Arda Güler'e Araplardan 80 Milyon Euroluk Teklif
Arda Güler'e Araplardan 80 Milyon Euroluk Teklif
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray Futbol Takımı'nı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray Futbol Takımı'nı kabul etti
Trafiğe kayıtlı araç sayısı 34 milyonu geçti
Trafiğe kayıtlı araç sayısı 34 milyonu geçti
Samsun'da Belediye ve Özel İdare Çalışanlarının Yetkili Sendikası Bir Kez Daha BEM-BİR-SEN Oldu
Samsun'da Belediye ve Özel İdare Çalışanlarının Yetkili Sendikası Bir Kez Daha BEM-BİR-SEN Oldu

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.