Pezeşkiyan, ülkesine yönelik saldırıların yeniden gerçekleşmeyeceğinden emin olunmadıkça saldırıların durdurulmasını konuşmanın anlamsız olacağını söyledi.Pezeşkiyan, sosyal medya hesabından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile 15 Mart'ta gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.Pezeşkiyan, Macron ile görüşmesinde ülkesinin bu savaşı başlatmadığını vurgulayarak, "Saldırılara karşı savunma, hepimizin bildiği doğal bir haktır. Topraklarımıza bir daha saldırı olmayacağından emin olmadığımız sürece saldırının durmasını konuşmak anlamsızdır" ifadelerini kullandı.
Trump: Savaş yakında bitecek
İran'ın askeri kapasitesini büyük oranda yok ettiklerini savunan ABD Başkanı Donald Trump, "savaşın" bir hafta içinde bitme ihtimali konusunda, "Sanmıyorum ama yakında bitecek. O zaman dünya daha güvenli bir yer olacak. Yakında bu iş bitecek." dedi.Dünya genelinde enerji tedarik zincirini bozan Hürmüz Boğazı krizi konusunda ilgili ülkelere seslenen Trump, bu ülkelerin askeri olarak ABD'ye yardım etmesi çağrısında bulundu.Özellikle enerji ihtiyaçlarının büyük bölümünü bu boğaz üzerinden karşılayan ülkelere seslenen ABD Başkanı, boğazın açık kalmasını sağlamak için bu ülkelerin adım atması gerektiğini vurguladı."Hürmüz Boğazı sadece 'düşmanlara' kapalı"İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, stratejik Hürmüz Boğazı'nın genel trafiğe açık kalmaya devam ettiğini ancak kendilerine yönelik "korkakça saldırıyı" gerçekleştiren düşmanlar ve müttefikleri için kapalı olduğunu belirtti.Bu süreçte Avrupa liderleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın boğazda seyrüsefer özgürlüğünü sağlamak amacıyla askeri operasyonlara katılma talebini reddetti.Çatışmaların bilançosu ağırlaşıyor
ABD askeri yetkilileri, yaralanan ABD askeri personelinin sayısının yaklaşık 200'e yükseldiğini, en az 13 kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.İran dışında faaliyet gösteren bir İranlı grubun tahminine göre, ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta İran'la savaşa başlamasından bu yana Ortadoğu'da 3.000'den fazla kişi öldü.İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), bu sayının 1.351 sivil ve 1.126 askeri kayıptan oluştuğunu belirtiyor.