Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Büyükşehir İtfaiyesi 3’ü Çocuk 7 Vatandaşı Sağ Olarak Enkaz Altından Çıkarttı
Salıpazarı halkı depremzedeler için yardım eli oluşturuyor
PTT Vatandaşların Bireysel Yardımlarını Deprem Bölgesine Ücretsiz Ulaştıracak
Atakum halkından dayanışma seferberliği
Depremden Etkilenen 10 İlde 3 Ay OHAL İlan Edildi
Canik’ten Deprem Bölgesine Yardım Seferberliği
İLKADIM HALKI AFETZEDELER İÇİN TEK YÜREK OLDU
Tekkeköy Belediye Meclisi depremzedeler için tek yürek
BAFRA BELEDİYESİ YARDIM VE DESTEK EKİBİ YOLA ÇIKTI
Samsunlular yardım için adeta birbirleriyle yarıştı
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yardım Kampanyası Başlattı
Terme Deprem Bölgesine yardım İçin Tek Yürek Oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Kıl dönmesi nedir tedavisi nasıl yapılır
SAĞLIK
18 Ağustos 2022 - 16:24

Kıl dönmesi nedir tedavisi nasıl yapılır

Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak  "Daha çok genç yaştaki kişilerde ortaya çıktığı görülen, kanamalı, akıntılı ve kötü kokuya sebebiyet veren kıl dönmelerinde erken tanı, tedavinin başarısını arttırmaktadır" dedi.

SAĞLIK
18 Ağustos 2022 - 16:24
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kıl dönmesi nedir tedavisi nasıl yapılır
Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak kıl dönmesi Belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

"Kıl dönmesi özellikle gençler başta olmak üzere hem kadınlar hem de erkeklerde görülen çoğunlukla kuyruk sokumunda kendini belli eden bir cilt hastalığıdır.
Kuyruk sokumuna yerleşmiş kıl dönmesi dediğimiz sağlık sorunu çok yaygın olarak toplumda görülmektedir.
 
İlk aşamalarda pek belirti vermeyen ve gizli şekilde ilerleyen kıl dönmesi hastalığının ortaya çıktığı ilk evrelerde genellikle çok rahatsızlık veren bir belirti hissettirmez. Devam eden süreçte kıl dönmesi yayıldığı bölgede zamanla hassaslaşır ve bu bölgede kötü kokulu akıntı, ağrı, kanama gibi durumlar meydana gelebilir.
 
Akıntının yanında makat bölgesinde kaşıntı, şişlik, kızarıklık ve otururken ağrı hissetme gibi durumlar takip edebilmektedir.
Hastalığın ameliyatsız şekilde tedavisi için de çeşitli yöntemler mevcuttur. Ancak bu yöntemlerin başarılı olmadığı durumlarda da cerrahi yöntemler uygulanmaktadır.
Çok küçük müdahalelerden çok komplike ameliyatlara kadar geniş bir yelpazede ortaya çıkan bir hastalık olup uzun süreli bekletmek, önemsememek ya da herhangi bir sorun oluncaya kadar uzman bir hekime gitmemek hastalığın tedavisinde sıkıntılara yol açabilmektedir.
 
Kıl dönmesi yaşayan kişilere ne kadar erken müdahale edilirse o kadar erken iyileşme süreci olmaktadır.Kıl dönmesi tedavisinde özellikle lazer tedavisini önermekteyiz.Tedavide lazer cihazı ile beraber özellikle kuyruk sokumundaki oluşan tünellerin içerisine müdahale ederek tünelleri lazer ışınının enerjisi ile kapatarak iyileşmelerini sağlayabiliyoruz.
Yine belden uyuşturularak lokal anestezi ile yapılan ve kuyruk sokumundaki kıl dönmelerine erken dönemlerdeki lazer uygulamalarında büyük başarılar elde edilmektedir. Daha ileriki aşamalarda da yine lokal tedavilerle beraber cerrahi tedaviler yapılabilmektedir. " diyerek sözlerine son verdi.
# kıl dönmesi# kıl dönmesi tedavisi# büyük anadolu hastaneleri# samsun# op. dr. sedat ocak
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Büyükşehir İtfaiyesi 3’ü Çocuk 7 Vatandaşı Sağ Olarak Enkaz Altından Çıkarttı
Büyükşehir İtfaiyesi 3’ü Çocuk 7 Vatandaşı Sağ Olarak Enkaz...
Salıpazarı halkı depremzedeler için yardım eli oluşturuyor
Salıpazarı halkı depremzedeler için yardım eli oluşturuyor
PTT Vatandaşların Bireysel Yardımlarını Deprem Bölgesine Ücretsiz Ulaştıracak
PTT Vatandaşların Bireysel Yardımlarını Deprem Bölgesine Ücretsiz...
Atakum halkından dayanışma seferberliği
Atakum halkından dayanışma seferberliği
Depremden Etkilenen 10 İlde 3 Ay OHAL İlan Edildi
Depremden Etkilenen 10 İlde 3 Ay OHAL İlan Edildi
BAFRA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI FUTBOL ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR
BAFRA'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI FUTBOL ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.