Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Fındık Fiyatını Tekeline Almaya Çalışan Ferrero'ya Karşı Hukuk Savaşı
PKK'nın Silah Bırakmasına AK Parti'den ilk açıklama
PKK'dan ilk grup silahlarını bıraktı
POS cihazlarında yeni dönem: Kayıt dışılığı önlemek için harekete geçildi
FETÖ İstihbarat Müdürü Saklandığı Hücre Evinde Yakalandı
4 üniversiteye yeni rektör ataması
Yiğit Bulut Hayatını Kaybetti
LGS sonuçları açıklandı: Tercih süreci başlıyor
HALK OYUNLARI FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Terörsüz Türkiye için tarihi gün: PKK Süleymaniye'de silah bırakıyor
LGS sonuçları bugün açıklanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getiren Sav'dan istifa çağrısı
GÜNDEM
Yayınlanma: 29 Temmuz 2023 - 08:19

Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getiren Sav'dan istifa çağrısı

Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getiren Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik çok sert açıklamalarda bulunarak "Eğmeden bükmeden istifa etmesi gerekir" dedi.

GÜNDEM
29 Temmuz 2023 - 08:19
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına getiren Sav'dan istifa çağrısı
Eski chp Genel Sekreteri Önder Sav Habertürk TV'de katıldığı canlı yayınında 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden hezimete uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert açıklamalarda bulunarak CHP'nin 10 yılda bir arpa boyu yol alamadığını ve Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunan Sav, açıklamasında "Ben CHP'nin hırpalanmasını, yaralanmasını istemem. Sayın kılıçdaroğlu 3 yıldan fazla görev yapamayacağı için, yapılması gereken Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi, Parti Meclisi'nin genel başkan yardımcılarından birini seçerek 45 gün içinde genel kurula gitmesi gerekir. Hukuk dolanılarak siyaset olmaz. Hukuk neyse onun çerçevesinde olmak durumundayız. Benim derdim Kılıçdaroğlu değil. Bunun böyle devam etmesi partiyi yaralar. Hukuki yollara gidilir, gidilmez, tartışılır. Partinin o noktaya gelmesini istemem. Genel başkan nedeniyle tartışılır duruma gelmesini istemem. Genel başkanın değişememesi diye bir şey yok. Üstüste partinin başarısızlığında genel başkan olarak durmuş olan siyaset adamın gerçeği görüp gereğini yapması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu istifa eder, 45 gün içinde parti kurultaya gider. İstiyorsa tekrar aday olur, orada bir sıkıntı yok. 25 Temmuz 2020'de toplanan kurultay delegeleri sayın Kılıçdaroğlu'nu büyük çoğunlukla seçtiler. Aynı delegenin büyük çoğunluğu halen kurultay delegesi olarak görev yapacak durumundadır." dedi.

Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlığa getirdiğini itiraf etti

Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanlığı'na getirebilmek için aday olmadığını söyleyen Sav, "Deniz Bey'in istifa kararından sonra partide büyük bir tartışma başladı. Kurultaya 12 gün kala örgütün ağırlıklı görüşü benim üzerimdeydi. Ben onlara '10 yılı aşkın genel sekreterlik yaptım. 4 büyük genel ve yerel seçim yaşadık. Partililer, 'Belli yerlere gelemeyişimizin sebebi olarak beni görmüştür. diyerek reddettim. Değişim benle olur mu diye düşünürken CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu 'bana siz aday olun' dedi. Deniz Baykal ile sonraki görüşmemizde yeniden genel başkan olma hevesini hissediyorduk. Fakat arkadaşlarımız Deniz Bey'i adaylığa uygun ve layık görmediler. Ben de Kılıçdaroğlu'nu önerdim. Çünkü o süreçte televizyon kanallarında popülerdi ve benden fazla alkış alıyordu." ifadelerini kullandı.

Kaset kumpası

Mehmet Sevigen'in iddialarına yönelik açıklama yapan Sav, "Kemal Bey'in geliş projesinin uydusu haline geldim. Kılıçdaroğlu ile yaptığım görüşmede, Baykal'a aday olmadığını söylemesini istedim çünkü işler bozulabilirdi. Kılıçdaroğlu ile Kızılay'da buluştuk ve ben orada işi şekillendirdim. 'Sen bana teklif etmiştin ben de sana ediyorum' diyerek ikna ettim. Mehmet Sevigen, benim ve Ali Topuz'un bu işi tezgahladığımızı iddia etti. İşin hiç aslı yok. Ali Topuz'un bu olayda dahli yok. Kemal Bey ile benim aramda gelişti. Kemal Bey'in gelişi projedir diyenlere öfkelendim. Ben bu operasyonun uydusu haline geldim. Akli melekelerim neyi gerektiriyorsa onu yaptım. Hiç de bu konulara takılmadım. Birkaç ay sonra da Kemal Bey'in iş tutuş tarzıyla benim tavrım örtüşmedi." ifedelerini kullandı.

# önder sav# kılıçdaroğlu# chp# istifa çağrısı
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Fındık Fiyatını Tekeline Almaya Çalışan Ferrero'ya Karşı Hukuk Savaşı
Fındık Fiyatını Tekeline Almaya Çalışan Ferrero'ya Karşı Hukuk...
PKK'nın Silah Bırakmasına AK Parti'den ilk açıklama
PKK'nın Silah Bırakmasına AK Parti'den ilk açıklama
PKK'dan ilk grup silahlarını bıraktı
PKK'dan ilk grup silahlarını bıraktı
POS cihazlarında yeni dönem: Kayıt dışılığı önlemek için harekete geçildi
POS cihazlarında yeni dönem: Kayıt dışılığı önlemek için harekete...
FETÖ İstihbarat Müdürü Saklandığı Hücre Evinde Yakalandı
FETÖ İstihbarat Müdürü Saklandığı Hücre Evinde Yakalandı
Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Danışma Kurulu toplantısına başkanlık etti
Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Danışma Kurulu toplantısına başkanlık etti

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.