Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Dev narkotik operasyonu: 638 tutuklama
Süper Lig düşme hattı ateş çemberi
İlkadım Gençliği Bağımlılığa Savaş Açtı
Bahçeli: Dünya siyasal fay hatlarının sertleştiği dönemden geçiyor
Gülistan Doku soruşturması: Firari şüpheliden babasına tehdit 'Her şeyden haberin var şerefsiz'
YEDAŞ’TAN AMASYA’YA 5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
Ayaş Kaymakamı Muharrem Eligül görevden alındı
Eski Belediye Başkanı Şeref Albayrak dahil 29 kişi tutuklandı
Tarımda bereket: Yağışlar yüzde 87 arttı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR SANAT
  3. MAHMUR DAĞI KADIRGA ŞENLİKLERİ SONA ERDİ
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 08 Ağustos 2022 - 17:13

MAHMUR DAĞI KADIRGA ŞENLİKLERİ SONA ERDİ

Bu yıl 31’incisi düzenlenen renkli görüntülere ev sahipliği Mahmur Dağı Kadırga Şenliği büyük ilgi gördü. 2 gün boyunca süren şenliğe katılım sağlayan vatandaşlar doyasıya eğlenerek temiz havanın tadını çıkardı.

KÜLTÜR SANAT
08 Ağustos 2022 - 17:13
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MAHMUR DAĞI KADIRGA ŞENLİKLERİ SONA ERDİ
Şehrin kasvetli havasında uzak 7'den 70'e çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı 31.inci Mahmur Dağı Kadırga Şenliği sona erdi.Farklı etkinliklerle 2 boyunca süren şenlikte türküler eşliğinde oyunların oynandı, semaverler yakıldı, çaylar ikram edildi. Vatandaşların beraber çektiği horonlar çekilen halaylarla birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi. Şenlik alanına eşi Lütfiye Demirtaşla katılım sağlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, alanda bulunan vatandaşları selamlayarak sohbet etti.

“Karadeniz kültürünü yıllardır buraya taşıyoruz”

Bizleri bugün burada yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerimi ve misafirlerimizi saygılarımla selamlıyorum diyerek şenlik alanındaki vatandaşlara hitap eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,”İlçemize geçmişte ya da yakın zaman önce ülkemizin dört bir yanından gelip yerleşmiş ve burada bizlerle birlikte yaşayan tüm hemşehrilerimiz bizim değerimizdir. Şenlikler ülkemizin kültürel zenginlikleri olan hemşehri derneklerimizin buluşma adresi. Onların yerel kültürlerini, değerlerini yaşatarak şehrimizin kültürüne katkı vermelerinden mutluluk duyuyoruz.Karadeniz kültürünü yıllardır buraya taşımanın kıvancını yaşıyoruz. Bu şenliklerin, artık ilçemize önemli katkılar sunduğuna inanıyorum. Şenliğimize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

“Kemençe eşliğinde horonlar çekildi”

Başkan Demirtaş’ın konuşmasını ardından, tulum ve kemençeler eşliğinde horon tepen vatandaşlar saatlerce oynadı. Şenlikte, Sibel Tepe,Yasin Kılıç,Hızır Dinçer’in sahne aldığı şenlikte kemençe eşliğinde unutulmaz bir konser verildi.

31 ‘inci Mahmur Dağı Kadırga Şenlikleri'ne katılarak doyasıya eğlenen vatandaşlar da, “Başkanımız Necattin Demirtaş bizleri böyle güzel bir şenlikte yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz diye konuştular.

# kadırga şenliği# kadırga şenliği ne zaman 2022# ilkadım belediyesi# ilkadım kadırga şenliği
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Dev narkotik operasyonu: 638 tutuklama
Dev narkotik operasyonu: 638 tutuklama
Süper Lig düşme hattı ateş çemberi
Süper Lig düşme hattı ateş çemberi
İlkadım Gençliği Bağımlılığa Savaş Açtı
İlkadım Gençliği Bağımlılığa Savaş Açtı
Bahçeli: Dünya siyasal fay hatlarının sertleştiği dönemden geçiyor
Bahçeli: Dünya siyasal fay hatlarının sertleştiği dönemden geçiyor
Gülistan Doku soruşturması: Firari şüpheliden babasına tehdit 'Her şeyden haberin var şerefsiz'
Gülistan Doku soruşturması: Firari şüpheliden babasına tehdit 'Her...
7 ayda 100 milyon yolcu havayolunu tercih etti
7 ayda 100 milyon yolcu havayolunu tercih etti

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.