Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Havza'da sel felaketi: Büyük maddi hasar var
Burcu Köksal ve Veysel Topçu Ak Partiye katıldı
Yeni Tramvaylar Samsun'a Gelmeye Başladı
Emekli bayram ikramiyesinin ödeme takvimi açıklandı
Erdoğan'dan Çiftçiye Finansman Müjdesi: 5,3 milyar dolarlık dev finansman
CHP sarsıldıkça sarsılıyor: Özkan Yalım yeni itiraflar için adliyeye götürüldü
Adalet Bakanlığı'na 15 bin personel alımı yapılacak
Kadınlar mı erkekler mi daha çok kaza yapıyor: Rakamlar açıklandı
Karadeniz'in En Büyük Macera Parkı Canik'te Açılıyor
Hantavirüslü gemiden tahliye edilen 3 Türk vatandaşı karantinada
Dünyada Hantavirüs endişesi: Gemiden tahliye edilen bir kişinin testi pozitif
Altın fiyatları ne kadar oldu
Yapay zeka destekli bahis ve kumar operasyonu: 108 gözaltı
İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti Etkinlikleri Konya'da Başladı
Orman Yangınlarıyla Mücadele: 28 uçak, 119 helikopter, 14 İHA, 5 Bin 600 Araçlık Filo
Burcu Köksal: Bizim savunduğumuz CHP’den eser kalmadı, bu CHP bizim CHP’miz değil
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Memura gerçek enflasyon rakamlarına göre zam yapmalı
EKONOMİ
Yayınlanma: 14 Ağustos 2021 - 07:37

Memura gerçek enflasyon rakamlarına göre zam yapmalı

Memur Sen hükümetin zam teklifine tepki göstererek kamu görevlilerinin enflasyon ve zamlar karşısında alım gücünün eridiğini belirten memur Sen Şube Başkanı Hamdi Yıldız, yapılan zam teklifinin gerçek rakamlardan çok uzak olduğunu belirterek her şeyden önce memura seyyanen 600 lira zam yapılması gerektiğini söyledi.

EKONOMİ
14 Ağustos 2021 - 07:37
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Memura gerçek enflasyon rakamlarına göre zam yapmalı
Hamdı Yıldız, Memur Sen'in 81 ilde eş zamanlı yaptığı açıklamasında hükümetin zam teklifinin memuru enflasyon karşısında ezdirecek bir teklif olduğunu söyledi. Hükümete yeni bir teklif için Pazartesi gününe kadar müsaade ettiklerini belirten Yıldız, sendika olarak tekliflerinin 600 lira seyyanen zam ve enflasyon artı refah payı olduğunu söyledi.
Memur Sen İl Başkanı Hamdi Yıldız, diğer sendika başkanları ile birlikte yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

BEKLENTİLERİMİZİ KARŞILAYACAK TEKLİF, ENFLASYONUN EZEMEYECEĞİ MAAŞ İSTİYORUZ


Kamu görevlileri olarak çözüm bekleyen sorunlarımız, enflasyon karışışında erimiş maaşlarımızın en etkili çözüm yeri olarak toplu sözleşme masasını görüyoruz. Bu nedenle 4 milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın memur emeklisinin gözü kulağı toplu sözleşme masasındadır. Kamu İşvereninin dün açıkladığı teklif maalesef bu büyük kitlenin beklentilerini karşılamaktan uzak bir görüntü sergiliyor.

2022 yılı için yüzde 5+6, 2023 yılı için yüzde 6+6 maaş zammı teklifi memuru yine enflasyona ezdirecek bir tekliftir.  2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 98,5 kg “kıyma” alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 65,2 kg “kıyma” alabilmektedir. 2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 1.917 adet “simit” alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 1695 adet “simit” alabilmektedir. 2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 21 adet 18 litrelik “sıvı yağ” alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 14 adet 18 litrelik “sıvı yağ” alabilmektedir. 5. Toplu Sözleşmeden bugüne kadar geçen 19 ayda kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, makarna yüzde 37 arttı.
Kamu görevlilerinin maaşları enflasyon karşısında erimektedir. 5. Dönem Kamu İşvereni tarafından teklif edilen ve Hakem tarafından verilen maaş zammı iki yıl için 4+4 ve 3+3; 19. ayda gerçekleşen enflasyonun ise yüzde 26 olması Kamu İşvereninin dikkate alması gereken en açık tablodur. Artık bu yanlış hesaptan dönülmelidir.

