Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Erdoğan: Malesef kendi ülkesini yabancılara şikayet eden bir muhalefete sahibiz
Başkan Sandıkçı'dan TEKNOFEST KKTC Ekibine Tebrik
Yurt Genelinde "Anneler Günü Pikniği" etkinliği düzenleniyor
DEM Parti: PKK'nın kongre kararı an meselesi
Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı Binası Bugün Hizmete Giriyor
Soğuk ve yağışlı havalar geri geliyor
Liselerde zorunlu eğitim süresi değişiyor: Üç ayrı model gündemde
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Kabinede Beklenen Görev Değişimi
GÜNDEM
Yayınlanma: 02 Temmuz 2024 - 09:06

Kabinede Beklenen Görev Değişimi

Kabinede yapılan son değişikliğe göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı görevine ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi.

GÜNDEM
02 Temmuz 2024 - 09:06
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kabinede Beklenen Görev Değişimi
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, görevden af talebi bulunan Mehmet Özhaseki ve Fahrettin Koca'nın yerine Cumhurbaşkanı kararı ile atama yapıldı. Karara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, ile Murat Kurum, Sağlık Bakanlığına ise Kemal Memişoğlu atandı.

Murat Kurum'un öz geçmişi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 1976'da Ankara'da doğdu.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1999'da mezun olan Kurum, 1999-2005 arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı.

2005-2006 arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yapan Kurum, 2006-2009 arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 arasında ise TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlük görevini yürüttü.

 

Kabinede görev değişimi

 

Kurum, 2018 yılında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atandı.

2023'e kadar bakanlık görevini sürdüren Kurum, 14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Kurum, 31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçiminde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı oldu.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Kurum, evli ve 3 çocuk babası.

Kemal Memişoğlu'nun öz geçmişi

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aslen Rizeli olup, 1966'da Trabzon'da dünyaya geldi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini 1990 yılında bitiren, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 1995'te Genel Cerrahi Uzmanlığını alan Memişoğlu, 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı.

1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulunan Memişoğlu, 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Başasistanlık yaptı.

 

Kabinede görev değişimi

 

Memişoğlu, 2002 yılı sonunda PTT Hastanesine Başhekim olarak atandı, 2008'de Genel Cerrahi Doçenti oldu.

Beykent Üniversitesinde 2007'da başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009'da bitiren Memişoğlu, 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı.

Kasım 2012'de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Memişoğlu, Mayıs 2014'te aynı Birliğin Genel Sekreteri oldu.

Prof. Dr. Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Sağlık Uygulama Araştırma Merkezine 2016'da Genel Cerrahi Öğretim Üyesi olarak Profesör kadrosuna atandı.

Ekim 2016'dan bu yana İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Memişoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

# Çevre# Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı# Sağlık Bakanlığı# Murat Kurum# Kemal Memişoğlu# bakanlar kurulu
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Erdoğan: Malesef kendi ülkesini yabancılara şikayet eden bir muhalefete sahibiz
Erdoğan: Malesef kendi ülkesini yabancılara şikayet eden bir muhalefete...
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur’dan Anneler Günü Mesajı
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur’dan Anneler Günü Mesajı
Başkan Sandıkçı'dan TEKNOFEST KKTC Ekibine Tebrik
Başkan Sandıkçı'dan TEKNOFEST KKTC Ekibine Tebrik
Başkan Türkel: Annelerimiz en büyük ilham kaynağımız
Başkan Türkel: Annelerimiz en büyük ilham kaynağımız
Yurt Genelinde
Yurt Genelinde "Anneler Günü Pikniği" etkinliği düzenleniyor
Başıboş köpek sorununda son rötuşlar atılıyor
Başıboş köpek sorununda son rötuşlar atılıyor

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.