Ordu'da adeta gök yere indi. Aşırı yağış nedeniyle bir çok ilçede sel felaketi yaşanırken bir çok köprünün yıkılması adeta felakete sebep oldu. Yaşanan felakette sel nedeniyle mahsur kalan 165 vatandaş kurtarılırken il genelinde Ordu Valiliği tarafından tüm iş makinelerine el koyuldu. Sel felaketinde bir çok ilçede fındık hasadı aşırı yağış ve sel tarafından adeta yok edildi.
Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada felaketin hangi boyutlarda olduğu ortaya çıktı.Yağışların devam ettiği veve sel riskinin ortadan kalkmadığı Ordu'da felaketin boyutları yavaş yavaş ortaya çıkarken Valilik tarafından şu açıklamaya yer verildi.
Metrekareye yer yer yaklaşık 80 kg yağışın düştüğü Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde çok sayıda heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana gelmiştir.
Ünye ilçemizin Çevizdere mevkiinde bulunan Karadeniz Sahil Yolundaki ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüde sel nedeniyle çökme meydana gelmiş ve Devlet Karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştır.
Ünye ilçemizin Yiğitler Mahallesinde, toprak kayması sonucu fındık toplayan 5 kişi yaralandığı ihbarının alınması üzerine, arama-kurtarma ekiplerince olaya anında müdahale edilmiş ve 112 acil ambülans ekiplerince saat 15.00 itibariyle yaralılara ulaşılarak, müdahalede bulunulmuştur. İlk bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesi olmadığı belirtilmiştir.
Ünye ilçemizin Cevizli Mahallesinde sel baskını nedeniyle evinde mahsur kalan Turhan ŞAHİN isimli vatandaşımızı kurtarmak için iş makineleri devreye sokulmuş ve Sahil Güvenlik Komutanlığından helikopter talebinde bulunulmuş ve yapılan çalışmalar sonucu mahsur kalan vatandaşımız kurtarılmıştır.
Ünye ilçemizin Cevizdere mevkiinde faaliyet gösteren bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürmektedir.
Perşembe ilçemize bağlı Medreseönü/Çandır mahallesinde evinde mahsur kalan Aydın SERDAR isimli vatandaşımız arama-kurtarma ekiplerince kurtarılmıştır. Perşembe ve Fatsa ilçelerimizde risk altında bulunan 8 konut tedbir amaçlı tahliye edilmiştir.
Fatsa ilçemizin Eskimadendüzü mevkiinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirilmiştir. Tahliye edilen fındık işçileri için Kızılay’dan 100 çadır ve 300 battaniye talebinde bulunulmuştur.
Aşırı yağışlar sonucu meydana gelen çok sayıdaki su baskınlarına, başta belediyeler olmak üzere AFAD ekipleri müdahale ederek, su tahliyesi yapılmaktadır.
Bugün saat 14.30 itibariyle, ihbar merkezlerimize 115 su baskını ihbarı iletilmiştir. 94 su baskını tahliye edilmiştir. 231 personel, 31 motopomp ve 24 dalgıç pompa ile birlikte su baskınına uğrayan konut ve işyerlerinin tahliye işlemleri yürütülmektedir.
Ayrıca, oluşan heyelanlar nedeniyle kapanan yolları açma çalışmaları belediyeler, Karayolları, DSİ gibi kamu kurumlarına ait iş makineleri ile sürdürülmektedir.
Aşırı yağışlar sonucu oluşan hasarları ve mağduriyetleri en kısa sürede gidermek üzere Valiliğimizin koordinesinde Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiştir. Ayrıca, Ünye ilçemizdeki özel iş makinalarına el konulmuştur.