Öyle görünüyor ki; bu teklif hazırlanırken çarşı pazardaki fiyatlar, yüksek enflasyon, kurdaki yükseliş, temel ihtiyaç harcamalarındaki artış, alım gücündeki düşüş gözetilmemiştir. Kamu İşvereninin sunduğu teklif bu gerçekleri dikkate almayan, yetersiz, eksik ve beklentilerimizin altında bir tekliftir. Biz diyoruz ki; memura zammı enflasyon değil kamu işvereni vermelidir.

Kamu İşvereninin 3600, refah payı, sözleşmeli personel ile ilgili takvimlendirilmemiş, oranı, kapsamı belirlenmemiş soyut teklifini; oran, kapsam, takvim gibi hususları netleştirerek somutlaştırmasını, tüm kamu görevlilerini mutlu edecek, beklentileri karşılayacak bir teklif sunmasını istiyoruz. 3600 Ek Gösterge konusunda kapsamı genişletilmiş, bütün kamu görevlilerini mutlu edecek, net takvime bağlanmış bir teklif sunulmalıdır.

Aynı şekilde sözleşmeli personel konusunda da teklif somutlaştırılmalıdır. Sözleşmeli personelin sorunlarını kökten çözecek kadro eksenli bir yarım milyonu aşan sözleşmeli personelin temel beklentisidir. Memurun enflasyonla eriyen maaşının telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermekle değil ancak refah payıyla mümkündür.

Kamu İşvereninden; yardımcı hizmetlerin genel idari hizmetlere geçirilmesi, vergi dilimi, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği, bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması ve benzeri genele ilişkin tekliflerimize de hizmet kollarına ilişkin tekliflerimize de karşılık gelecek şekilde titizlikle hazırlanmış teklifleri bekliyoruz. Toplu sözleşme bir oldubittiyle değil zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelenmelidir. Bunun için de yeni ve kapsamlı bir teklifin hazırlanarak; 5. Dönem Toplu Sözleşmenin zararlarını tazmin edecek, kayıplarımızı giderecek, memuru enflasyona ezdirmeyecek, emeğimize yaraşır yeni bir teklifin pazarlığa imkân tanıyacak şekilde Pazartesi gününe kadar sunulmasını istiyoruz.

Yangın ve sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tandır rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Yaşadığımız doğal afetlerin yaralarını sarmak için üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Memur-Sen Samsun Şubesi olarak, haklarımızı kazanmak, taleplerimizi kabul ettirmek için her türlü eylem, etkinlik ve program için hazır olduğumuzu ilan ediyoruz.
 
# memur zammı# memur zammı 2022# memur zammı 2022 son dakika# memur zammı temmuz 2021# memur zammı hamdi yıldız
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Havza'da sel felaketi: Büyük maddi hasar var
Havza'da sel felaketi: Büyük maddi hasar var
Burcu Köksal ve Veysel Topçu Ak Partiye katıldı
Burcu Köksal ve Veysel Topçu Ak Partiye katıldı
Yeni Tramvaylar Samsun'a Gelmeye Başladı
Yeni Tramvaylar Samsun'a Gelmeye Başladı
Emekli bayram ikramiyesinin ödeme takvimi açıklandı
Emekli bayram ikramiyesinin ödeme takvimi açıklandı
Erdoğan'dan Çiftçiye Finansman Müjdesi: 5,3 milyar dolarlık dev finansman
Erdoğan'dan Çiftçiye Finansman Müjdesi: 5,3 milyar dolarlık dev finansman
85 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanımız küle döndü
85 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanımız küle döndü

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.