Anasayfa
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • KÜLTÜR SANAT
  • DÜNYA
  • Ara
SON DAKİKA:
Sebastian Hahn: Hakemin kırmızı kartı maçın kaderini değiştirdi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Normalleşme İçin Yeni Plan Belli Oldu
GÜNDEM
Yayınlanma: 23 Şubat 2021 - 09:58

Normalleşme İçin Yeni Plan Belli Oldu

Normalleşme İçin Yeni Plan Belli Oldu Türkiye 1 Mart'ta başlayacağı kademeli normalleşme takvimini Haziran başına kadar devam ettirecek

GÜNDEM
23 Şubat 2021 - 09:58
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Normalleşme İçin Yeni Plan Belli Oldu

Normalleşme İçin Yeni Plan Belli Oldu


Türkiye 1 Mart'ta başlayacağı kademeli normalleşme takvimini Haziran başına kadar devam ettirecek. Haziran itibari ile aşılama takvimi göz önüne alınarak il il kademeli normalleşme sürecine geçilecek.

Pandemi ile mücadele kapsamında yürütülen normalleşme takvimi her il için ayrı uygulanacak. Her il için farklı uygulanacak olan normalleşme takvimi vatandaşlar tarafından hava durumu gibi takip edilebilecek. Hürriyet'in haberine göre illerin vaka ve aşılama sayılarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli kategorilere ayrılacağı ve tedbirlerin bu rakamlara göre İl Pandemi kurulları tarafından alınacağı yoğun bakım ve hastane kapasitelerinin de bu konuda ön planda tutulacağı belirtildi.

Samsun ayrı inceleniyor


Pandemi nedeniyle yapılan toplantılarda samsun ayrı bir başlık oldu. Samsun’da mutasyonlu virüse ilişkin verilerin yüksek çıkmasının nedenleri araştırılıyor. Mutasyonlu virüsün, son dönemlerde uçuş olmaması nedeniyle, bu bölgeye yaz aylarında gelen gurbetçilerden kaynaklanmış olabileceği ifade ediliyor. Mutasyonlu virüsün kış ayları boyunca çoğalmış olabileceği yorumları yapılıyor. Türk tipi mutasyonlu virüs olup olmadığı da araştırılıyor.

Karadeniz illerindeki vaka sayısının yüksek olması ise hava sıcaklığına bağlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda bölgede 20 dereceyi aşan sıcaklık nedeniyle, toplumsal hareketliliğin arttığı ve kış aylarında bunalan Karadenizlilerin kuralları dikkate almadığı yorumları yapılıyor.

KURALLAR İL GENELİNİ KAPSAYACAK

HER ilde sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlere, yaşlı ve gençler için olan ayrı uygulamalara, tercihen kafe ve restoranların açık olup olmadığına bakılması gerekecek.

Bir kişi seyahat etmek istiyorsa, kendi ilindeki kurallara göre takvim belirleyecek ve gideceği yerdeki kurallara tabi olacak. Ancak yaz döneminde ciddi yasaklar olmayacağı hesabıyla, bunun ciddi sorun yaratmayacağı düşünülüyor.

Bir ilde sadece merkez ilçe değil, diğer ilçelerde de aynı program uygulanacak. Ancak vaka sayısında ciddi artışlar olduğunda bölgesel karantina uygulanacak. O zaman kurallar farklılaşabilecek.

Bakan Koca’nın açıklamasına göre, 100 binde 10’un altındaki iller (düşük riskli) mavi, 100 binde 11-35 arası (orta riskli) sarı, 100 binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ve 100 binde 100’ün üstündeki iller (çok yüksek riskli) kırmızı olarak gösterilecek.

İl bazında vaka sayıları haftalık olarak yayınlanacak. Böylece o illerde yaşayanlar, açıklanan vaka sayılarına bakarak kısıtlamaların gevşetilip gevşetilmeyeceğini ya da daha da genişletilip genişletilmeyeceğini önceden görecek.

Önlemlerdeki değişikliklere 2 haftalık izleme sonrası karar verilecek.
# karadeniz mutantı# mutant virüsü# normalleşme# samsun# samsun inceleniyor
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Son Haberler
Sebastian Hahn: Hakemin kırmızı kartı maçın kaderini değiştirdi
Sebastian Hahn: Hakemin kırmızı kartı maçın kaderini değiştirdi
Samsunspor penaltılarda Trabzonspor'a teslim oldu
Samsunspor penaltılarda Trabzonspor'a teslim oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklarla buluşmasında duygusal anlar yaşandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklarla buluşmasında duygusal anlar...
Başkan İhsan Kurnaz Diyarbakır'lı Çocukları Ağırladı
Başkan İhsan Kurnaz Diyarbakır'lı Çocukları Ağırladı
Azerbaycan'ın İsrail'i kutlama mesajı büyük tepki çekti
Azerbaycan'ın İsrail'i kutlama mesajı büyük tepki çekti
İLKADIM BELEDİYESİ AVRUPA ÜLKELERİNE NİTELİKLİ ELEMAN GÖNDERECEK
İLKADIM BELEDİYESİ AVRUPA ÜLKELERİNE NİTELİKLİ ELEMAN GÖNDERECEK

Ana Sayfa
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR SANAT
DÜNYA
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EĞİTİM
  • FOTO GALERİ
  • KÜLTÜR SANAT
  • MAGAZİN
  • OTOMOBİL
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.